Anar de tapes és fantàstic. És igual d'on venen les tapes, corren diverses versions diferents sobre el seu origen, totes les quals seran segurament mentida. El que importa és que són formidables: petits trossets de menjar elaborat i riquíssim que portar-te a la boca mentre prens una cervesa, un vi o qualsevol altra beguda. Una cosa tan petita i simple, però tan addictiva, que existeix fins i tot un Dia Mundial de la Tapa.

I les tapes hi ha dues formes d'encarar-les.

Una d'elles és amb el bàsic: els clàssics com les croquetes, unes patates braves o una amanida russa ben feta continuen formant part de les 7 tapes més demanades perquè són riquíssimes i sempre funcionen.

Una altra manera d'encarar-lo és amb l'experimentació: barreja sabors, prova idees atrevides, o senzillament barreja el que tinguis per la cuina i inventa't sabors imprevistos. És el que ha fet el pastisser i cuiner Albert Vilas en la nostra Gourmetería d'ElNacional.cat, i aquest 2023 us convidem a celebrar el Dia Mundial de la Tapa amb aquestes 5 sorprenents propostes.

5 propostes diferents per assaborir el Dia Mundial de la Tapa

1. Xampinyons amb ou de guatlla al punt

És un ou? És un xampinyó? És ambdues coses, la combinació de sabor i textura és un escàndol, però encara és més escandalosa la senzillesa de la preparació i l'econòmic dels ingredients.

2. Angules de muntanya a l'allet

La tapa d'angules que poden gaudir dels vegans, en la qual se substitueixen les dissortades angules per uns deliciosos camagrocs, que es cuinen de la mateixa forma amb all i bitxo. Ràpida i riquíssima i no haurà convidat el que no li agradi.

3. Milfulles de botifarres amb fruita deshidratada

Una tapa d'autor amb pasta bric, botifarra blanca i negra, fruita i reducció de Pedro Ximénez, amb un consell del creador sobre com podria fins i tot millorar-se la recepta amb un ingredient més.

4. Minihamburgueses amb poma al forn i cruixent de parmesà

Endavant amb la mescla de sabors. D'una banda, el contrast dolç-salat de la poma al forn i la sal rosa de l'Himàlaia. D'altra banda, el joc de textures entre aquesta poma i la sucosa carn salpebrada de la minihamburguesa. I pel mig un cruixent de parmesà molt fàcil de fer. Una d'aquestes tapes que entra fàcil pels ulls, i per la boca encara més.

5. Torradetes picants de Frankfurt amb bolets de tirada

Un bon exemple de com les tapes permeten experimentar amb alegria, fins i tot amb les sobres. Unes patates fregides sobrants, unes torradetes, un frankfurt dels grans i una salsa de mango i curri et creen del no-res un mos totalment sorprenent i inesperat.

No t'han vingut unes ganes boges de provar-les? Corre a la cuina a veure si pots preparar alguna d'aquestes tapes, i si no, llança't a improvisar i crea les teves pròpies combinacions amb què celebrar de la forma més adequada el Dia Mundial de la Tapa. La qüestió és gaudir-ne!