Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Menú setmanal per a la feina: 5 receptes d'hivern exquisides

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes d'hivern exquisides

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 19 de gener de 2025 - 05:30

Cuina tradicional i productes de primera qualitat aquests dies arreu de Catalunya

Cuina tradicional i productes de primera qualitat aquests dies arreu de Catalunya

Les fires gastronòmiques del cap de setmana

Divendres, 17 de gener de 2025 - 05:30

El plat per saber si un restaurant és bo o no i que pots fer a casa de manera senzilla

El plat per saber si un restaurant és bo o no i que pots fer a casa de manera senzilla

Un termòmetre que sol indicar la qualitat de l'àpat

Dijous, 16 de gener de 2025 - 05:30

L'únic restaurant de la Rambla que no és per a turistes i que fa cuina casolana de qualitat

L'únic restaurant de la Rambla que no és per a turistes i que fa cuina casolana de qualitat

Un espai de gastronomia i cultura gallega al centre de Barcelona

Dijous, 16 de gener de 2025 - 05:30

Com organitzar la calçotada perfecta: llista de tot el que has de tenir en compte

Com organitzar la calçotada perfecta: llista de tot el que has de tenir en compte

La guia definitiva per fer una bona calçotada

Dimecres, 15 de gener de 2025 - 05:30

Tanca un restaurant centenari de Granollers després de 130 anys de servei

Tanca un restaurant centenari de Granollers després de 130 anys de servei

Un local mític del Vallès

Dimarts, 14 de gener de 2025 - 10:05

Els millors restaurants de muntanya que pots visitar al Pirineu català

Els millors restaurants de muntanya que pots visitar al Pirineu català

Llocs únics ubicats en un entorn privilegiat

Dimarts, 14 de gener de 2025 - 05:30

L'històric bar de Barcelona ple de tapes i cerveses que es manté obert després de 90 anys

L'històric bar de Barcelona ple de tapes i cerveses que es manté obert després de 90 anys

Un local mític que ja no és el que era

Dilluns, 13 de gener de 2025 - 05:30

pastilla video
Quina farina porta el pa que menges? Així s'elabora aquest producte bàsic

Quina farina porta el pa que menges? Així s'elabora aquest producte bàsic

El procés d'elaboració del pa de pagès català

Dilluns, 13 de gener de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills per tornar a la rutina

Menú setmanal per a la feina: 5 plats senzills per tornar a la rutina

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 12 de gener de 2025 - 05:30

Els productes catalans amb segell de qualitat que no coneixies: en tens un molt a prop de casa

Els productes catalans amb segell de qualitat que no coneixies: en tens un molt a prop de casa

Tots els productes amb DOP i IGP de Catalunya

Dissabte, 11 de gener de 2025 - 05:30

Nou tancament, ara a Vilanova: el Xiringuito històric que abaixa la persiana

Nou tancament, ara a Vilanova: el Xiringuito històric que abaixa la persiana

El Xiringuito Miramar tanca després de més de 40 anys

Divendres, 10 de gener de 2025 - 05:30

Els millors restaurants de poble de Catalunya amb una cuina tradicional excel·lent

Els millors restaurants de poble de Catalunya amb una cuina tradicional excel·lent

Alguns dels locals més exquisits del país

Dijous, 9 de gener de 2025 - 05:30

Tanca aquest mític bar de platja de la Costa Brava amb 80 anys d'història

Tanca aquest mític bar de platja de la Costa Brava amb 80 anys d'història

El Bar Boia abaixa la persiana per un canvi de normativa

Dimecres, 8 de gener de 2025 - 12:22

Com aconseguir un arrebossat perfecte: l'execució dels passos és clau

Com aconseguir un arrebossat perfecte: l'execució dels passos és clau

La qualitat dels ingredients i l'execució dels passos són clau

Dimecres, 8 de gener de 2025 - 05:30

El restaurant amb classe d'un discret carrer de Barcelona amb una cuina sincera i un xef humil

El restaurant amb classe d'un discret carrer de Barcelona amb una cuina sincera i un xef humil

Un racó tranquil on es menja de primera

Dilluns, 30 de desembre de 2024 - 05:30

La verdura típica de Catalunya que pots aprofitar al màxim amb aquestes receptes tradicionals

La verdura típica de Catalunya que pots aprofitar al màxim amb aquestes receptes tradicionals

Celebra el dia mundial del pebrot i cuina'l a casa

Diumenge, 29 de desembre de 2024 - 05:30

Menjar xocolata a la nit ajuda a dormir o desvetlla? Una nutricionista respon

Menjar xocolata a la nit ajuda a dormir o desvetlla? Una nutricionista respon

La xocolata és un producte amb beneficis i inconvenients

Divendres, 27 de desembre de 2024 - 05:30

La senzilla recepta per festes de la cuina catalana: el pollastre amb escamarlans de Maria Nicolau

La senzilla recepta per festes de la cuina catalana: el pollastre amb escamarlans de Maria Nicolau

Un mar i muntanya tradicional i exquisit

Dimarts, 24 de desembre de 2024 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: receptes senzilles per combinar amb els àpats de festes

Menú setmanal per a la feina: receptes senzilles per combinar amb els àpats de festes

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 22 de desembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Així es fa l'embotit menys conegut de Catalunya: un producte tradicional del Pirineu

Així es fa l'embotit menys conegut de Catalunya: un producte tradicional del Pirineu

La girella és un embotit de xai típic del Pirineu lleidatà

Dissabte, 21 de desembre de 2024 - 05:30

pastilla video
Un professional revela el truc més senzill per tallar el pernil i obtenir uns talls perfectes

Un professional revela el truc més senzill per tallar el pernil i obtenir uns talls perfectes

Els passos per tallar un pernil i acabar amb 10 dits a les mans, segons un professional tallador de pernils

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 11:24

Aquesta pastisseria catalana elabora el millor tortell de Reis del 2024

Aquesta pastisseria catalana elabora el millor tortell de Reis del 2024

Un guardó que es reparteix en dues categories diferents

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 11:10

Catalunya torna a triomfar: un torró de Tarragona guanya el primer premi d'aquest concurs nacional

Catalunya torna a triomfar: un torró de Tarragona guanya el primer premi d'aquest concurs nacional

Marcos Díaz elabora el millor torró creatiu de l'Estat

Divendres, 20 de desembre de 2024 - 05:30

Per què la beguda més internacional d'Espanya té un prestigi terrible?

Per què la beguda més internacional d'Espanya té un prestigi terrible?

La sangria és la beguda més famosa de l'Estat

Dijous, 19 de desembre de 2024 - 05:30

El luxós restaurant de Barcelona on menjar com els déus amb un servei excels

El luxós restaurant de Barcelona on menjar com els déus amb un servei excels

Un paradís gastronòmic enmig de la ciutat

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Poma verda o poma vermella: quina és més saludable i per què?

Poma verda o poma vermella: quina és més saludable i per què?

Diferents varietats d'un mateix producte

Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya fa història: una cervesa catalana es cola al top de les millors del món

Catalunya fa història: una cervesa catalana es cola al top de les millors del món

Es tracta d'una cervesa d'ostres feta al Delta de l'Ebre

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 17:13

5 consells per gaudir els àpats de Nadal i evitar tenir indigestió

5 consells per gaudir els àpats de Nadal i evitar tenir indigestió

Trucs senzills que et permetran tenir un Nadal tranquil

Dimarts, 17 de desembre de 2024 - 05:30

Aquí tens un menú èpic de Nadal: aquest any no t'escalfis el cap

Aquí tens un menú èpic de Nadal: aquest any no t'escalfis el cap

Propostes exquisides per triomfar aquestes festes

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

El restaurant de la Barceloneta que va guanyar 'Joc de Cartes': merescut o enganyifa?

El restaurant de la Barceloneta que va guanyar 'Joc de Cartes': merescut o enganyifa?

El millor local del Port Vell segons el programa

Dilluns, 16 de desembre de 2024 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: plats lleugers i deliciosos per gaudir abans de Nadal

Menú setmanal per a la feina: plats lleugers i deliciosos per gaudir abans de Nadal

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 15 de desembre de 2024 - 05:30

Sense idees per cuinar? Fes aquestes magdalenes casolanes delicioses

Sense idees per cuinar? Fes aquestes magdalenes casolanes delicioses

Celebra el dia mundial del cupcake amb aquestes receptes

Dissabte, 14 de desembre de 2024 - 05:30

Els menús de cap de setmana: els millors plats de peix per donar suport als pescadors

Els menús de cap de setmana: els millors plats de peix per donar suport als pescadors

Et portem 4 receptes perquè puguis preparar uns menús increïbles a casa

Divendres, 13 de desembre de 2024 - 05:30

Per què són tan populars els fideus japonesos si a Catalunya ja tenim la fideuà?

Per què són tan populars els fideus japonesos si a Catalunya ja tenim la fideuà?

Els 'noodles', els 'udons' i els 'yakisoba' són cada cop més comuns

Dijous, 12 de desembre de 2024 - 05:30

El local emblemàtic del centre de la ciutat amb diversos restaurants i una cuina que no t'esperes

El local emblemàtic del centre de la ciutat amb diversos restaurants i una cuina que no t'esperes

Un espai mític amb una oferta diversa

Dimarts, 10 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya es prepara per convertir-se en el país de referència en la gastronomia mundial

Catalunya es prepara per convertir-se en el país de referència en la gastronomia mundial

Es duran a terme desenes d'iniciatives durant l'any vinent

Dilluns, 9 de desembre de 2024 - 15:30

pastilla video
Dani García: "Si hi va haver algú honest amb la guia Michelin, vaig ser jo"

Dani García: "Si hi va haver algú honest amb la guia Michelin, vaig ser jo"

El xef obre el restaurant Leña a Barcelona

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes per dinar fora de casa

Menú setmanal per a la feina: les millors receptes per dinar fora de casa

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 8 de desembre de 2024 - 05:30

Catalunya té més Michelin del que et pensaves: prop de 250 restaurants que no coneixies

Catalunya té més Michelin del que et pensaves: prop de 250 restaurants que no coneixies

La guia recomana restaurants més enllà de les estrelles

Dissabte, 7 de desembre de 2024 - 05:30