Tots estem d'acord que quan obres un bric de llet, automàticament l'has de guardar a la nevera per poder conservar bé el producte i que no es faci malbé. Tanmateix, la qüestió clau aquí és on el col·loques al frigorífic. Pot semblar una ximpleria, però és més important del que pensem. I ja t'advertim: si psoes la llet al prestatge de la porta de la nevera, portes tota la vida guardant-la malament! A continuació, t'expliquem el motiu i la manera correcta de preservar-la amb totes les seves qualitats!
🤩 7 trucs que segur que no sabies que el teu microones pot fer
🛌 El teu coixí té taques grogues? Així és com has de rentar-lo perquè no quedi ni rastre!
Guardes bé la llet a la nevera? Comprova-ho!
A l'hora de guardar la llet a la nevera, podem pensar que la porta és el lloc ideal: no es pot vessar, té la mida perfecta pel bric i, a més, és fàcil de treure i posar el bric perquè queda a mà. Però fer-ho és un error que hauríem d'evitar. I és que distribuir els productes dins la nevera té la seva importància, ja que no tots necessiten la mateixa temperatura per preservar la seva qualitat. Massa calor o massa fred pot fer que els aliments es facin malbé i no es conservin com ho haurien de fer. En el cas de la llet, es tracta d'un producte delicat i, per això, necessita una temperatura baixa i constant, la qual no ofereix la porta de la nevera, que és la que té més canvis de temperatura. Al final, obrim i tanquem la porta sovint, i, a conseqüència, fem que variïn els graus als quals està sotmesa la llet, així com la resta de productes. El mateix passa amb els ous, que també s'acostumen a guardar en aquest espai de l'electrodomèstic, que, fins i tot, molts cops porta incorporat una ouera.
Aquesta és la manera correcta de guardar la llet a la nevera
Així doncs, si no podem guardar la llet a la porta de la nevera, quin és el millor lloc per conservar-la? Aquest producte làctic s'ha de preservar entre els 2 °C i 5 °C perquè pugui mantenir la seva qualitat. Per això, el millor lloc és un prestatge del centre de l'interior de la nevera, que són dels més frescos, reservant els de baix a productes com carn o peix, que necessiten encara més fred per conservar-se. Qualsevol producte similar a la llet, com els iogurts, també s'ha de guardar en aquest espai. A banda, és important tenir en compte la data de caducitat i recordar que, un cop obert el bric, la llet s'ha de consumir en un termini de 4 a 6 dies.