Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Menú setmanal per a la feina: els millors plats d'arròs per donar sabor als teus migdies

Menú setmanal per a la feina: els millors plats d'arròs per donar sabor als teus migdies

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Josep Lladonosa i Giró: "La cuina catalana s'ha de recuperar, dignificar i divulgar"

Josep Lladonosa i Giró: "La cuina catalana s'ha de recuperar, dignificar i divulgar"

Parlem amb el cuiner, escriptor i divulgador gastronòmic més prolífic de Catalunya

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

Els germans Roca obriran un nou restaurant dedicat a la seva mare

Els germans Roca obriran un nou restaurant dedicat a la seva mare

El local s'ubicarà a Esperit Roca, l'espai gastronòmic de Sant Julià de Ramis

Dimarts, 18 de març de 2025 - 16:39

Aquest és el celler català que ha guanyat onze premis en un prestigiós concurs internacional

Aquest és el celler català que ha guanyat onze premis en un prestigiós concurs internacional

Mundus Vini premia els millors vins del món

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

Tots els restaurants premiats a la Guia Repsol 2025: llista completa

Tots els restaurants premiats a la Guia Repsol 2025: llista completa

Aquests són els restaurants que formen part de la guia Repsol 2025

Dilluns, 17 de març de 2025 - 20:00

Un restaurant d’inspiració japonesa amb l’ànima de Disfrutar

Un restaurant d’inspiració japonesa amb l’ànima de Disfrutar

Un duet humil i talentós que fa una cuina excel·lent

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 bones receptes fetes amb peix

Menú setmanal per a la feina: 5 bones receptes fetes amb peix

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

T'has quedat sense idees per cuinar? Fes aquestes delicioses receptes amb patates

T'has quedat sense idees per cuinar? Fes aquestes delicioses receptes amb patates

Plats deliciosos que pots fer a casa

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

Una parella de catalans competirà al campionat mundial de carnisseria

Una parella de catalans competirà al campionat mundial de carnisseria

Els dos únics catalans de la selecció espanyola al World Butchers' Challenge

Divendres, 14 de març de 2025 - 09:56

Hamburgueses, formatge i producte català: no et perdis aquestes fires gastronòmiques

Hamburgueses, formatge i producte català: no et perdis aquestes fires gastronòmiques

Bon menjar arreu de Catalunya

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

La xef Ada Parellada celebra la 14a Festa del Davantal al Semproniana

La xef Ada Parellada celebra la 14a Festa del Davantal al Semproniana

Una festa emotiva i especial per reivindicar la dona als fogons

Dimecres, 12 de març de 2025 - 12:10

El concurs gastronòmic amb plats deliciosos que pots tastar a Barcelona aquests dies

El concurs gastronòmic amb plats deliciosos que pots tastar a Barcelona aquests dies

Plats únics fets amb formatge

Dimecres, 12 de març de 2025 - 09:21

Els nous locals de Barcelona que no et pots perdre amb els millors dolços de la ciutat

Els nous locals de Barcelona que no et pots perdre amb els millors dolços de la ciutat

Carrió i Jon Cake presenten nous locals

Dimecres, 12 de març de 2025 - 08:34

La cuina de poble que ha triomfat al món mantenint el producte casolà del seu hort

La cuina de poble que ha triomfat al món mantenint el producte casolà del seu hort

Dimecres, 12 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Lleida es consolida com a capital gastronòmica i reivindica el paper dels joves al sector

Lleida es consolida com a capital gastronòmica i reivindica el paper dels joves al sector

La Festa de la Gastronomia posa Lleida al mapa

Dimarts, 11 de març de 2025 - 12:32

pastilla video
Aquest és el millor xef jove de Lleida: talent català en un concurs de prestigi nacional

Aquest és el millor xef jove de Lleida: talent català en un concurs de prestigi nacional

Es tracta de la 34a edició dels premis Àngel Moncusí

Dimarts, 11 de març de 2025 - 05:30

5 restaurants de Barcelona on menjar una bona truita de patata

5 restaurants de Barcelona on menjar una bona truita de patata

Llocs especialitzats a fer les millors truites de la ciutat

Diumenge, 9 de març de 2025 - 05:30

Un restaurant íntim al cor de Barcelona amb plats fets a casa ideals per compartir

Un restaurant íntim al cor de Barcelona amb plats fets a casa ideals per compartir

Un local gran amb bona cuina casolana

Diumenge, 9 de març de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats gustosos i fàcils de fer

Menú setmanal per a la feina: 5 plats gustosos i fàcils de fer

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 9 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
La festa de les cassoles que celebra 150 anys fent bullir l'olla a la Noguera

La festa de les cassoles que celebra 150 anys fent bullir l'olla a la Noguera

Lo Ranxo és una tradició culinària molt arrelada a Ponts

Dissabte, 8 de març de 2025 - 05:30

El millor producte català de proximitat el trobaràs aquí durant aquests dies a Barcelona

El millor producte català de proximitat el trobaràs aquí durant aquests dies a Barcelona

Gaudeix del millor producte al GastroFest

Divendres, 7 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Quin és el dolç més català de tots? El gremi de pastisseria escull les postres emblemàtiques

Quin és el dolç més català de tots? El gremi de pastisseria escull les postres emblemàtiques

Aquestes són les postres emblemàtiques de Catalunya 2025

Dijous, 6 de març de 2025 - 13:07

Quin és el temps màxim de maduració de la carn? Un procés que no pots fer a casa

Quin és el temps màxim de maduració de la carn? Un procés que no pots fer a casa

La carn madurada és un producte gurmet molt apreciat

Dijous, 6 de març de 2025 - 05:30

L'esmorzar de forquilla, més fort que mai: la sentència de mort del brunch

L'esmorzar de forquilla, més fort que mai: la sentència de mort del brunch

Albert Molins presenta el llibre de l'EsmorzApp

Dimecres, 5 de març de 2025 - 13:02

3 restaurants de Barcelona per menjar bé fora del concorregut centre

3 restaurants de Barcelona per menjar bé fora del concorregut centre

Opcions diferents amb una qualitat excel·lent

Dimecres, 5 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Et sonen aquestes cares? Així eren els millors xefs de Catalunya fa 30 anys

Et sonen aquestes cares? Així eren els millors xefs de Catalunya fa 30 anys

El programa 'Bona Cuina' de TV3 és una finestra a les cuines del passat

Dimarts, 4 de març de 2025 - 05:30

Què han menjat els convidats a la gala dels Oscars? Aquest és el menú oficial

Què han menjat els convidats a la gala dels Oscars? Aquest és el menú oficial

Un sopar amb plats de luxe

Dilluns, 3 de març de 2025 - 09:31

Menú setmanal per a la feina: 5 guisats deliciosos que pots fer a casa

Menú setmanal per a la feina: 5 guisats deliciosos que pots fer a casa

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

Postres a l'esmorzar de forquilla: sí o no? El debat està servit

Postres a l'esmorzar de forquilla: sí o no? El debat està servit

Les xarxes s'han omplert de veus a favor i en contra de les postres a l'esmorzar

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

Guardes les patates i les cebes juntes? Aquest és el motiu pel qual no hauries de fer-ho

Guardes les patates i les cebes juntes? Aquest és el motiu pel qual no hauries de fer-ho

Un costum estès que té desavantatges

Diumenge, 2 de març de 2025 - 05:30

Com diferenciar la mel autèntica de la fraudulenta? Així és com t'intenten enganyar

Com diferenciar la mel autèntica de la fraudulenta? Així és com t'intenten enganyar

La mel és un producte únic que cal saber apreciar

Dissabte, 1 de març de 2025 - 05:30

On menjar a Barcelona pel MWC 2025: 5 restaurants per menys de 30 €

On menjar a Barcelona pel MWC 2025: 5 restaurants per menys de 30 €

Els millors restaurants de la ciutat

Dijous, 27 de febrer de 2025 - 05:30

S'han de posar festucs a les postres de músic? Això diuen els entesos

S'han de posar festucs a les postres de músic? Això diuen els entesos

Un fruit sec cada cop més popular

Dimecres, 26 de febrer de 2025 - 05:30

Aquesta és la millor varietat de carxofa del Prat: no totes són iguals

Aquesta és la millor varietat de carxofa del Prat: no totes són iguals

La varietat autòctona s'està substituint per una de més rendible

Dimarts, 25 de febrer de 2025 - 05:30

El bar de cuina catalana amb racions generoses de plats tradicionals sense floritures

El bar de cuina catalana amb racions generoses de plats tradicionals sense floritures

Un restaurant d'on sortir ben tip

Dilluns, 24 de febrer de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per gaudir al màxim els migdies

Menú setmanal per a la feina: 5 plats per gaudir al màxim els migdies

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 23 de febrer de 2025 - 05:30

Viu el cap de setmana més dolç de Barcelona amb aquesta festa especial dels croissants

Viu el cap de setmana més dolç de Barcelona amb aquesta festa especial dels croissants

Gaudeix de les fires gastronòmiques de Catalunya

Divendres, 21 de febrer de 2025 - 05:30

Passeig de Gourmets 2025: tornen les tapes d'estrella Michelin al passeig de Gràcia

Passeig de Gourmets 2025: tornen les tapes d'estrella Michelin al passeig de Gràcia

La fira celebra enguany la vuitena edició

Dijous, 20 de febrer de 2025 - 13:35

Per què el bacallà és típic de Catalunya si al Mediterrani no se'n pesca?

Per què el bacallà és típic de Catalunya si al Mediterrani no se'n pesca?

L'origen d'una tradició que dura fins a l'actualitat

Dijous, 20 de febrer de 2025 - 05:30

Dues cafeteries catalanes es colen al rànquing de les 100 millors del món

Dues cafeteries catalanes es colen al rànquing de les 100 millors del món

La llista Top 100 Coffee Shops n'inclou 2 de Barcelona

Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 10:26