El pessebre és un dels costums més característics de Nadal a Catalunya, una representació del naixement de Jesús construïda al detall amb tots els personatges. Un dels plans més tradicionals de les festes és visitar-ne un de vivent, una experiència totalment immersiva que sempre sorprèn. Si t'agrada la idea, has de saber que a només 30 minuts de Barcelona hi ha el pessebre vivent més gran de Catalunya, una joia que cada any atreu milers i milers de visitants. Saps de quin poble t'estem parlant? A continuació, et facilitem tots els detalls d'aquest impressionant pessebre vivent que has de visitar.

🎄 Nadal a Barcelona 2024: agenda d'activitats i què fer amb nens
 

El pessebre vivent de Corbera: viu un pessebre enmig de la natura

Els pessebres vivents tenen una llarga tradició a Europa, que podríem remuntar a l'Edat Mitjana, quan a Sant Francesc d'Assís se li va ocórrer, el 1223, que estaria bé celebrar el Nadal de forma especial, representant ell i els veïns de la zona els esdeveniments d'aquell primer i original Betlem. A Catalunya, el costum de fer pessebres vivents va arribar a finals dels anys 50, sent el primer a organitzar-se el de Castell d'Aro el 1959. Es tracta, a més, d'un gran pessebre vivent, ja que el recorregut s'allarga uns 2 km per tot el nucli antic del poble, i participen fins a 400 figurants representant una seixantena d'escenes.

La moda que va inaugurar a Catalunya Castell d'Aro va ser seguida ràpidament per altres pobles, i així, el 24 de desembre de 1962, es va representar per primera vegada un pessebre vivent a Corbera de Llobregat. Des d'aleshores s'ha celebrat ininterrompudament, ampliant-se fins a crear aquesta meravella que no et pots perdre aquestes festes.

pessebre 2

El pessebre de Corbera és molt diferent del de Castell d'Aro (el que convida a visitar-los ambdós, per gaudir-los per igual i poder comparar les diferències). El recorregut de Corbera és una mica més curt, ja que no assoleix el quilòmetre de recorregut. Tanmateix, en transcórrer en la naturalesa, entre boscos, rius i sota la imponent silueta de la Penya del Corb, l'experiència és una altra. L'entorn en què transcorre ocupa uns 14.000 m2, la qual cosa el converteix en el pessebre

Pel camí t'acompanya un guia, i pels altaveus estratègicament situats vas escoltant fragments del text evangèlic, així com comentaris i poemes populars. En barrejar-te en l'entorn, t'acabes sentint part del Betlem, i no un simple visitant.

Aquesta experiència diferencial és la que ha convertit al pessebre vivent de Corbera en el més visitat de Catalunya.

Recorregut pessebre vivent de Corbera

El recorregut comença al carrer Canigó, 35: pots arribar en transport públic a Corbera, o amb cotxe particular, en el cas del qual es recomana arribar amb temps d'antelació, ja que algunes de les zones d'aparcament queden una mica allunyades i cal caminar una miqueta. Es tracta d'una experiència que no deixa indiferent a cap adult, i enlluernarà els més petits de la casa amb la màgia d'una tradició que no pot perdre's. Que gaudiu de la visita al pessebre vivent més gran de Catalunya!

Quan visitar el pessebre vivent de Corbera

Per visitar aquest pessebre fa falta comprar entrades, que es venen exclusivament online des de la seva pàgina web, i disposareu de diferents dies per anar, perquè la temporada 2024-2025 s'estén des del 30 de novembre fins al 11 de gener, moment en què tindrà lloc l'última representació. Això sí, no tots els dies ofereixen passis i, de fet, la majoria són en cap de setmana. En aquest sentit, pots gaudir del pessebre vivent de Corbera els dies 6, 7, 8, 14, 15, 21, 22, 25, 26, 27, 28 i 29 de desembre, així com l'1, 2, 3, 4, 5 i 11 de gener. Pel que fa als horaris, totes les sessions tenen lloc a la tarda (18.00, 19.00 o 20.00 hores).

pessebre 3

Pessebre vivent de Corbera: entrades

Com ja hem comentat anteriorment, per accedir al pessebre de Corbera de Llobregat és obligatori comprar entrades de manera online. El preu és de 17 euros per als adults, encara que hi ha una sèrie de descomptes. Els nens de fins a sis anys tenen entrada gratuïta i els menors de 14 anys paguen 11 euros, mateix preu per aquells que tenen Carnet Jove, majors de 65 anys, famílies nombroses, famílies monoparentals o per aquells amb un carnet de minusvalidesa del 50% o superior. 

En el cas dels corberencs i corberenques, tots ells tenen entrada gratuïta amb la presentació del DNI o full del padró municipal. Així mateix, els dies  6, 25 i 27 de desembre de 2024 i 2, 3 i 11 de gener de 2025 s'oferiran sessions gratuïtes pels membres del Club Super3.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!