Espanya, molt rica en patrimoni cultural, destaca pels seus nombrosos castells dispersos per la seva geografia. Hi ha més de 10.000 castells a tot el territori, especialment prolífic en fortaleses a Castella, l'Aragó o Andalusia. La prestigiosa revista internacional de viatges 'National Geographic' ha elaborat una llista dels castells més bonics d'Europa i s'ha fixat en el patrimoni espanyol, al qual ha atorgat un paper prominent en el seu rànquing. T'expliquem quin és.
🏰 La fortalesa moderna més gran d'Europa és a Catalunya: el castell on va viure Dalí
🏘️ El desconegut poble de Catalunya amb un castell medieval i molt d'encant que has de visitar
L'alcàsser de Segòvia, patrimoni de la humanitat des del 1985, ha estat escollit el castell més bonic d'Europa. En un dels seus reportatges sobre castells, la revista destaca de la fortalesa segoviana la seva torre de l'homenatge, les seves cúpules en forma de con i la seva "inconfusible silueta", una meravellosa planta que va inspirar la llegenda del cinema Orson Welles per les seves "Campanades a mitjanit" (1965) i a Disney pel disseny del castell de "Blancaneu i els set nans" (1935), la primera pel·lícula d'animació de la història. La prestigiosa revista també celebra el centre històric de la ciutat castellana, "ple d'al·licients artístics i gastronòmics".
Construït al segle XII com a palau i fortalesa dels reis de Castella, és ara un dels monuments més coneguts i famosos d'Espanya. Està edificat amb un plegat d'estils, amb addicions posteriors. Va ser seu de nombrosos episodis de la història d'Espanya i Europa, com la signatura de l'acord entre Isabel I de Castella i Ferran II de l'Aragó com a base per a la unificació de regnes, així com els seus sols van ser trepitjats per Cristòfol Colom. Per la seva importància, el 1985 va ser declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO.
La Casa d'Àustria ja pràcticament no utilitzaria l'alcàsser de Segòvia, i a partir del segle XVII i durant un parell de segles esdevingué una presó. El 1762, Carles III va fundar allà el Reial Col·legi d'Artilleria i allà després s'inaugurarà un laboratori de química en el qual treballà el químic francès Louis Proust. El 1862 un incendi va destruir els sostres d'algunes sales nobles, que van ser reconstruïdes després de manera fidel al model original. El 1931 l'alcàsser va ser declarat monument artístic com a patrimoni d'Espanya