Mantenir la temperatura adequada en la vostra nevera pot ser més important del que us penseu. Gràcies al procés de refrigeració que es produeix a l'interior d'aquest electrodomèstic s'aconsegueix que s'endarrereixi el creixement de microorganismes patògens que poden trobar-se als aliments. Però, a quina temperatura ha d'estar la nevera?
🧽 Com netejar la rentadora per dins: el mètode dels experts que t'ajudarà
A quina temperatura ha d'estar la nevera?
La temperatura ideal per la nostra nevera està entre els 4 i els cinc graus, inclús pot arribar als 3. Aquesta temperatura és la ideal per mantenir els aliments en perfecte estat i també per allargar la vida de molts d'ells. Per altre cantó, la temperatura del congelador ha d'anar dels -17 als -18 °C.
Si la temperatura de la vostra nevera és més elevada dels 4 o 5 °C heu de vigilar molt, ja que pot provocar que els bacteris comencin a duplicar-se exponencialment amb molta rapidesa. Aquest fet és un dels més importants a l'hora de mantenir una correcta temperatura al nostre refrigerador, ja que la qualitat dels nostres aliments pot veure's molt afectada fins a tal punt que perdin gran part dels seus components bàsics. A més, reduireu el risc d'intoxicació alimentària.
A continuació et donarem recomanacions per mantenir una correcta temperatura de la vostra nevera:
- Ubicació de la nevera: Encara que pot semblar un tema menor, la ubicació de la nevera pot ser important. Si teniu la nevera molt a prop d'electrodomèstics que irradiïn calor heu d'allunyar-la perquè aquesta calor no afecti la temperatura interior de la nevera. Això farà que la temperatura es mantingui millor i estalvieu diners a final de mes en la factura.
- Temperatura ideal: Com hem expressat anteriorment, la temperatura ideal de la nevera ha d'estar entre els 4 °C o els 5 °C. Mentre que el congelador ha d'estar entre els -17 als -18 °C.
- Tanqueu sempre la porta: Pot semblar una obvietat, però heu d'intentar tancar sempre la porta de la nevera quan agafeu qualsevol aliment, ja que cada cop que obriu la porta la temperatura interior de la nevera puja.
- Col·locació dels aliments: Una bona distribució dels aliments ajudarà de manera vital a mantenir la temperatura ideal per aquests. Els aliments que necessiten una temperatura més baixa és la carn i el peix fresc. Les fruites i les verdures podeu col·locar-les als calaixos que normalment es troben a la part inferior de la nevera. Els ous, iogurts i embotits podeu repartir-los en les zones que estan a dalt, o per la meitat de la nevera. A més, podeu posar els aliments més frescos a fons de la nevera, mentre que els que caduquin abans podeu optar per ubicar-los al principi.