Confessa-ho, segur que una de les teves paelles preferides té la part de darrere ben negre o bruta de tant fer-la servir. Tant és el punt, que tot i que la paella vagi bé, fa inclús vergonya treure-la de l'armari. A sobre, segur per molt que intentis netejar-la amb esponja i sabó com la resta d'utensilis, no aconsegueixes res i t'acabes frustrant. Doncs bé, has arribat al lloc correcte, estem a punt d'ensenyar-te com netejar les bases brutes o cremades de les paelles. Queda't i descobreix-ho! 

🛏️ El teu coixí té taques grogues? Així és com has de rentar-lo perquè no en quedi ni rastre!
 

🛍️ 5 idees increïbles per aprofitar les bosses de plàstic que tens per casa
 

Com netejar una paella cremada o bruta fàcilment

Si vols desfer-te de la part bruta o cremada d'una paella, el primer que has de saber és que segurament sempre has tingut la solució a casa, però no ho sabies. Aquestes són alguns dels trucs casolans que has de saber:

1. Utilitza bicarbonat de sodi i llimona

Segur que molts cops has sentit a parlar de la barreja de bicarbonat de sodi i llimona, ja que et pot ser molt útil en el teu dia a dia. Els dos ingredients tenen propietats desinfectants que, a més de servir per a netejar diferents superfícies, també poden eliminar la grassa, neutralitzar males olors, o inclús ser un remei beneficiós per a l'estómac. 

Per a netejar la teva paella amb la base bruta o cremada, només hauràs de seguir aquests dos passos:

  1. Posa unes cullerades de bicarbonat de sodi a sobre de la part exterior.
  2. Refrega mitja llimona per la superfície durant uns minuts D'aquesta manera, hauries d'anar veient com la teva paella torna al seu color original i la brutícia va desapareixent.

2. Vinagre i bicarbonat de sodi, la combinació infal·lible

Parlant de bicarbonat de sodi, quan aquest es barreja amb el vinagre blanc també s'aconsegueixen resultats increïbles per a la neteja de la llar. Amb aquesta barreja d'ingredients, podràs desinfectar superfícies, desfer-te de taques i eliminar totes les bateries de l'aigüera. I, sens dubte, aquesta és una de les millors opcions per a la teva paella cremada. 

  1. En primer lloc, hauràs d'abocar unes quantes cullerades de bicarbonat de sodi a sobre la paella, de manera que es quedi tot cobert.
  2. Posa-li paper de cuina per sobre, mulla-ho completament amb vinagre blanc i deixa que reposi unes quantes hores. Això farà que la brutícia s'estovi. 
  3. A continuació, hauràs de fregar durant una estona amb un fregall i sabé de plats
  4. Si hi havia molta brutícia i no has aconseguit treure-la tota, hauràs de repetir el procés. 

3. Barreja sal, detergent i bicarbonat de sodi

Com veus, el bicarbonat de sodi és un dels grans protagonistes d'aquest article. Una de les característiques principals d'aquest truc per a netejar una paella és que, segurament, no hauràs de fregar. 

  1. Bolca sal per la part de fora de la paella.
  2. Posa-hi també una bona quantitat de bicarbonat de sodi.
  3. Posa un raig de sabó per a plats.
  4. Reparteix i combina bé els productes assegurant-te que la barreja cobreix tota la part bruta o cremada. 
  5. Cobreix-ho amb paper de cuina i tira-hi vinagre d'alcohol per sobre.
  6. A continuació, deixa-ho reposar unes quantes hores. 
  7. Un cop treguis el paper, veuràs que la majoria de brutícia i cremat s'ha desfet! 

Si t'ha quedat algun dubte, pots veure el següent vídeo:

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!