Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

En què consisteix la tècnica de l'ikejime i per què realça el sabor del peix

En què consisteix la tècnica de l'ikejime i per què realça el sabor del peix

Un procediment molt valorat al Japó des de fa segles

Dimecres, 30 d'abril de 2025 - 05:30

La recepta més fàcil per preparar mostassa casolana: en pocs minuts

La recepta més fàcil per preparar mostassa casolana: en pocs minuts

Els romans van ser els pioners en preparar aquesta senzilla recepta

Dimecres, 30 d'abril de 2025 - 05:30

Com aprofitar l'arròs si s'ha cremat per aprofitar el seu sabor fumat

Com aprofitar l'arròs si s'ha cremat per aprofitar el seu sabor fumat

Al voltant d'un 70% de l'arròs pot salvar-se perfectament i et servirà per a receptes delicioses

Dimecres, 30 d'abril de 2025 - 05:30

La famosa beguda que prens per a la gastroenteritis no t'ajuda, segons un farmacèutic

La famosa beguda que prens per a la gastroenteritis no t'ajuda, segons un farmacèutic

Una creença, molt estesa i gairebé convertida en tradició

Dimecres, 30 d'abril de 2025 - 05:30

Un metge revela els 5 millors aliments per a la salut mental

Un metge revela els 5 millors aliments per a la salut mental

Una sèrie d'aliments que ajuden la teva salut mental per molts beneficis diferents

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest plat típic de Lleida és deliciós i ric en proteïnes

Aquest plat típic de Lleida és deliciós i ric en proteïnes

Entre els plats més representatius de Lleida trobem aquest ple de tradició i sabor

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

El formatge mascarpone casolà és sorprenentment fàcil de fer: només dos ingredients

El formatge mascarpone casolà és sorprenentment fàcil de fer: només dos ingredients

El mascarpone té un lloc molt especial al món dels formatges

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

Un expert posa a prova el truc viral de netejar l'oli amb midó o maizena: funciona?

Un expert posa a prova el truc viral de netejar l'oli amb midó o maizena: funciona?

Promet facilitar la nostra vida als fogons

Dimarts, 29 d'abril de 2025 - 05:30

La recepta de truita catalana més desconeguda: tan humil com deliciosa

La recepta de truita catalana més desconeguda: tan humil com deliciosa

Una recepta que destaca per la seva humilitat, i que pocs coneixen fins i tot a Catalunya

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

El millor forner del món adverteix per què no comprar el pa al supermercat

El millor forner del món adverteix per què no comprar el pa al supermercat

Les claus visuals i olfactives per distingir un bon pa

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

L'estimes o l'odies: la salsa d'ou ferrat més polèmica recomanada per un cuiner

L'estimes o l'odies: la salsa d'ou ferrat més polèmica recomanada per un cuiner

Una recepta fàcil i ràpida de preparar que no deixa indiferent a xarxes socials

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Com cuinar al buit amb tècniques casolanes: fàcil i barat

Com cuinar al buit amb tècniques casolanes: fàcil i barat

Aconseguir els mateixos resultats que en un restaurant en cuinar al buit

Dilluns, 28 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Aquesta fruita que menges diàriament va ser considerada tòxica durant molts anys: no t'ho esperes

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Dani Prieto, biòleg: "Em vaig trobar alguna cosa en la menta poliol que no m'esperava"

Una sorpresa desagradable en mirar pel microscopi

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Què té a veure el gust de vainilla amb l'anus d'un castor?

Aquest característic sabor va poder tenir un origen molt peculiar que pocs coneixen

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

El cuiner català Cintet ensenya a fer el 'crispy rice': una recepta que promet

Senzilla i un resultat final que deixa moltes ganes de repetir

Diumenge, 27 d'abril de 2025 - 05:30

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Un carnisser confessa el tall de carn que és com el filet, però molt més barat

Aquest carnisser famós a Tiktok ofereix alternatives de qualitat sense disparar la despesa

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Confirmat: aquests 8 intrusos viuen a la teva cuina i en la de milions d'europeus

Encara que la teva cuina sembli neta, en realitat pot estar habitada per nombrosos microorganismes

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

El cuiner català Llorenç Porta revela la seva recepta d'arròs estrella: "El més fàcil i reeixit..."

Un arròs amb moltíssim sabor i una textura perfecta

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

Aquesta és l'altura en què has de posar la pizza al forn segons els experts

És crucial en el resultat final de la pizza

Dissabte, 26 d'abril de 2025 - 05:30

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

La fruita que està prohibit pujar a l'avió: el motiu és fastigós

Una prohibició que s'estén a hotels i taxis

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Ni tonyina ni salmó: el peix que a Polònia ja recomanen menjar menys

Peixos criats en macrogranges sense massa controls

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un metge explica quin estri mai no hauries de ficar al rentaplats: la salut, en joc

Un farmacèutic alerta d'un perill molt comú en les cuines de les cases

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Ho estàs fent malament: així hauries de tallar la ceba perquè quedi ben picada

Talls uniformes, amb sabor i ideals per a la cocció

Divendres, 25 d'abril de 2025 - 05:30

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Què té més cafeïna: un cafè curt o un de llarg? La resposta et sorprendrà

Hi ha molts factors que afecten la quantitat de cafeïna que conté una tassa de cafè

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Per què fan pudor els pets quan mengem ous?

Una nutricionista ens revela algunes dades sobre l'ou que molts desconeixem

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

Ferran Adrià ho té clar: assenyala la millor paella del món i no és gens cara

El seu boníssim arròs es troba a un preu per a totes les butxaques

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Coixins de patata buida: el mos més addictiu que es prepara en minuts

Aquests coixins de patata poden servir-se com a guarnició o fins i tot com a base per a altres ingredients

Dijous, 24 d'abril de 2025 - 05:30

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Posar els ous a coure en aigua freda o en aigua calenta? La ciència respon

Aquesta pregunta ha generat debat en cuines de tot el món i aquí tenim el punt de vista científic

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Aquest és el llibre de receptes català més antic del món: només en queden dos exemplars

Un autor anònim i una influència immensa

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

Què és el tall tomahawk i per què està de moda?

No és una invenció nova, però sí que ha guanyat protagonisme en xarxes socials

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Com cuinar una morena perquè quedi cruixent: el truc imprescindible

Una pell cruixent que farà les delícies dels més exigents i que sorprendrà en no ser un peix tan conegut

Dimecres, 23 d'abril de 2025 - 05:30

Saps per què a les ostres se les enterra en ciment?

Saps per què a les ostres se les enterra en ciment?

Contrari al que molta gent creu, les ostres no creixen de forma autònoma i lliure dins de l'aigua

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Ho estàs llençant: les corbines amaguen un tresor que els joiers i els supersticiosos desitgen tenir

Ho estàs llençant: les corbines amaguen un tresor que els joiers i els supersticiosos desitgen tenir

Aquest peix conté un tresor secret que molts no coneixen i que acaben llençant a les escombraries

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Una xef italiana avisa: "Mai de la vida no escalfis la salsa pesto: això és el que passa"

Una xef italiana avisa: "Mai de la vida no escalfis la salsa pesto: això és el que passa"

Aquesta xef italiana ens adverteix dels processos que es produeixen quan escalfem la salsa pesto

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Com convertir una fulla en un cristall comestible: el truc d'estrella Michelin més fàcil del món

Com convertir una fulla en un cristall comestible: el truc d'estrella Michelin més fàcil del món

Una idea simple, creativa i elegant que demostra que la màgia a la cuina no sempre necessita ingredients exòtics

Dimarts, 22 d'abril de 2025 - 05:30

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més de pressa del que penses

Aquests aliments podrien estar envellint el teu cos més de pressa del que penses

Un estudi recent revela que certs aliments poden estar potenciant el teu envelliment

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

Aquest és l'electrodomèstic a la cuina que no estàs netejant bé: milers de bacteris

A simple vista pot semblar que n'hi ha prou amb passar-la per aigua calenta i una mica de sabó després de cada ús

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

Com fermentar alls en mel per untar-los en torrades: espectacular

És un mètode molt senzill que l'únic que requereix és esperar perquè el procés segueixi el seu curs

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Això és el que passa si barreges cafè amb ou: inesperat

Avui dia es pot trobar a molts cafès tradicionals del Vietnam, però aquí és més difícil

Dilluns, 21 d'abril de 2025 - 05:30