Marta Garreta

Marta Garreta

Mollet del Vallès, 1976. Soc una àvida lectora i comensal, que, tot i cursar una llicenciatura de Dret i un grau superior en Disseny Gràfic, vaig decidir recuperar, ara farà deu anys, un somni infantil: escriure i tenir la meva pròpia editorial. Ajuntant les meves dues passions, soc una divulgadora especialitzada (i apassionada) en gastronomia i col·laboro des de fa dos anys amb altres publicacions com ara The New Barcelona Post, National Geographic o la BCN Foodie Guide, de la qual soc editora. Aquesta faceta m'ha reportat un sobrepès físic i anímic: al llarg d'un any ressenyo al voltant de 200 restaurants, gaudint-ne i, alhora, aprenent de totes aquestes experiències. Algunes d'aquestes ressenyes les podeu trobar a La Gourmeteria d'ElNacional.cat cada setmana. Soc una comensal afortunada que gaudeix reflexionant sobre com n'és d'important el que mengem per explicar-nos quina societat som.

Més
El restaurant del Raval amb aromes a tradició i un doble homenatge de 15 anys

El restaurant del Raval amb aromes a tradició i un doble homenatge de 15 anys

Un català enamorat del Japó que l’ha entès com pocs

Divendres, 21 de febrer de 2025 - 05:30

El restaurant més antic de Sant Andreu que ha reobert després de 109 anys donant servei al barri

El restaurant més antic de Sant Andreu que ha reobert després de 109 anys donant servei al barri

Excel·lents plats de carn en una oferta de gran qualitat

Divendres, 7 de febrer de 2025 - 05:30

El restaurant amb els plats amb més caràcter i originalitat que captiva sense remei a Barcelona

El restaurant amb els plats amb més caràcter i originalitat que captiva sense remei a Barcelona

Un trajecte deliciós de Palerm a Barcelona

Divendres, 31 de gener de 2025 - 05:30

La marisqueria de Barcelona amb el millor menú degustació a mig camí entre l'Atlàntic i el Mediterrani

La marisqueria de Barcelona amb el millor menú degustació a mig camí entre l'Atlàntic i el Mediterrani

Divendres, 24 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant allunyat de l'alta cuina aclamat per la seva brasa i un toc tradicional

El restaurant allunyat de l'alta cuina aclamat per la seva brasa i un toc tradicional

Forma part de l’imaginari de moltes generacions que s’han entaulat al voltant de carns i peixos a la brasa

Divendres, 3 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant amb les millors broquetes de Barcelona que ret homenatge a la cuina tradicional

El restaurant amb les millors broquetes de Barcelona que ret homenatge a la cuina tradicional

Un local de pintxos i plats espectaculars

Dimecres, 25 de desembre de 2024 - 05:30

El millor restaurant de Barcelona per degustar platets dels fogons d'una parella explosiva

El millor restaurant de Barcelona per degustar platets dels fogons d'una parella explosiva

La cuina mestissa és aquella que juga a trobar les connexions entre les cultures gastronòmiques que inspiren un plat

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant del Clot que és una casa de menjars deliciosa amb els millors plats de la infància

El restaurant del Clot que és una casa de menjars deliciosa amb els millors plats de la infància

Els calamars a la romana són un dels plats imprescindibles a tastar

Divendres, 6 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant català que ha guanyat 1 estrella Michelin i no apujarà ni un euro els menús

El restaurant català que ha guanyat 1 estrella Michelin i no apujarà ni un euro els menús

Una experiència que farà viatjar el comensal a través del sabor, la memòria i l'emoció

Diumenge, 1 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant que obre portes a milers de persones amb una evolució que no deixa indiferent a ningú

El restaurant que obre portes a milers de persones amb una evolució que no deixa indiferent a ningú

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 05:30

El restaurant que ben aviat serà la nova moda a Barcelona amb una elegància màxima

El restaurant que ben aviat serà la nova moda a Barcelona amb una elegància màxima

En aquesta casa ja és un manifest absolut que el comensal entengui la importància de l’arròs i el seu amaniment

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 05:30

El millor restaurant de Granollers on tots els comensals surten impressionats pels seus plats

El millor restaurant de Granollers on tots els comensals surten impressionats pels seus plats

Dilluns, 4 de novembre de 2024 - 05:30

Un restaurant de Girona excel·lent per gaudir de l'essència local de la Costa Brava

Un restaurant de Girona excel·lent per gaudir de l'essència local de la Costa Brava

El racó gastronòmic d'un xef de primer nivell

Dimarts, 29 d'octubre de 2024 - 05:30

La casa de menjars de Sant Gervasi amb els millors plats de la cuina catalana

La casa de menjars de Sant Gervasi amb els millors plats de la cuina catalana

Una bodega que enamora els estómacs a crits gastronòmics

Divendres, 18 d'octubre de 2024 - 05:30

El millor menú de migdia del Poblenou que fuig dels brunch i els cafès d'especialitat

El millor menú de migdia del Poblenou que fuig dels brunch i els cafès d'especialitat

El nou projecte del binomi de xefs Marta Rosselló i Daniel Benitorafe

Divendres, 11 d'octubre de 2024 - 05:30

Luis Lera: "Hem d’evitar perdre la nostra identitat gastronòmica per modes i complexos"

Luis Lera: "Hem d’evitar perdre la nostra identitat gastronòmica per modes i complexos"

Parlem amb un xef d'estrella Michelin

Diumenge, 29 de setembre de 2024 - 05:30

El restaurant de Sants que és una petita joia allunyada dels turistes

El restaurant de Sants que és una petita joia allunyada dels turistes

És un dels restaurants on hom sent que hi té ganes de tornar, tan bon punt en surt

Divendres, 27 de setembre de 2024 - 05:30

La millor marisqueria de Barcelona que és tot un clàssic al Poble-sec

La millor marisqueria de Barcelona que és tot un clàssic al Poble-sec

Una marisqueria de perfil gallec amb un peix salvatge i espectacular

Dijous, 19 de setembre de 2024 - 05:30

Un restaurant sobre rodes ubicat en un garatge que ofereix producte de luxe de primera qualitat

Un restaurant sobre rodes ubicat en un garatge que ofereix producte de luxe de primera qualitat

El Komotoloko és un restaurant únic

Diumenge, 15 de setembre de 2024 - 05:30

Un restaurant sense carta que enamora pels sentits i que pots trobar a tocar de Girona

Un restaurant sense carta que enamora pels sentits i que pots trobar a tocar de Girona

L'Aliança presenta una proposta singular

Dilluns, 26 d'agost de 2024 - 05:30

El millor cafè de la Costa Brava el trobaràs en aquest espai de ciclistes i esmorzars

El millor cafè de la Costa Brava el trobaràs en aquest espai de ciclistes i esmorzars

La Maglia és lloc de parada obligatòria pels amants del bon cafè

Dijous, 22 d'agost de 2024 - 05:30

El restaurant gironí incrustat en un enclavament natural carregat de flors i botànica

El restaurant gironí incrustat en un enclavament natural carregat de flors i botànica

Un format gastronòmic únic a la zona

Dilluns, 12 d'agost de 2024 - 05:30

48 hores a Begur: així pots esprémer gastronòmicament aquesta vila de la Costa Brava

48 hores a Begur: així pots esprémer gastronòmicament aquesta vila de la Costa Brava

Dos restaurants magnífics i una gelateria hipnòtica a tenir en compte

Dilluns, 5 d'agost de 2024 - 05:30

2 restaurants de mar per conèixer un paradís estiuenc i gastronòmic

2 restaurants de mar per conèixer un paradís estiuenc i gastronòmic

Un primer viatge a Formentera ple de salivera i una cuina excel·lent

Dilluns, 29 de juliol de 2024 - 05:30

El millor restaurant del Maresme per degustar tradició i receptari

El millor restaurant del Maresme per degustar tradició i receptari

L'Adnaloy Osío torna a liderar una cuina on es la pot reconèixer i gaudir

Diumenge, 21 de juliol de 2024 - 05:30

Un restaurant català a Madrid i 3 recomanacions suculentes més que has de conèixer

Un restaurant català a Madrid i 3 recomanacions suculentes més que has de conèixer

Quatre propostes gastronòmiques a Madrid que són deliciosament variades

Dimarts, 16 de juliol de 2024 - 05:30

El restaurant d'Eivissa que és un paradís gastronòmic amb unes vistes prodigioses

El restaurant d'Eivissa que és un paradís gastronòmic amb unes vistes prodigioses

Eivissa sempre sorprèn, sigui quina sigui la raó per la qual hom s'hi dirigeix

Dimarts, 25 de juny de 2024 - 05:30

El restaurant de Barcelona ubicat en un lloc privilegiat i històric on s'hi menja de nassos

El restaurant de Barcelona ubicat en un lloc privilegiat i històric on s'hi menja de nassos

Dimarts, 18 de juny de 2024 - 05:30

El restaurant de les Corts amb tècniques de coccions ancestrals que meravella Barcelona

El restaurant de les Corts amb tècniques de coccions ancestrals que meravella Barcelona

Cuina criolla i de l'Amazones en fabulosos plats

Divendres, 7 de juny de 2024 - 05:30

El restaurant de Barcelona més rupturista forjat amb la complicitat de Ferran Adrià

El restaurant de Barcelona més rupturista forjat amb la complicitat de Ferran Adrià

Un format vist a Nova York i que en va inspirar l'aterratge a Barcelona

Dilluns, 27 de maig de 2024 - 05:30

El restaurant que brilla en autenticitat amb una proposta culinària exclusiva a Barcelona

El restaurant que brilla en autenticitat amb una proposta culinària exclusiva a Barcelona

Cada plat és un compendi que aporta, alhora que sabor, coneixement

Dimarts, 14 de maig de 2024 - 05:30

El restaurant de Vallromanes amb sis-cents anys d'història i una cuina admirable

El restaurant de Vallromanes amb sis-cents anys d'història i una cuina admirable

Un restaurant amb una carrera de fons carregada de resistència i, ara, de reconeixements

Dimarts, 7 de maig de 2024 - 05:30

Una obertura a Sants-Montjuïc: el restaurant fresc i genuí que apassionarà Barcelona

Una obertura a Sants-Montjuïc: el restaurant fresc i genuí que apassionarà Barcelona

Dinàmica i curta carta en la qual els plats entren i surten perquè els cuiners estan molt atents a la temporada

Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30

Reobre un restaurant al Gòtic, més de 100 anys després, ubicat en una casa històrica

Reobre un restaurant al Gòtic, més de 100 anys després, ubicat en una casa històrica

Cuina tradicional catalana al cor de la Barcelona més turística

Dijous, 18 d'abril de 2024 - 05:30

El restaurant de l'Eixample amb una cuina mestissa per navegar entre excel·lents plats

El restaurant de l'Eixample amb una cuina mestissa per navegar entre excel·lents plats

És un descobriment, un petit secret que es transmet com a iniciació

Dimarts, 9 d'abril de 2024 - 05:30

Les millors sidreries del País Basc per gaudir d'una festa que dignifica el territori

Les millors sidreries del País Basc per gaudir d'una festa que dignifica el territori

El txotx, un crit que alegra un país a través de la festa de la sidra

Dimarts, 26 de març de 2024 - 05:30

El bar que revoluciona la cuina catalana a Barcelona amb uns platets de luxe

El bar que revoluciona la cuina catalana a Barcelona amb uns platets de luxe

Un univers molt particular creat per l'Alejo Ventosa i en Llorenç Balaguer

Divendres, 15 de març de 2024 - 05:30

El restaurant al costat de Balmes que fa xalar la parròquia amb uns plats delirants

El restaurant al costat de Balmes que fa xalar la parròquia amb uns plats delirants

Una carta imbatible i plats per ressaltar el producte de temporada

Dimarts, 12 de març de 2024 - 05:30

El restaurant de Sant Antoni que ret homenatge als bars dels anys 50 amb uns plats molt personals

El restaurant de Sant Antoni que ret homenatge als bars dels anys 50 amb uns plats molt personals

Dimarts, 5 de març de 2024 - 05:30

El restaurant ebrenc del carrer de Còrsega creat per a un poble de mil habitants

El restaurant ebrenc del carrer de Còrsega creat per a un poble de mil habitants

Traslladar tota l'essència que s'explica in situ, en el territori, a una gran ciutat

Dimecres, 28 de febrer de 2024 - 05:30