Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Descobreix el sofrit pagès: la recepta de patates d'Eivissa que et traurà el sentit

Descobreix el sofrit pagès: la recepta de patates d'Eivissa que et traurà el sentit

El plat que combina ingredients senzills i que representa totalment la gastronomia eivissenca

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 05:30

El duo fantàstic més addictiu que no esperaves: guacamole més hummus

El duo fantàstic més addictiu que no esperaves: guacamole més hummus

Un plat que et podrà salvar l'aperitiu d'aquest Nadal d'una forma saborosa i ràpida

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 05:30

La recepta de canelons de la mare dels germans Roca: és increïble!

La recepta de canelons de la mare dels germans Roca: és increïble!

Aquesta recepta de Montserrat Fontané, la mare dels reconeguts germans Roca, et pot salvar el Nadal

Dijous, 19 de desembre de 2024 - 05:30

3 amanides nadalenques per menjar saborós, lleuger i sa

3 amanides nadalenques per menjar saborós, lleuger i sa

El Nadal no està només per fer àpats copiosos, també es poden prendre plats sans

Dijous, 19 de desembre de 2024 - 05:30

Què té de particular el gall del Penedès i per què hauries de posar-lo a la teva taula de Nadal

Què té de particular el gall del Penedès i per què hauries de posar-lo a la teva taula de Nadal

És ideal per a les celebracions de Nadal gaudint de tot el seu sabor

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Aquesta és la recepta del plat tradicional català que ha guanyat un premi internacional

Aquesta és la recepta del plat tradicional català que ha guanyat un premi internacional

Han guanyat el premi internacional World Culinary Award 2024

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Aquest és el dolç d'origen medieval que no pot faltar a la taula per Nadal

Aquest és el dolç d'origen medieval que no pot faltar a la taula per Nadal

Un dolç tradicional de la gastronomia catalana que perdura durant segles

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 05:30

Com fer un bon pastís de formatge: cremós, deliciós i fàcil

Com fer un bon pastís de formatge: cremós, deliciós i fàcil

Un bon pastís de formatge pot conquerir a qualsevol gràcies a la seva textura cremosa i la seva versatilitat

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 05:30

6 canapès salats que no són els típics per sorprendre per Nadal

6 canapès salats que no són els típics per sorprendre per Nadal

Si tens ganes de trencar amb el típic i sorprendre els teus comensals aquest Nadal, aquí et donem unes quantes idees

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

Què és el torró de borrego?

Què és el torró de borrego?

Aquest torró, procedent d'un petit municipi a la província de Barcelona, és un autèntic tresor de la rebosteria

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

El truc dels valencians per calcular la quantitat d'arròs a la paella

El truc dels valencians per calcular la quantitat d'arròs a la paella

Els valencians han sabut transmetre de generació en generació el truc perfecte: comptar en grapats

Diumenge, 15 de desembre de 2024 - 05:30

Què són els antinutrients i en quins aliments es troben?

Què són els antinutrients i en quins aliments es troben?

Sovint associats amb aliments d'origen vegetal, els antinutrients són un tema d'interès en nutrició

Diumenge, 15 de desembre de 2024 - 05:30

Aquests són els sabors de torró més estranys per al Nadal 2024

Aquests són els sabors de torró més estranys per al Nadal 2024

Amb l'arribada del Nadal els torrons comencen a omplir les taules, amb aquests sabors tan particulars

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

Menja't fins i tot el plat! Així pots crear una vaixella comestible per utilitzar i menjar

Menja't fins i tot el plat! Així pots crear una vaixella comestible per utilitzar i menjar

Una d'aquestes curiositats culinàries que potser es converteixin en un habitual de la teva cuina

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

Tots els dies són perfectes per menjar aquest tiramisú: recepta fàcil i ràpida

Tots els dies són perfectes per menjar aquest tiramisú: recepta fàcil i ràpida

El tiramisú és un dels plats més clàssics de la gastronomia italiana, ideal per a les reunions familiars

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 05:30

5 maneres de fer ous al microones que no coneixies

5 maneres de fer ous al microones que no coneixies

L'ou és un dels aliments més versàtils, i també el podem preparar al microones de diferents formes

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 05:30

Aquests són els 12 aliments més "bruts" que arriben a la teva taula

Aquests són els 12 aliments més "bruts" que arriben a la teva taula

Són els aliments categoritzats com els més bruts, segons l'Environmental Working Group

Dijous, 12 de desembre de 2024 - 05:30

Així es fa el pollastre de corral farcit a l'estil de l'àvia

Així es fa el pollastre de corral farcit a l'estil de l'àvia

Pots fer un pollastre de corral com el que preparava la teva àvia seguint aquesta recepta original

Dijous, 12 de desembre de 2024 - 05:30

Panettone casolà: els trucs desconeguts perquè quedi perfecte

Panettone casolà: els trucs desconeguts perquè quedi perfecte

El panettone italià ha trobat el seu lloc en la gastronomia catalana, però té els seus trucs

Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30

Musclos a la marinera: la recepta catalana vs. la recepta gallega

Musclos a la marinera: la recepta catalana vs. la recepta gallega

Com passa amb moltes receptes, cada zona té la seva versió adaptada a les seves pròpies tradicions

Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30

Les millors tècniques per cuinar a la sal: no te les han explicat

Les millors tècniques per cuinar a la sal: no te les han explicat

Aquesta tècnica culinària mil·lenària és la millor per ressaltar els sabors dels productes

Dimarts, 10 de desembre de 2024 - 05:30

Ni llet ni ou: el trucàs de Ferran Adrià per aconseguir un arrebossat cruixent

Ni llet ni ou: el trucàs de Ferran Adrià per aconseguir un arrebossat cruixent

Un exemple perfecte de com la seva visió creativa va més enllà de l'alta cuina

Dimarts, 10 de desembre de 2024 - 05:30

El truc del bicarbonat que no coneixes per millorar aquest típic guisat d'hivern

El truc del bicarbonat que no coneixes per millorar aquest típic guisat d'hivern

Els guisats a l'hivern prenen el protagonisme

Dilluns, 9 de desembre de 2024 - 05:30

4 plats barats i boníssims per menys de 5 euros: menys és més

4 plats barats i boníssims per menys de 5 euros: menys és més

No és necessari gastar-se una fortuna per aconseguir un bon plat

Dilluns, 9 de desembre de 2024 - 05:30

Menjar musclos sobre una barca i altres experiències 'gastro' enmig de la naturalesa

Menjar musclos sobre una barca i altres experiències 'gastro' enmig de la naturalesa

Les experiències culinàries ens permeten no només gaudir del menjar

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Per què el diumenge és el dia del pollastre rostit a Catalunya?

Per què el diumenge és el dia del pollastre rostit a Catalunya?

El van introduir els grecs al segle IV aC i va passar a ser l'àpat de celebració dels rics

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Les 3 millors receptes originals de tiramisú del món

Les 3 millors receptes originals de tiramisú del món

Les millors receptes de tiramisú amaguen els secrets més ben guardats de la cuina italiana

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

Sense fum, però fumat: la recepta del salmó marinat casolà que en reprodueix l'efecte

Sense fum, però fumat: la recepta del salmó marinat casolà que en reprodueix l'efecte

La clau per aconseguir el mateix resultat de sabor sense necessitat d'equipaments específics

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

Les patates braves porten allioli? Aquesta és la història que no coneix el teu cunyat

Les patates braves porten allioli? Aquesta és la història que no coneix el teu cunyat

Hi ha moltes formes de preparar les patates braves i les patates amb allioli

Divendres, 6 de desembre de 2024 - 05:30

Què és l'arbre del pa i per què podria ser el superaliment del futur

Què és l'arbre del pa i per què podria ser el superaliment del futur

Aquest fruit tropical, nutritiu i versàtil es presenta com el gran candidat

Divendres, 6 de desembre de 2024 - 05:30

És bona idea congelar els canelons?

És bona idea congelar els canelons?

Amb l'arribada dels àpats familiars, els canelons són els protagonistes

Dijous, 5 de desembre de 2024 - 05:30

L'entrecot a la graella té el seu punt: aquestes són les claus per aconseguir que quedi saborós

L'entrecot a la graella té el seu punt: aquestes són les claus per aconseguir que quedi saborós

Cal molta atenció als detalls per aconseguir l'acabat perfecte

Dijous, 5 de desembre de 2024 - 05:30

Ni és formatge ni fa olor de formatge però sí que té gust de formatge: opció per als intolerants a la lactosa

Ni és formatge ni fa olor de formatge però sí que té gust de formatge: opció per als intolerants a la lactosa

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30

Catxoflino: la recepta de Palafrugell que tots hauríem de saber cuinar

Catxoflino: la recepta de Palafrugell que tots hauríem de saber cuinar

El catxoflino va néixer com una recepta d'aprofitament, típica de les famílies de pescadors i camperols

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30

El truc de la cinta adhesiva per conservar els tomàquets: no ho creuràs

El truc de la cinta adhesiva per conservar els tomàquets: no ho creuràs

Els tomàquets, tan apreciats en la dieta mediterrània, perden el sabor una vegada collits si no els conservem bé

Dimarts, 3 de desembre de 2024 - 05:30

No és hamburguesa: aquest és el figatell del País Valencià que cada vegada té més adeptes

No és hamburguesa: aquest és el figatell del País Valencià que cada vegada té més adeptes

Dimarts, 3 de desembre de 2024 - 05:30

El truc de geni que utilitzen els francesos perquè el puré de patata quedi espectacular

El truc de geni que utilitzen els francesos perquè el puré de patata quedi espectacular

Els francesos tenen un secret que millora el sabor i la textura dels seus purés de patata

Dilluns, 2 de desembre de 2024 - 05:30

No és la sopa: el que has de prendre per escalfar el teu cos ràpidament quan fa fred

No és la sopa: el que has de prendre per escalfar el teu cos ràpidament quan fa fred

Per combatre el fred d'hivern hi ha aliments més adequats que la clàssica sopa

Dilluns, 2 de desembre de 2024 - 05:30

Oblida els llibrets de pernil dolç i formatge: la recepta de cachopo de milanesa que et farà plorar

Oblida els llibrets de pernil dolç i formatge: la recepta de cachopo de milanesa que et farà plorar

Diumenge, 1 de desembre de 2024 - 05:30

Desembre: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Desembre: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

T'expliquem què plantar el desembre, malgrat les baixes temperatures d'alguns llocs, per mantenir el teu hort actiu

Diumenge, 1 de desembre de 2024 - 05:30