Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
pastilla video
Així es fa l'embotit menys conegut de Catalunya: un producte tradicional del Pirineu

Així es fa l'embotit menys conegut de Catalunya: un producte tradicional del Pirineu

La girella és un embotit de xai típic del Pirineu lleidatà

Dissabte, 21 de desembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Un professional revela el truc més senzill per tallar el pernil i obtenir uns talls perfectes

Un professional revela el truc més senzill per tallar el pernil i obtenir uns talls perfectes

Els passos per tallar un pernil i acabar amb 10 dits a les mans, segons un professional tallador de pernils

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 11:24

Aquesta pastisseria catalana elabora el millor tortell de Reis del 2024

Aquesta pastisseria catalana elabora el millor tortell de Reis del 2024

Un guardó que es reparteix en dues categories diferents

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 11:10

Catalunya torna a triomfar: un torró de Tarragona guanya el primer premi d'aquest concurs nacional

Catalunya torna a triomfar: un torró de Tarragona guanya el primer premi d'aquest concurs nacional

Marcos Díaz elabora el millor torró creatiu de l'Estat

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 05:30

Per què la beguda més internacional d'Espanya té un prestigi terrible?

Per què la beguda més internacional d'Espanya té un prestigi terrible?

La sangria és la beguda més famosa de l'Estat

Dijous, 19 de desembre de 2024 - 05:30

El luxós restaurant de Barcelona on menjar com els déus amb un servei excels

El luxós restaurant de Barcelona on menjar com els déus amb un servei excels

Un paradís gastronòmic enmig de la ciutat

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Poma verda o poma vermella: quina és més saludable i per què?

Poma verda o poma vermella: quina és més saludable i per què?

Diferents varietats d'un mateix producte

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya fa història: una cervesa catalana es cola al top de les millors del món

Catalunya fa història: una cervesa catalana es cola al top de les millors del món

Es tracta d'una cervesa d'ostres feta al Delta de l'Ebre

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 17:13

5 consells per gaudir els àpats de Nadal i evitar tenir indigestió

5 consells per gaudir els àpats de Nadal i evitar tenir indigestió

Trucs senzills que et permetran tenir un Nadal tranquil

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 05:30

Aquí tens un menú èpic de Nadal: aquest any no t'escalfis el cap

Aquí tens un menú èpic de Nadal: aquest any no t'escalfis el cap

Propostes exquisides per triomfar aquestes festes

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant de la Barceloneta que va guanyar 'Joc de Cartes': merescut o enganyifa?

El restaurant de la Barceloneta que va guanyar 'Joc de Cartes': merescut o enganyifa?

El millor local del Port Vell segons el programa

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: plats lleugers i deliciosos per gaudir abans de Nadal

Menú setmanal per a la feina: plats lleugers i deliciosos per gaudir abans de Nadal

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 15 de desembre de 2024 - 05:30

Sense idees per cuinar? Fes aquestes magdalenes casolanes delicioses

Sense idees per cuinar? Fes aquestes magdalenes casolanes delicioses

Celebra el dia mundial del cupcake amb aquestes receptes

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

Els menús de cap de setmana: els millors plats de peix per donar suport als pescadors

Els menús de cap de setmana: els millors plats de peix per donar suport als pescadors

Et portem 4 receptes perquè puguis preparar uns menús increïbles a casa

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 05:30

Per què són tan populars els fideus japonesos si a Catalunya ja tenim la fideuà?

Per què són tan populars els fideus japonesos si a Catalunya ja tenim la fideuà?

Els 'noodles', els 'udons' i els 'yakisoba' són cada cop més comuns

Dijous, 12 de desembre de 2024 - 05:30

El local emblemàtic del centre de la ciutat amb diversos restaurants i una cuina que no t'esperes

El local emblemàtic del centre de la ciutat amb diversos restaurants i una cuina que no t'esperes

Un espai mític amb una oferta diversa

Dimarts, 10 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya es prepara per convertir-se en el país de referència en la gastronomia mundial

Catalunya es prepara per convertir-se en el país de referència en la gastronomia mundial

Es duran a terme desenes d'iniciatives durant l'any vinent

Dilluns, 9 de desembre de 2024 - 15:30

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes per dinar fora de casa

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes per dinar fora de casa

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Dani García: "Si hi va haver algú honest amb la guia Michelin, vaig ser jo"

Dani García: "Si hi va haver algú honest amb la guia Michelin, vaig ser jo"

El xef obre el restaurant Leña a Barcelona

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya té més Michelin del que et pensaves: prop de 250 restaurants que no coneixies

Catalunya té més Michelin del que et pensaves: prop de 250 restaurants que no coneixies

La guia recomana restaurants més enllà de les estrelles

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Les postres tradicionals que es poden fer amb 3 ingredients, en 10 minuts i sense sucre

Les postres tradicionals que es poden fer amb 3 ingredients, en 10 minuts i sense sucre

El 'mostillo' és un plat exquisit i senzillíssim

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30

Els menús de cap de setmana: els millors plats de cullera per combatre el fred que ve

Els menús de cap de setmana: els millors plats de cullera per combatre el fred que ve

Et portem 4 receptes perquè puguis preparar uns menús increïbles a casa

Divendres, 6 de desembre de 2024 - 05:30

Els 3 aliments que milloren el son i et permeten descansar tota la nit seguida

Els 3 aliments que milloren el son i et permeten descansar tota la nit seguida

L'alimentació és clau per poder descansar bé a la nit

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 12:09

El restaurant de la Vall d'Aran amb la millor cuina de muntanya per a quan pugis a esquiar

El restaurant de la Vall d'Aran amb la millor cuina de muntanya per a quan pugis a esquiar

Un establiment familiar a la llera del riu Garona

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 11:33

L'enèsima tradició gastronòmica anglesa que ens volen colar a Catalunya

L'enèsima tradició gastronòmica anglesa que ens volen colar a Catalunya

Una tradició nadalenca que no és autòctona

Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30

L'única fruita catalana amb DOP que pots menjar a les terres de Lleida

L'única fruita catalana amb DOP que pots menjar a les terres de Lleida

Aquesta fruita és la pera

Dimarts, 3 de desembre de 2024 - 05:30

Nou tancament a Barcelona: plega l'últim bar sense turistes al costat del Park Güell

Nou tancament a Barcelona: plega l'últim bar sense turistes al costat del Park Güell

El bar Casi abaixa la persiana

Dilluns, 2 de desembre de 2024 - 15:26

El restaurant italià per a totes les butxaques amb plats de pasta excel·lent i una ubicació impecable

El restaurant italià per a totes les butxaques amb plats de pasta excel·lent i una ubicació impecable

Dilluns, 2 de desembre de 2024 - 05:30

La nova formatgeria del Poblenou que té 10 anys d'història i una llarga cua de gent a la porta

La nova formatgeria del Poblenou que té 10 anys d'història i una llarga cua de gent a la porta

Can Luc estrena el seu segon local a Barcelona

Diumenge, 1 de desembre de 2024 - 05:30

Cervesa, carn i molta teca: el cap de setmana més golafre omple Catalunya de menjar

Cervesa, carn i molta teca: el cap de setmana més golafre omple Catalunya de menjar

Les fires gastronòmiques de la setmana

Divendres, 29 de novembre de 2024 - 05:30

Investigadors catalans descobreixen l'origen d'una recepta amb 9.000 anys d'antiguitat

Investigadors catalans descobreixen l'origen d'una recepta amb 9.000 anys d'antiguitat

Es tracta d'un tipus de pa molt popular a Itàlia

Dijous, 28 de novembre de 2024 - 05:30

2 restaurants catalans perden una estrella Michelin: la sorpresa no anunciada

2 restaurants catalans perden una estrella Michelin: la sorpresa no anunciada

Moments i Xerta són els perjudicats de la gala

Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 12:28

On són les dones a les Michelin: guia masclista o sector patriarcal?

On són les dones a les Michelin: guia masclista o sector patriarcal?

Els homes tornen a copsar una gala amb poc protagonisme femení

Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 11:21

Restaurant Citrus del Tancat: què s'hi menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025

Restaurant Citrus del Tancat: què s'hi menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025

El xef Aitor López obté una estrella Michelin

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 22:19

Restaurant Mae: què es menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025

Restaurant Mae: què es menja i quant val un àpat al nou estrella Michelin 2025

Els xefs Germán Espinosa i Diego Mondragón guanyen una estrella Michelin

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 22:19

pastilla video
Noves estrelles Michelin a Catalunya 2025: 9 restaurants entren a la Guia

Noves estrelles Michelin a Catalunya 2025: 9 restaurants entren a la Guia

Els nous establiments de la Guia Michelin que han aconseguit la primera estrella

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 21:34

Estrelles Michelin Catalunya 2025: tots els restaurants guardonats | MAPA

Estrelles Michelin Catalunya 2025: tots els restaurants guardonats | MAPA

Així queda el mapa d’estrelles Michelin del 2025 a Catalunya

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 21:33

El glamurós restaurant de la part alta de Barcelona amb una oferta molt variada

El glamurós restaurant de la part alta de Barcelona amb una oferta molt variada

Un gran local en una zona de restauració

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 05:30

Com conservar les pomes durant molt de temps: els trucs perquè no s'oxidin

Com conservar les pomes durant molt de temps: els trucs perquè no s'oxidin

La millor manera de mantenir fresca la fruita

Dimarts, 26 de novembre de 2024 - 05:30

El truc d'un xef amb estrella Michelin per escalivar albergínies al microones en només 5 minuts

El truc d'un xef amb estrella Michelin per escalivar albergínies al microones en només 5 minuts

El consell de Dani Garcia

Dilluns, 25 de novembre de 2024 - 10:50