María Coca

María Coca

Em vaig llicenciar en Periodisme i no he deixat d'escriure des d’aleshores. M'apassiona el món de l'alimentació, tant saber què hi ha dins d'un carabassó o una gamba, com el que amaga el món de la indústria alimentària. Quan no estic cuinant o menjant, m'encanta escapar-me amb la família. Ja sigui en un pla improvisat a prop de casa o en un gran viatge, la gastronomia sempre és present. Soc més de salat que de dolç i sempre prefereixo la cervesa al vi. Em podeu llegir, parlant de gastronomia, òbviament, a La Gourmeteria d'El Nacional.

Més
Per què tothom està venent la seva Thermomix per Wallapop? Aquestes són les teories

Per què tothom està venent la seva Thermomix per Wallapop? Aquestes són les teories

Sens dubte una bona oportunitat per aconseguir un dels electrodomèstics més sol·licitats i valorats

Dilluns, 24 de març de 2025 - 05:30

No bullis més les patates en aigua: com coure-les per potenciar-ne el sabor

No bullis més les patates en aigua: com coure-les per potenciar-ne el sabor

S'ha acabat el fet de posar al plat patates insípides

Dijous, 20 de març de 2025 - 05:30

Ferran Adrià ho té clar: "Oblida't de fer això si vas a un restaurant de nivell"

Ferran Adrià ho té clar: "Oblida't de fer això si vas a un restaurant de nivell"

Pot semblar una mica antisocial o potser de massa excèntric

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Així són les carxofes híbrides modificades genèticament que et colen al supermercat

Així són les carxofes híbrides modificades genèticament que et colen al supermercat

Com distingir una carxofa conreada de forma tradicional d'una altra de nascuda en un laboratori

Dijous, 13 de març de 2025 - 05:30

Adeu als 'nuggets' de McDonald's: la recepta casolana i saludable que arrasa a les xarxes

Adeu als 'nuggets' de McDonald's: la recepta casolana i saludable que arrasa a les xarxes

Cruixents per fora, tendres per dins i amb aquest gust addictiu que ens fa menjar més

Dilluns, 10 de març de 2025 - 05:30

Un cuiner català explica la manera correcta de menjar un plat molt popular: "Ho fem malament"

Un cuiner català explica la manera correcta de menjar un plat molt popular: "Ho fem malament"

Un plat cada cop més viral que no mengem bé

Dijous, 6 de març de 2025 - 05:30

Els 7 pobles de Barcelona on millor es menja, segons National Geographic

Els 7 pobles de Barcelona on millor es menja, segons National Geographic

Les millors propostes per als següents caps de setmana

Dilluns, 3 de març de 2025 - 05:30

Com cuinar les verdures per no perdre els nutrients essencials? Això diuen els experts

Com cuinar les verdures per no perdre els nutrients essencials? Això diuen els experts

Les verdures són la base d'una dieta saludable

Dijous, 27 de febrer de 2025 - 05:30

La prova dels 5 segons per saber si un ou és de bona qualitat

La prova dels 5 segons per saber si un ou és de bona qualitat

El truc més fàcil per saber si l'ou que tens entre les mans és fresc o no

Dimecres, 26 de febrer de 2025 - 05:30

Demanar tàpers a domicili: com funciona aquesta nova moda a l'alça

Demanar tàpers a domicili: com funciona aquesta nova moda a l'alça

És més còmode que anar casa dels teus pares a recollir menjar

Dilluns, 24 de febrer de 2025 - 05:30

Una nutricionista catalana explica com aprofitar el lot de pebrots tricolors del Mercadona

Una nutricionista catalana explica com aprofitar el lot de pebrots tricolors del Mercadona

3 receptes perquè el gaudeixis al màxim i així omplir de color i sabor els menjars

Diumenge, 23 de febrer de 2025 - 05:30

Prendre el sol amb bolets: el sorprenent consell d'un tecnòleg alimentari

Prendre el sol amb bolets: el sorprenent consell d'un tecnòleg alimentari

L'objectiu no és que els xampinyons tinguin millor color

Dijous, 20 de febrer de 2025 - 05:30

Les 5 coses que fem en menjar sushi i que posen nerviosos els japonesos

Les 5 coses que fem en menjar sushi i que posen nerviosos els japonesos

Superaria la prova el teu amic setciències?

Dilluns, 17 de febrer de 2025 - 05:30

Un nutricionista revela el condiment especial perquè el pollastre al forn tingui un gust brutal

Un nutricionista revela el condiment especial perquè el pollastre al forn tingui un gust brutal

Ajuda a perdre greix i es fa en un tres i no res

Dijous, 13 de febrer de 2025 - 05:30

Aquests són els 3 ingredients que recomana prendre junts una nutricionista

Aquests són els 3 ingredients que recomana prendre junts una nutricionista

La versió millorada d'un clàssic, ja que queda un guisat nutritiu i boníssim

Dilluns, 10 de febrer de 2025 - 05:30

Una cuinera catalana explica la manera correcta de netejar les carxofes

Una cuinera catalana explica la manera correcta de netejar les carxofes

Els seus trucs per deixar una carxofa neta en minuts són una gran ajuda

Dijous, 6 de febrer de 2025 - 05:30

Per què ja no es paga a la taula? Aquesta és la raó per la qual ara et fan aixecar al bar

Per què ja no es paga a la taula? Aquesta és la raó per la qual ara et fan aixecar al bar

Dilluns, 3 de febrer de 2025 - 05:30

La nova dieta segueix la regla de les 5 A: així has de començar a organitzar ara els teus menús

La nova dieta segueix la regla de les 5 A: així has de començar a organitzar ara els teus menús

Un nou mètode més saludable i una pèrdua de pes sense comptar calories

Dilluns, 27 de gener de 2025 - 05:30

Eliminar els hidrats de carboni és la solució als problemes de sobrepès? Això diu Harvard

Eliminar els hidrats de carboni és la solució als problemes de sobrepès? Això diu Harvard

La resposta de la Universitat de Harvard pot sorprendre't

Dijous, 23 de gener de 2025 - 05:30

Flors de carxofa: aquest és el truc per aconseguir que et quedin espectaculars

Flors de carxofa: aquest és el truc per aconseguir que et quedin espectaculars

Un dels plats preferits i que cuinen a molts restaurants

Dilluns, 20 de gener de 2025 - 05:30

Fregidora d'aire: 3 raons per les quals no val la pena comprar aquest electrodomèstic

Fregidora d'aire: 3 raons per les quals no val la pena comprar aquest electrodomèstic

Tres bons arguments per demostrar que l'air fryer no és tan meravellosa com la pinten

Dijous, 16 de gener de 2025 - 05:30

Aquesta és la recepta de truita fregida d'Ernest Hemingway que no deixaràs de menjar

Aquesta és la recepta de truita fregida d'Ernest Hemingway que no deixaràs de menjar

Hi ha novel·les que, sense voler-ho, són una saborosa font d'inspiració

Dilluns, 13 de gener de 2025 - 05:30

‘Mise en place’: així és el truc de cuina que m'ha canviat la vida

‘Mise en place’: així és el truc de cuina que m'ha canviat la vida

Ja no em torno a atabalar ni complicar quan he de preparar un menjar especial per a molta gent

Dijous, 9 de gener de 2025 - 05:30

Els 10 consells de nutrició per a un any nou saludable que has de conèixer

Els 10 consells de nutrició per a un any nou saludable que has de conèixer

Fàcils, desitjables i fins i tot divertits per no caure en l'avorriment

Dilluns, 6 de gener de 2025 - 05:30

Aquests són els 5 aliments amb gairebé 0 calories que pots menjar sense parar

Aquests són els 5 aliments amb gairebé 0 calories que pots menjar sense parar

Són molt comuns, segur que els tens a la nevera i, a més, són deliciosos sols o acompanyats

Dijous, 2 de gener de 2025 - 05:30

Si et cruixen els genolls has de començar a posar aquests aliments al teu esmorzar

Si et cruixen els genolls has de començar a posar aquests aliments al teu esmorzar

Amb una alimentació equilibrada i saludable es pot fer front a molts problemes

Dijous, 26 de desembre de 2024 - 05:30

Com menjar xocolata sense patir pics de sucre en sang elevats: el truc d'una nutricionista

Com menjar xocolata sense patir pics de sucre en sang elevats: el truc d'una nutricionista

Amb aquest consell no només evitaràs que se't posi malament, també podràs cuidar la teva salut

Dilluns, 23 de desembre de 2024 - 05:30

Com fer aquestes olives esfèriques d'Albert Adrià que són la nova sensació del Nadal

Com fer aquestes olives esfèriques d'Albert Adrià que són la nova sensació del Nadal

Segueix aquests passos i podràs deixar a la teva família amb la boca oberta aquestes festes

Dijous, 19 de desembre de 2024 - 05:30

El truc per conservar els alvocats al seu punt durant setmanes que et canviarà la vida

El truc per conservar els alvocats al seu punt durant setmanes que et canviarà la vida

Des d'avui els alvocats sempre en el seu millor punt

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

Els 10 pastissos més impressionants del pastisser Amaury Guichon: són obres d'art!

Els 10 pastissos més impressionants del pastisser Amaury Guichon: són obres d'art!

Encara que segurament estan deliciosos, costaria molt fer-li un mos a una de les seves creacions

Dijous, 12 de desembre de 2024 - 05:30

Una nutricionista explica el que cal fer en cuinar els llegums perquè siguin més saludables

Una nutricionista explica el que cal fer en cuinar els llegums perquè siguin més saludables

Són aliments molt complets i nutritius

Dilluns, 9 de desembre de 2024 - 05:30

Aquesta és la sopa de xató de la Carme Ruscalleda: la recepta original i tots els trucs

Aquesta és la sopa de xató de la Carme Ruscalleda: la recepta original i tots els trucs

La versió hivernal d'un plat ple de tradició

Dijous, 5 de desembre de 2024 - 05:30

Ni en plàstic ni en paper: així has de guardar l'arròs perquè no surtin insectes

Ni en plàstic ni en paper: així has de guardar l'arròs perquè no surtin insectes

No hi ha cuina que es deslliuri d'estar exposada a bestioles no desitjats

Dilluns, 2 de desembre de 2024 - 05:30

Aquest és el truc d'un xef per conservar l'enciam durant molt de temps que m'ha canviat la vida

Aquest és el truc d'un xef per conservar l'enciam durant molt de temps que m'ha canviat la vida

N'hi ha un altre per quan aquest arriba tard

Dijous, 28 de novembre de 2024 - 05:30

Els trucs de cuina increïbles que un xef va aprendre en restaurants Michelin

Els trucs de cuina increïbles que un xef va aprendre en restaurants Michelin

Trucs perquè puguis sorprendre tots els teus convidats o, simplement, et diverteixis més cuinant

Dilluns, 25 de novembre de 2024 - 05:30

El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho netegis, fes això

El que queda enganxat a la paella és un tresor: no ho netegis, fes això

Un petit truc que podràs utilitzar per alegrar molts plats quotidians

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Els 5 trucs perquè el pa de pessic quedi perfecte

Sabent que el resultat serà meravellós, segur que et fa molta menys mandra embolicar-te a la cuina

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No soc cuinera i, tot i això, he aconseguit fer la meva pròpia mantega: és així de fàcil

No necessites equips sofisticats ni ingredients especials i és bastant econòmic

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

Li he demanat a ChatGPT que m'ajudi a preparar una crema catalana: aquest n'és el resultat

Li he demanat a ChatGPT que m'ajudi a preparar una crema catalana: aquest n'és el resultat

També li he demanat que em digui com millorar la recepta i les seves propostes m'han sorprès

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 05:30

Això no ho ensenyen a l'escola: com menjar-te una presa de xocolata i que ningú no se n'assabenti

Això no ho ensenyen a l'escola: com menjar-te una presa de xocolata i que ningú no se n'assabenti

Un plaer culpable que no sempre cal compartir ni delatar

Dijous, 7 de novembre de 2024 - 05:30