María Coca

María Coca

Em vaig llicenciar en Periodisme i no he deixat d'escriure des d’aleshores. M'apassiona el món de l'alimentació, tant saber què hi ha dins d'un carabassó o una gamba, com el que amaga el món de la indústria alimentària. Quan no estic cuinant o menjant, m'encanta escapar-me amb la família. Ja sigui en un pla improvisat a prop de casa o en un gran viatge, la gastronomia sempre és present. Soc més de salat que de dolç i sempre prefereixo la cervesa al vi. Em podeu llegir, parlant de gastronomia, òbviament, a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho rentis, fes això

El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho rentis, fes això

Un petit truc que podràs utilitzar per alegrar molts plats quotidians

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Sabent que el resultat serà meravellós, segur que et fa molta menys mandra embolicar-te a la cuina

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No necessites equips sofisticats ni ingredients especials i és bastant econòmic

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

Li he demanat a ChatGPT que m'ajudi a preparar una crema catalana: aquest n'és el resultat

Li he demanat a ChatGPT que m'ajudi a preparar una crema catalana: aquest n'és el resultat

També li he demanat que em digui com millorar la recepta i les seves propostes m'han sorprès

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 05:30

Això no ho ensenyen a l'escola: com menjar-te una presa de xocolata i que ningú no se n'assabenti

Això no ho ensenyen a l'escola: com menjar-te una presa de xocolata i que ningú no se n'assabenti

Un plaer culpable que no sempre cal compartir ni delatar

Dijous, 7 de novembre de 2024 - 05:30

Està bo l'alvocat? El truc infal·lible d'un fruiter per no equivocar-se

Està bo l'alvocat? El truc infal·lible d'un fruiter per no equivocar-se

El fruiter més famós de les xarxes socials ens ensenya a triar sense marge d'error

Dilluns, 4 de novembre de 2024 - 05:30

El truc per regenerar alvocats que he conegut a les xarxes: a quina edat te'n vas assabentar tu?

El truc per regenerar alvocats que he conegut a les xarxes: a quina edat te'n vas assabentar tu?

Dilluns, 28 d'octubre de 2024 - 05:30

Com substituir l'ou a totes les teves receptes segons un nutricionista

Com substituir l'ou a totes les teves receptes segons un nutricionista

Tant en dolç com en salat és un dels ingredients clau a moltes receptes

Dijous, 24 d'octubre de 2024 - 05:30

Les sorprenents galetes fetes de cigrons de pot que proposa una nutricionista catalana

Les sorprenents galetes fetes de cigrons de pot que proposa una nutricionista catalana

Una idea del més original per introduir un extra de llegums a la teva dieta

Dilluns, 21 d'octubre de 2024 - 05:30

Perdràs el control amb aquesta pasta amb botifarra del cuiner de moda català

Perdràs el control amb aquesta pasta amb botifarra del cuiner de moda català

Fins i tot l'italià més clàssic caurà rendit amb aquesta meravella que no podràs deixar de menjar i recomanar

Dijous, 17 d'octubre de 2024 - 05:30

Com dividir el compte en un restaurant? Aquesta és la manera correcta segons una experta

Com dividir el compte en un restaurant? Aquesta és la manera correcta segons una experta

I la millor solució per evitar discussions i acabar la vetllada en bona sintonia

Dilluns, 14 d'octubre de 2024 - 05:30

Ni nous ni xocolata: aquests són els dos aliments amb més magnesi

Ni nous ni xocolata: aquests són els dos aliments amb més magnesi

Es tracta d'un mineral que interfereix en multitud de processos del nostre organisme

Dijous, 10 d'octubre de 2024 - 05:30

Menjar podrit dins d'un tàper: per què cal llençar el recipient a les escombraries

Menjar podrit dins d'un tàper: per què cal llençar el recipient a les escombraries

Si ja sap greu malbaratar menjar, més encara haver de desprendre's d'un tàper

Dilluns, 7 d'octubre de 2024 - 05:30

Aquestes són les fruites preferides pels cardiòlegs

Aquestes són les fruites preferides pels cardiòlegs

Ja no només cal tenir present la quantitat, també és important la qualitat a l'hora de cuidar el teu cor

Dimecres, 2 d'octubre de 2024 - 05:30

El truc secret dels restaurants per fer croquetes perfectes

El truc secret dels restaurants per fer croquetes perfectes

I que inclou un ingredient sorpresa que no t'imaginaves

Dijous, 26 de setembre de 2024 - 05:30

Prendre aquest aliment per sopar redueix la inflamació: la sorprenent revelació d'una nutricionista

Prendre aquest aliment per sopar redueix la inflamació: la sorprenent revelació d'una nutricionista

Dilluns, 23 de setembre de 2024 - 05:30

Olores el menjar per saber si està en mal estat? Estàs cometent un error

Olores el menjar per saber si està en mal estat? Estàs cometent un error

Almenys la majoria de les vegades perquè els microorganismes perillosos no deixen rastre perceptible pel nostre olfacte

Dijous, 19 de setembre de 2024 - 05:30

Des que vaig descobrir aquesta recepta exprés ja no sopo cap altra cosa

Des que vaig descobrir aquesta recepta exprés ja no sopo cap altra cosa

I el millor és que admet petites variacions per evitar l'avorriment

Dilluns, 16 de setembre de 2024 - 05:30

Combinacions sorprenents de sabors que et recorden a d'altres: ho has provat?

Combinacions sorprenents de sabors que et recorden a d'altres: ho has provat?

Els nous vídeos virals a les xarxes socials ens mostres barreges impossibles que aconsegueixen que t'"exploti el cap"

Dijous, 12 de setembre de 2024 - 05:30

El truc d'una nutricionista per deixar de prendre sucre que has de conèixer

El truc d'una nutricionista per deixar de prendre sucre que has de conèixer

Més informació i una mica de temps són els primers passos d'aquest procés

Dilluns, 9 de setembre de 2024 - 05:30

Cuinar amb oli de gira-sol és bo? La contundent resposta d'una experta

Cuinar amb oli de gira-sol és bo? La contundent resposta d'una experta

Un intent d'estalviar que podria tenir efectes sobre la nostra salut

Dijous, 5 de setembre de 2024 - 05:30

Per què és tan difícil resistir-se a unes patates fregides? La ciència respon

Per què és tan difícil resistir-se a unes patates fregides? La ciència respon

Una combinació específica de greixos i carbohidrats que activa una part del cervell

Dilluns, 2 de setembre de 2024 - 05:30

5 'lifehacks' virals de cuina que et canviaran la vida

5 'lifehacks' virals de cuina que et canviaran la vida

Gràcies a les xarxes socials podem tenir els trucs de totes les àvies del món

Dilluns, 26 d'agost de 2024 - 05:30

Aquesta és la recepta secreta de les milaneses que prepara la mare de Messi

Aquesta és la recepta secreta de les milaneses que prepara la mare de Messi

Tant s'ha parlat d'elles que gairebé són tan famoses com el mateix futbolista

Dijous, 22 d'agost de 2024 - 05:30

Pel teu bé, hauries de deixar de menjar mirant el mòbil

Pel teu bé, hauries de deixar de menjar mirant el mòbil

És més fàcil engreixar-se i patir digestions pesades, però també pugen els nivells d'estrès

Dilluns, 19 d'agost de 2024 - 05:30

Per què s'ha de prendre el cafè amb un vas d'aigua? El motiu que al·leguen els experts

Per què s'ha de prendre el cafè amb un vas d'aigua? El motiu que al·leguen els experts

Algunes raons es deuen a l'efecte que té aquest gest sobre el sabor, però d'altres es basen en beneficis per a salut

Dijous, 15 d'agost de 2024 - 05:30

El millor ordre per menjar els aliments del plat, segons els especialistes

El millor ordre per menjar els aliments del plat, segons els especialistes

Una decisió que sembla aleatòria o respondre a un caprici pot ser clau a l'hora de combatre algunes malalties

Dilluns, 12 d'agost de 2024 - 05:30

He provat el truc de l'escuradents per esprémer llimones i ara entenc per què és viral

He provat el truc de l'escuradents per esprémer llimones i ara entenc per què és viral

Ja no concebo la cuina sense repetir aquest gest tan senzill cada vegada que necessito suc de llimona

Dijous, 8 d'agost de 2024 - 05:30

Com saber si estàs deshidratat: les 7 claus que dona un expert

Com saber si estàs deshidratat: les 7 claus que dona un expert

Més enllà de la sensació de tenir set, el nostre cos ens dona altres senyals que activen l'alarma

Dilluns, 5 d'agost de 2024 - 05:30

Descobreix el 'mètode 6-1' d'un xef per estalviar diners en comprar al supermercat

Descobreix el 'mètode 6-1' d'un xef per estalviar diners en comprar al supermercat

I a més no embolicar-se amb la llista de la compra i menjar saludable tota la setmana

Dijous, 1 d'agost de 2024 - 05:30

És el mateix menjar bosses de puré de fruita que fruita fresca?

És el mateix menjar bosses de puré de fruita que fruita fresca?

Són una proposta fàcil, pràctica i econòmica, però són saludables?

Dijous, 25 de juliol de 2024 - 05:30

Per què és més segur menjar seitons en vinagre que anxoves en oli?

Per què és més segur menjar seitons en vinagre que anxoves en oli?

Durant anys s'ha cregut que l'anisakis era l'únic perill en menjar peix cru, però això no és així

Dilluns, 22 de juliol de 2024 - 05:30

Per què alguns pets fan olor i d'altres no? Un nutricionista ens en dona la resposta

Per què alguns pets fan olor i d'altres no? Un nutricionista ens en dona la resposta

Dels creadors de "som el que mengem" arriba ara el "fem olor depenent del que mengem"

Dijous, 18 de juliol de 2024 - 05:30

El truc definitiu per fer patates fregides segons un xef Michelin

El truc definitiu per fer patates fregides segons un xef Michelin

Ben cruixents per fora, però sucoses per dins

Dilluns, 15 de juliol de 2024 - 05:30

5 trucs molt creatius per pelar un ou dur: facilíssim

5 trucs molt creatius per pelar un ou dur: facilíssim

Ja no queden excuses per gaudir d'un menjar complet i sa cada dia

Dijous, 11 de juliol de 2024 - 05:30

El truc per tallar bé els espàrrecs de marge: el gran secret revelat

El truc per tallar bé els espàrrecs de marge: el gran secret revelat

Aprenem a tallar bé els espàrrecs verds i també què es pot fer amb la part que sobra

Dilluns, 8 de juliol de 2024 - 05:30

Aquests són els meus trucs secrets per menjar amb bastonets com un professional

Aquests són els meus trucs secrets per menjar amb bastonets com un professional

Una mica de pràctica i moltes ganes de gaudir de la cuina asiàtica sempre són un plus per aconseguir-ho

Dijous, 4 de juliol de 2024 - 05:30

El pa només engreixa si fas això: atenció a l'explicació d'aquesta nutricionista

El pa només engreixa si fas això: atenció a l'explicació d'aquesta nutricionista

Defensem el pa i deixem de culpar-lo de tots els problemes amb la bàscula

Dilluns, 1 de juliol de 2024 - 05:30

Acostumes a sopar amanides? Una nutricionista explica per què pot ser una mala idea

Acostumes a sopar amanides? Una nutricionista explica per què pot ser una mala idea

Diverses propostes perquè no hagis de canviar gaire el menú i et vinguin de gust

Dijous, 27 de juny de 2024 - 05:30

Per què a algunes persones el cafè els fa perdre el son i a altres no: culpa de la genètica

Per què a algunes persones el cafè els fa perdre el son i a altres no: culpa de la genètica

Dilluns, 24 de juny de 2024 - 05:30