Jordi Prió

Jordi Prió

Nascut l'any 1991, soc un apassionat dels viatges, la gastronomia i de descobrir sempre nous racons d'aquí i de més enllà. Graduat en Comunicació i especialitzat en el sector del màrqueting digital, dedico les estones lliures a escriure i a l'esport principalment. També m'interessen altres temes, com ara la història o la política, matèries que ens expliquen en gran part el món en què vivim avui en dia. Em podeu trobar tant al mar com a la muntanya, però sempre gaudint de la natura, un altre dels plaers als quals no renuncio. Òbviament, també em podeu trobar aquí, a ElNacional.cat, parlant de gastronomia a La Gourmeteria.

Més
Amb aquesta recepta saludable dormiràs d'una tirada i t'aixecaràs sense inflor

Amb aquesta recepta saludable dormiràs d'una tirada i t'aixecaràs sense inflor

La combinació d'aquests tres saludables ingredients és la clau per a un sopar sense inflor

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

Les 10 elaboracions típiques catalanes per anar directes a les postres

Les 10 elaboracions típiques catalanes per anar directes a les postres

Les postres són una autèntica temptació per a moltes persones

Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30

El poble català on millor es menja, segons National Geographic

El poble català on millor es menja, segons National Geographic

Aquest poble català és un dels més pintorescos que podem trobar i un dels més visitats

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

La curiosa relació entre les llantes Michelin i els restaurants: així és la història de les estrelles

La curiosa relació entre les llantes Michelin i els restaurants: així és la història de les estrelles

Tot va començar amb una guia de mapes de carreteres

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

No llencis les pells de taronja: així pots crear una pols aromatitzant

No llencis les pells de taronja: així pots crear una pols aromatitzant

Amb aquesta pols de taronja casolana podràs aromatitzar iogurts o preparar boníssimes vinagretes

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

Gírgola de card: 3 maneres de cuinar aquest boníssim ingredient de tardor

Gírgola de card: 3 maneres de cuinar aquest boníssim ingredient de tardor

Els bolets de card són un dels molts ingredients que a la tardor passen a ser protagonistes de les cuines

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

No poder parar de pensar en el menjar: el fenomen conegut com el soroll del menjar

No poder parar de pensar en el menjar: el fenomen conegut com el soroll del menjar

Aquest fenomen ja és discutit entre investigadors, així que t'animem a conèixer-ne més sobre el soroll del menjar

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

Per què és bo prendre cafè amb cúrcuma?

Per què és bo prendre cafè amb cúrcuma?

Una beguda molt saludable amb els beneficis que aquests dos ingredients tenen per separat

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

Alerta pels perillosos nivells de mercuri a les llaunes de tonyina: demanen mesures urgents

Alerta pels perillosos nivells de mercuri a les llaunes de tonyina: demanen mesures urgents

T'expliquem com s'acumula el mercuri en el peix i et donem recomanacions per a un consum segur

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 12:07

Dimonis fregits en oli: el curiós origen xinès d'aquesta recepta que creiem nostra

Dimonis fregits en oli: el curiós origen xinès d'aquesta recepta que creiem nostra

Aquesta recepta en realitat té un origen mil·lenari en la cuina xinesa

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

Pesada de nance: la recepta amb la fruita d'or que promet rejovenir la pell

Pesada de nance: la recepta amb la fruita d'or que promet rejovenir la pell

Aquesta recepta està plena de nutrients i és una autèntica icona de la cuina en alguns països

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

3 tipus de peres que són molt dolces i predominen en el conreu de Lleida

3 tipus de peres que són molt dolces i predominen en el conreu de Lleida

Aquests tres tipus de peres tenen denominació d'origen a la província de Lleida i són boníssimes per la seva dolçor

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

Ni kiwi ni pruna: aquest és l'aliment blanc amb més fibra per anar al bany com un rellotge

Ni kiwi ni pruna: aquest és l'aliment blanc amb més fibra per anar al bany com un rellotge

Malgrat que molts consideren el kiwi o la pruna com les fruites amb més fibra, n'hi ha una d'encara millor

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

El misteri d'un tipus de raïm que només es troba en un poble català: no encaixa en cap altre lloc

El misteri d'un tipus de raïm que només es troba en un poble català: no encaixa en cap altre lloc

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

La recepta de la sopa preferida de les àvies catalanes (i tots els seus trucs)

La recepta de la sopa preferida de les àvies catalanes (i tots els seus trucs)

Les àvies catalanes prefereixen aquesta sopa per sobre de les altres

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

Es pot utilitzar la maionesa per fregir o preparar postres?

Es pot utilitzar la maionesa per fregir o preparar postres?

Sorprenents casos en els quals el truc funciona

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

No és peix: l'aliment de nom estrany que ajuda amb la memòria

No és peix: l'aliment de nom estrany que ajuda amb la memòria

Un tubercle que millora les capacitats cognitives i beneficia a la memòria

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30

Saps què és l'arròs de l'illa de Buda? El secret dels millors paellers catalans

Saps què és l'arròs de l'illa de Buda? El secret dels millors paellers catalans

Aquesta illa dona el millor arròs per a paelles per la seva textura i capacitat d'absorció

Dimarts, 12 de novembre de 2024 - 05:30

Què passa si menjo carn picada crua sovint?

Què passa si menjo carn picada crua sovint?

Hi ha certs riscos que has de conèixer quan menges carn picada crua

Dimarts, 12 de novembre de 2024 - 05:30

No porta enciam: l'amanida ideal amb tres ingredients ideals per prendre al sopar

No porta enciam: l'amanida ideal amb tres ingredients ideals per prendre al sopar

Més enllà de l'enciam pots fer amanides saboroses i molt nutritives. Descobreix aquesta de tres ingredients.

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 21:01

Es poden menjar els espàrrecs i els xampinyons crus?

Es poden menjar els espàrrecs i els xampinyons crus?

Menjar aliments crus permet que no es perdin les seves propietats nutricionals

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 05:30

5 olis amb denominació d'origen català: els coneixes?

5 olis amb denominació d'origen català: els coneixes?

Els olis catalans tenen una molt bona fama a escala nacional i internacional

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 05:30

Descobreix per què hauries de guardar una mica de l'aigua de coure la pasta

Descobreix per què hauries de guardar una mica de l'aigua de coure la pasta

Cuinar pasta es pot fer de moltes maneres

Diumenge, 10 de novembre de 2024 - 05:30

Els usos més sorprenents de la pell de la mandarina: no la llencis!

Els usos més sorprenents de la pell de la mandarina: no la llencis!

La pell de la mandarina no només és rica en antioxidants i olis essencials

Diumenge, 10 de novembre de 2024 - 05:30

Aquests són els millors formatges del món per afegir a la pizza: paraula de pizzer

Aquests són els millors formatges del món per afegir a la pizza: paraula de pizzer

Quin diries que és el millor formatge per a la pizza? No només tenim la mozzarella

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

El truc màgic d'un xef per conservar els tomàquets durant molt temps

El truc màgic d'un xef per conservar els tomàquets durant molt temps

Si necessites conservar els teus tomàquets durant més temps, aquest truc et servirà i molt

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

Aquests són els aliments que més atreuen les arnes a la cuina: compte amb ells!

Aquests són els aliments que més atreuen les arnes a la cuina: compte amb ells!

Les arnes se senten atretes per diferents aliments que potser et sorprenguin

Divendres, 8 de novembre de 2024 - 05:30

Els 5 comportaments a la taula que més molesten els altres: insuportables!

Els 5 comportaments a la taula que més molesten els altres: insuportables!

Evitar comportaments a la taula és essencial per gaudir tots junts

Divendres, 8 de novembre de 2024 - 05:30

Si ho fas així, ho fas malament: els errors que arruïnen el pa de pessic casolà

Si ho fas així, ho fas malament: els errors que arruïnen el pa de pessic casolà

Ignorar alguns trucs essencials poden arruïnar el pa de pessic casolà

Dijous, 7 de novembre de 2024 - 05:30

4 aliments que has de llençar a les escombraries si tenen floridura: no n'hi ha prou a treure-la

4 aliments que has de llençar a les escombraries si tenen floridura: no n'hi ha prou a treure-la

Aquests són alguns dels aliments amb els quals has de vigilar si veus que tenen floridura

Dijous, 7 de novembre de 2024 - 05:30

Per si no ho sabies: pots fer patates fregides com les de bossa a casa i és facilíssim

Per si no ho sabies: pots fer patates fregides com les de bossa a casa i és facilíssim

Les patates són un aliment que agrada tant a majors com als més petits

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30

Saps què és la cotxinilla i per què et menges aquesta repugnant bestiola diàriament?

Saps què és la cotxinilla i per què et menges aquesta repugnant bestiola diàriament?

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30

Pel bé de tots, canvia la quinoa pel blat sarraí

Pel bé de tots, canvia la quinoa pel blat sarraí

Un canvi que pot semblar poc important, però que té un impacte al planeta

Dimarts, 5 de novembre de 2024 - 05:30

El truc del bicarbonat perquè les patates rostides quedin cruixents

El truc del bicarbonat perquè les patates rostides quedin cruixents

És el secret més ben guardat per al cruixent de les patates

Dimarts, 5 de novembre de 2024 - 05:30

Aquests són els 10 plats més típics de la gastronomia catalana: continues menjant-los?

Aquests són els 10 plats més típics de la gastronomia catalana: continues menjant-los?

Plats per a tots els paladars que han marcat la qualitat de la gastronomia catalana

Dilluns, 4 de novembre de 2024 - 05:30

Els 5 aliments que fan més pudor del món: t'atreviries a menjar-los?

Els 5 aliments que fan més pudor del món: t'atreviries a menjar-los?

Encara que desencadenin repulsió per al nostre olfacte, aquests plats són pura tradició mundial

Dilluns, 4 de novembre de 2024 - 05:30

Aquestes són les mongetes catalanes que es conreen en terres volcànics: úniques al món!

Aquestes són les mongetes catalanes que es conreen en terres volcànics: úniques al món!

Les mongetes es poden prendre de moltes formes a qualsevol estació de l'any

Diumenge, 3 de novembre de 2024 - 05:30

Patates aixafades: la recepta que tots et voldran copiar

Patates aixafades: la recepta que tots et voldran copiar

La recepta de patates aixafades destaca per la seva versatilitat i la seva textura suau per dins

Diumenge, 3 de novembre de 2024 - 05:30

Novembre: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

Novembre: aquests són els aliments que pots plantar aquest mes

El reg moderat o cobrir les teves plantacions en dies de més fred són claus perquè prosperin

Dissabte, 2 de novembre de 2024 - 05:30

Aquest és l'embotit català més desconegut: és d'origen medieval i es fa amb be

Aquest és l'embotit català més desconegut: és d'origen medieval i es fa amb be

Un embotit bastant desconegut fora d'algunes zones rurals

Dissabte, 2 de novembre de 2024 - 05:30