Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Descobreix la patata de mar: la delícia oculta del Mediterrani que pocs coneixen

Descobreix la patata de mar: la delícia oculta del Mediterrani que pocs coneixen

Aquest curiós animal marí ha estat tradicionalment apreciat per pescadors i amants de la gastronomia

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

Adeu, robot de cuina: l'estri que cal recuperar a la cuina catalana

Adeu, robot de cuina: l'estri que cal recuperar a la cuina catalana

En un món amb una gran proliferació d'electrodomèstics nous, això és el que hauríem de recuperar

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

Aquest és el cactus que pots cuinar i menjar

Aquest és el cactus que pots cuinar i menjar

Un aliment amb molts beneficis per a la teva salut i poc conegut a Europa a nivell gastronòmic

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

El truc per reescalfar la pizza i que estigui boníssima l'endemà

El truc per reescalfar la pizza i que estigui boníssima l'endemà

La clau serà evitar que la humitat s'apoderi de la massa

Dissabte, 22 de març de 2025 - 05:30

Has estat víctima de snackfishing? Els enganys sobre aliments que t'has empassat

Has estat víctima de snackfishing? Els enganys sobre aliments que t'has empassat

El snackfishing és el nou fenomen que ha aconseguit enganyar a milers de persones

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

Esmorzem sense farines? 3 receptes fàcils per preparar en 10 minuts

Esmorzem sense farines? 3 receptes fàcils per preparar en 10 minuts

Et proposem opcions nutritives sense haver de recórrer a farines per als teus esmorzars

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

Un nutricionista confirma l'ingredient inesperat que aporta moltíssim ferro

Un nutricionista confirma l'ingredient inesperat que aporta moltíssim ferro

Aliments que poden ajudar la teva dieta diària d'una forma que potser no saps

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

Un carnisser explica com gastar menys diners en comprar entrecot

Un carnisser explica com gastar menys diners en comprar entrecot

Si et vols estalviar diners, fes cas al teu carnisser de confiança

Divendres, 21 de març de 2025 - 05:30

Arriba la febre per les llaunes millesimé: conserves caducades a preu d'or

Arriba la febre per les llaunes millesimé: conserves caducades a preu d'or

El concepte es basa en la idea que certs aliments en conserva milloren amb el temps

Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30

D'on ve el nom de braç de gitano, les emblemàtiques postres catalanes

D'on ve el nom de braç de gitano, les emblemàtiques postres catalanes

Unes postres el nom de les quals té molta raó de ser si escoltem els historiadors catalans

Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30

Les 5 espifiades del Nutriscore que et fan prendre males decisions

Les 5 espifiades del Nutriscore que et fan prendre males decisions

Molt millor aprendre a llegir etiquetes alimentàries bé abans de fiar-se del Nutriscore

Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30

Aquesta és la recepta de beguda salvatge que equilibra la salut intestinal

Aquesta és la recepta de beguda salvatge que equilibra la salut intestinal

Puc ajudar la meva salut intestinal amb un refresc ple de sabor? La resposta és que sí

Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30

Sabies que el cafè s'obté d'una cirera?

Sabies que el cafè s'obté d'una cirera?

El que molts anomenen el gra del cafè és en realitat la llavor de la cirera del cafè

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

Un xef català explica com fer la mítica salsa Espinaler a casa

Un xef català explica com fer la mítica salsa Espinaler a casa

Una salsa emblemàtica de la cuina catalana que pots fer a casa de forma fàcil

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

Descobreix el fenomen de la gastronomia que arrasa a la Xina: veure per creure

Descobreix el fenomen de la gastronomia que arrasa a la Xina: veure per creure

El fenomen xinès que està arrasant, i té fins i tot els seus propis mercats, de la cuina en miniatura

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

Per què els peus fan olor de formatge? La ciència que ho explica

Per què els peus fan olor de formatge? La ciència que ho explica

La relació entre l'olor dels peus i el formatge detallada per un expert de forma fàcil

Dimecres, 19 de març de 2025 - 05:30

Per què les nostres àvies preferien les culleres de fusta: un motiu de pes

Per què les nostres àvies preferien les culleres de fusta: un motiu de pes

Les eines de fusta a la cuina competeixen contra altres materials com la silicona o l'alumini

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

Les llavors de l'alvocat no són escombraries: un tresor amb múltiples usos

Les llavors de l'alvocat no són escombraries: un tresor amb múltiples usos

La llavor de l'alvocat és un recurs ple de propietats tant nutricionals com digestives

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

Aquestes fruites i verdures contenen nicotina (i ningú t'ho havia dit)

Aquestes fruites i verdures contenen nicotina (i ningú t'ho havia dit)

Segons experts, ingerim uns 2 micrograms de nicotina al dia a través dels aliments

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

L'error colossal en cuinar sardines en una air fryer: és importantíssim

L'error colossal en cuinar sardines en una air fryer: és importantíssim

És un error molt estès pensar que la fregidora d'aire no genera olors

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

Així ens colen falsa xocolata a tots els supermercats

Així ens colen falsa xocolata a tots els supermercats

La pujada de preu del cacau fa que moltes de les empreses d'alimentació busquin alternatives

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

El restaurant de Barcelona on es va inventar el pijama, les postres més mítiques dels anys 80

El restaurant de Barcelona on es va inventar el pijama, les postres més mítiques dels anys 80

Et parlem del restaurant on va néixer una de les postres més icòniques dels anys 80

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Adeu al pa ratllat: l'alternativa per arrebossar sense agregar hidrats al plat

Adeu al pa ratllat: l'alternativa per arrebossar sense agregar hidrats al plat

Existeixen algunes alternatives que et poden solucionar algunes receptes i que potser no coneixes

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Descobreix el pastís despentinat mallorquí

Descobreix el pastís despentinat mallorquí

Aquestes postres típiques mallorquines evoquen la imperfecció com a part del seu encant

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Què són els pets de monja i per què s'anomenen així?

Què són els pets de monja i per què s'anomenen així?

Els pets de monja són un mos exquisit i fàcil de fer amb un origen curiós

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

Aquest aliment gairebé oblidat a Catalunya era una menja en l'època medieval

Aquest aliment gairebé oblidat a Catalunya era una menja en l'època medieval

Malgrat ser més popular a l'Aragó, aquest aliment amb prou feines té presència a Catalunya

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

Així es depuren els ronyons del mar per no prendre les toxines que acumulen de netejar l'aigua

Així es depuren els ronyons del mar per no prendre les toxines que acumulen de netejar l'aigua

A les ostres també se les coneix com els ronyons del mar per la seva capacitat de depurar l'aigua

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

Descobreix el gamjajeon: la truita de patata més cruixent del món

Descobreix el gamjajeon: la truita de patata més cruixent del món

Aquesta truita és molt cruixent per fora i molt sucosa per dins

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

Com fan el melós de vedella als restaurants més bons del país?

Com fan el melós de vedella als restaurants més bons del país?

El secret de com fan el melós de vedella més tendre als restaurants

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

Un forner confessa el truc per recuperar la tendresa del pa quan ja és dur

Un forner confessa el truc per recuperar la tendresa del pa quan ja és dur

El pa és un aliment bàsic a moltes cases

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

Adeu als quicos de bossa: com preparar-los a casa amb blat de moro en llauna

Adeu als quicos de bossa: com preparar-los a casa amb blat de moro en llauna

Com fer un snack de quicos saludables en menys de 20 minuts

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

Elisenda López, doctora en Biomedicina: "És l'ou no fregit més saludable a la paella"

Elisenda López, doctora en Biomedicina: "És l'ou no fregit més saludable a la paella"

Un ou que podràs preparar en molt pocs minuts i que et salvarà el sopar de forma saludable

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

5 plats que pots preparar diumenge per anar amb tranquil·litat tota la setmana

5 plats que pots preparar diumenge per anar amb tranquil·litat tota la setmana

Receptes molt diferents i que et permetran tenir més qualitat de vida entre setmana

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

Ni sabó ni bicarbonat: el truc de la bossa de te per netejar l'airfryer

Ni sabó ni bicarbonat: el truc de la bossa de te per netejar l'airfryer

Un truc senzill i natural per netejar l'airfryer

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

L'error que tots cometem en menjar mandarines

L'error que tots cometem en menjar mandarines

Atenció perquè no ingerim la seva part més saludable

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Jordi Roca confessa quina és la seva fruita preferida i aquesta és la reacció inesperada

Jordi Roca confessa quina és la seva fruita preferida i aquesta és la reacció inesperada

El famós cuiner català sorprèn esmentant aquesta fruita com la seva predilecta

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

Cigrons a la carbonara: la recepta fàcil i deliciosa que no et cansaràs de menjar

Cigrons a la carbonara: la recepta fàcil i deliciosa que no et cansaràs de menjar

Una forma de menjar cigrons que potser mai no has pensat i que et sorprendrà

Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30

Menjar maduixes amb sal no és un disbarat: aquest n'és el motiu

Menjar maduixes amb sal no és un disbarat: aquest n'és el motiu

Afegir una mica de sal a la fruita facilita la seva digestió i la hidratació del nostre organisme

Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30

Or vermell: la fruita que estimula la producció de col·lagen per mantenir la pell jove

Or vermell: la fruita que estimula la producció de col·lagen per mantenir la pell jove

Gràcies a la seva altíssima concentració de vitamina C, afavoreix la producció natural de col·lagen

Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30

Descobreix el truc de geni perquè la carn no deixi anar aigua en cuinar-la

Descobreix el truc de geni perquè la carn no deixi anar aigua en cuinar-la

Existeixen diversos trucs que t'ajudaran a gaudir més a casa d'un filet de carn

Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30