Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Una marisqueria desenfadada a Barcelona per menjar peix i marisc sense floritures

Una marisqueria desenfadada a Barcelona per menjar peix i marisc sense floritures

L'alternativa informal a les grans cases de marisc

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

Olives verdes i olives negres: en què es diferencien?

Olives verdes i olives negres: en què es diferencien?

Les dues cares d'un mateix producte

Dijous, 21 de novembre de 2024 - 05:30

Barcelona premia alguns dels restaurants més mítics de la ciutat amb aquest guardó

Barcelona premia alguns dels restaurants més mítics de la ciutat amb aquest guardó

Petit Comitè, Set Portes o Fermí Puig són alguns dels noms destacats de la gala

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 09:48

El restaurant del Priorat amb una oferta única i una cuina tradicional arrelada al territori

El restaurant del Priorat amb una oferta única i una cuina tradicional arrelada al territori

Un projecte familiar molt vinculat a l'enoturisme

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

3 llibres gastronòmics per convertir-te en un expert dels productes de proximitat

3 llibres gastronòmics per convertir-te en un expert dels productes de proximitat

Guies pràctiques per conèixer el país

Dimarts, 19 de novembre de 2024 - 05:30

Aquesta és la quantitat d'aigua que has de beure segons una equació descoberta pels científics

Aquesta és la quantitat d'aigua que has de beure segons una equació descoberta pels científics

Dilluns, 18 de novembre de 2024 - 09:32

El youtuber de 70 anys nascut al Pirineu disposat a salvar les receptes tradicionals de Catalunya

El youtuber de 70 anys nascut al Pirineu disposat a salvar les receptes tradicionals de Catalunya

Eugenio Monesma ha dedicat la seva vida a recuperar oficis i receptes ancestrals

Diumenge, 17 de novembre de 2024 - 05:30

El millor menjar italià de la ciutat el pots tastar en aquests restaurants de Barcelona

El millor menjar italià de la ciutat el pots tastar en aquests restaurants de Barcelona

Torna el festival 'Italia con Gusto'

Dissabte, 16 de novembre de 2024 - 05:30

L'ingredient secret per caramel·litzar la ceba de manera molt més ràpida

L'ingredient secret per caramel·litzar la ceba de manera molt més ràpida

Un cuiner explica a les xarxes la manera per aconseguir-ho

Divendres, 15 de novembre de 2024 - 05:30

La popular presentadora Oprah Winfrey se suma al vermut escollint aquestes patates de tota la vida

La popular presentadora Oprah Winfrey se suma al vermut escollint aquestes patates de tota la vida

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 10:01

El restaurant del port amb producte ben cuinat on et fan sentir com a casa

El restaurant del port amb producte ben cuinat on et fan sentir com a casa

Un racó acollidor amb bones vistes i menjar de qualitat

Dijous, 14 de novembre de 2024 - 05:30

Un mític frànkfurt de Barcelona amb entrepans a 3,50 € premiat per la principal guia de l'Estat

Un mític frànkfurt de Barcelona amb entrepans a 3,50 € premiat per la principal guia de l'Estat

Un restaurant del barri de Pedralbes

Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 13:43

Aquesta és la versió catalana tradicional dels dolços americans que t'intenten vendre

Aquesta és la versió catalana tradicional dels dolços americans que t'intenten vendre

Plats típics que s'estan substituint

Dimarts, 12 de novembre de 2024 - 05:30

Cullerada de sal a la paella: el truc de cuiner que cada cop copia més gent

Cullerada de sal a la paella: el truc de cuiner que cada cop copia més gent

Tenir cura dels estris de cuina és vital per aconseguir els millors plats

Dilluns, 11 de novembre de 2024 - 11:02

Martí Roca: "Si El Celler de Can Roca perd una estrella serà culpa nostra"

Martí Roca: "Si El Celler de Can Roca perd una estrella serà culpa nostra"

La segona generació de xefs catalans està a punt per prendre el relleu dels millors restaurants

Diumenge, 10 de novembre de 2024 - 05:30

L'últim bastió natural del Delta viu sota amenaça constant: així afecta el canvi climàtic l'arròs que menges

L'últim bastió natural del Delta viu sota amenaça constant: així afecta el canvi climàtic l'arròs que menges

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

Molt més que vi: les propietats sorprenents del raïm

Molt més que vi: les propietats sorprenents del raïm

Una fruita amb múltiples beneficis i aplicacions

Dissabte, 9 de novembre de 2024 - 05:30

Un racó del Gòtic on menjar com toca camuflat entre pubs i locals de guiris

Un racó del Gòtic on menjar com toca camuflat entre pubs i locals de guiris

Un restaurant amb dos locals al bell mig de la ciutat

Dijous, 7 de novembre de 2024 - 05:30

Beatrice Casella i Iván García guanyen el premi a Millor Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2024

Beatrice Casella i Iván García guanyen el premi a Millor Cuiner del Gastronòmic Fòrum Barcelona 2024

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 17:43

La millor pizza de l'Estat es fa en aquesta pizzeria de Tarragona

La millor pizza de l'Estat es fa en aquesta pizzeria de Tarragona

Matteo Grippo guanya el concurs 'Pizza por Pasión'

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 12:43

Els únics que salvaran la cuina catalana són els restaurants on pagues menys de 20 €

Els únics que salvaran la cuina catalana són els restaurants on pagues menys de 20 €

Quatre cuiners debaten sobre el futur de la cuina catalana

Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30

Una botifarra feta amb ratafia, el producte trencador més català del mercat

Una botifarra feta amb ratafia, el producte trencador més català del mercat

Una empresa de Terrassa elabora botifarra de més de 40 tipus

Dimarts, 5 de novembre de 2024 - 10:26

Maria Nicolau: "Els productes de fora no estan al receptari tradicional i són caríssims"

Maria Nicolau: "Els productes de fora no estan al receptari tradicional i són caríssims"

La cuinera defensa els productes de la terra

Dimarts, 5 de novembre de 2024 - 05:30

La curiosa història del sandvitx que no coneixies

La curiosa història del sandvitx que no coneixies

La història entre pans que no t'havien explicat

Diumenge, 3 de novembre de 2024 - 05:30

5 aliments que no hauries de guardar a la nevera

5 aliments que no hauries de guardar a la nevera

Productes que cal conservar correctament

Dissabte, 2 de novembre de 2024 - 05:30

Els trucs per fer una paella perfecta

Els trucs per fer una paella perfecta

Consells útils que pots aplicar a la cuina de casa

Dijous, 31 d'octubre de 2024 - 05:30

El llegum que ajuda a prevenir el càncer i que hauries de menjar més (no són llenties ni cigrons)

El llegum que ajuda a prevenir el càncer i que hauries de menjar més (no són llenties ni cigrons)

Dimecres, 30 d'octubre de 2024 - 13:22

Els secrets de les inspeccions d'aliments: com es valida el certificat ecològic

Els secrets de les inspeccions d'aliments: com es valida el certificat ecològic

Acompanyem el CCPAE en una inspecció

Dimarts, 29 d'octubre de 2024 - 05:30

Sabies que la carabassa no és una verdura?

Sabies que la carabassa no és una verdura?

Una fruita típica de tardor

Dimarts, 29 d'octubre de 2024 - 05:30

Dues ratafies del Pallars premiades al concurs de licors més prestigiós del món

Dues ratafies del Pallars premiades al concurs de licors més prestigiós del món

La destil·leria Portet, de la Pobla de Segur, s'endú una medalla d'or i una de plata

Dilluns, 28 d'octubre de 2024 - 12:07

Recull de receptes per la castanyada

Recull de receptes per la castanyada

Prepara aquests plats deliciosos de temporada

Dilluns, 28 d'octubre de 2024 - 05:30

Un restaurant dins del Mercat del Ninot on menjar a tocar de les parades de tota la vida

Un restaurant dins del Mercat del Ninot on menjar a tocar de les parades de tota la vida

Menjar de qualitat en una ubicació excepcional

Diumenge, 27 d'octubre de 2024 - 05:30

L'entrepà pot substituir de manera saludable un àpat?

L'entrepà pot substituir de manera saludable un àpat?

Aquestes són les recomanacions dels experts

Dissabte, 26 d'octubre de 2024 - 05:30

Aquests són els millors panellets de Catalunya. Els has de tastar tots!

Aquests són els millors panellets de Catalunya. Els has de tastar tots!

La pastisseria Carrió ha guanyat el premi Panellet d'Or d'enguany

Divendres, 25 d'octubre de 2024 - 13:30

El canvi d'hora no t'afectarà si menges això: els millors plats per adaptar-te i no patir cansament

El canvi d'hora no t'afectarà si menges això: els millors plats per adaptar-te i no patir cansament

Receptes senzilles i saludables per donar la benvinguda a l'horari d'estiu

Divendres, 25 d'octubre de 2024 - 08:28

Panellets: les millors receptes del clàssic dolç català de Tots Sants

Panellets: les millors receptes del clàssic dolç català de Tots Sants

Diferents tipus de panellets per a tots els gustos

Divendres, 25 d'octubre de 2024 - 05:30

El truc que fan servir els italians per menjar pasta cada dia i no engreixar-se

El truc que fan servir els italians per menjar pasta cada dia i no engreixar-se

Un recurs senzill que t'estalviarà maldecaps

Divendres, 25 d'octubre de 2024 - 05:30

Si menges ràpid tens més risc de patir sobrepès i de morir ennuegat, segons una experta

Si menges ràpid tens més risc de patir sobrepès i de morir ennuegat, segons una experta

La importància de menjar a poc a poc

Dijous, 24 d'octubre de 2024 - 05:30

El Gastronòmic Fòrum Barcelona centra el debat d'enguany en com afrontar els reptes del sector

El Gastronòmic Fòrum Barcelona centra el debat d'enguany en com afrontar els reptes del sector

Dimecres, 23 d'octubre de 2024 - 11:38

4 pastisseries de Barcelona amb els panellets més bons de la ciutat

4 pastisseries de Barcelona amb els panellets més bons de la ciutat

Establiments amb bon producte per gaudir al màxim de la Castanyada

Dimecres, 23 d'octubre de 2024 - 05:30