Si t'agrada la naturalesa i els paisatges costaners, el teu lloc és la costa catalana sens dubte. La ruta en qüestió que et volem proposar perquè comencis l'any de la millor manera reuneix molts factors per tots els amants del senderisme de muntanya i a més pot ser un gran atractiu per tots aquells que us apassioni la fotografia de paisatges.
La ruta en qüestió s'ubica en el Parc Natural del Cap de Creus, concretament recorre un camí des del Port de la Selva fins a l'emblemàtic far del Cap de Creus. En total recorrerem 16,21 quilòmetres en una expedició en la qual veurem les parts més boniques d'aquesta zona del Mediterrani.
Inici de la ruta
El punt de partida es troba a la platja de la Ribera, just abans d'endinsar-nos al nucli urbà. El recorregut s'inicia en un tram costaner que potser us resulta familiar, voreja el port i passa del carrer al mar, oferint unes vistes úniques on podem començar a treure la càmera de fotos. En aquest punt el sender puja i deixarem enrere el poble.
Cala Tamariua i Punta de la Creu
La zona més bonica de la ruta la trobem a l'inici, quan es voreja la Punta de la Creu amb unes vistes privilegiades a la cala Tamariua, una de les més úniques de tota la Costa Brava i un lloc on la natura regna per sobre de totes les coses. Des d'aquest tram ens endinsem a un paisatge totalment diferent, molt més salvatge, a l'interior muntanyós del Cap de Creus. En aquest entorn trobarem formacions rocoses espectaculars que s'alcen com a testimonis del passat geològic de la zona.
Església de Sant Baldiri
A 5,40 quilòmetres trobem l'Església de Sant Baldiri, un dels monuments més importants de la zona per tots els senderistes que fan aquesta ruta habitualment. L'església en qüestió es troba en ruïnes i està envoltada de suredes i un ambient de molta vegetació, és un bon lloc on fer una pausa i contemplar el passat d'aquesta terra tan meravellosa. Tan sols uns quilòmetres més endavant trobarem un altre 'spot' d'ensomni, la Cala Tavellera, coneguda per la seva gran vegetació costanera i una llacuna salada a la part central. A més, per tots aquells que vulgueu donar-vos un bany podeu fer-ho, ja que el camí ho permet, encara que el descens és tècnic i exigent, però la recompensa és única.
Masies de Rabassers
Seguint pel nostre recorregut, ens trobem amb dues masies: Rabassers de Dalt i Rabassers de Baix. La primera es troba totalment en ruïnes, mentre que la segona es conserva en bon estat i de fet hi ha gent que l'habita. Les dues masies estan envoltades de prats verds i formacions rocoses molt característiques de la zona.
Far del Cap de Creus
Tal com ja sabreu, el final de l'itinerari és el Far del Cap de Creus. Aquest és el lloc més oriental de tota la península, on es pot gaudir d'un paisatge d'ensomni amb roques modelades per la tramuntana i el mar. A més, el Far compta amb un bar, restaurant i l'Espai del Cap de Creus, un museu que permet descobrir més sobre aquesta meravella geològica.