Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
Passeig de Gourmets 2025: tornen les tapes d'estrella Michelin al Passeig de Gràcia

Passeig de Gourmets 2025: tornen les tapes d'estrella Michelin al Passeig de Gràcia

La fira celebra enguany la vuitena edició

Dijous, 20 de febrer de 2025 - 13:35

Per què el bacallà és típic de Catalunya si al Mediterrani no se'n pesca?

Per què el bacallà és típic de Catalunya si al Mediterrani no se'n pesca?

L'origen d'una tradició que dura fins a l'actualitat

Dijous, 20 de febrer de 2025 - 05:30

Dues cafeteries catalanes es colen al rànquing de les 100 millors del món

Dues cafeteries catalanes es colen al rànquing de les 100 millors del món

La llista Top 100 Coffee Shops n'inclou 2 de Barcelona

Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 10:26

Com és una gala de premis per dins? Safarejos, luxe i bon menjar amb els millors cuiners del món

Com és una gala de premis per dins? Safarejos, luxe i bon menjar amb els millors cuiners del món

La gala Macarfi des de dins

Dimarts, 18 de febrer de 2025 - 10:02

Aquest és el restaurant català que ha entrat al 'Top of the Tops' de la Guia Macarfi

Aquest és el restaurant català que ha entrat al 'Top of the Tops' de la Guia Macarfi

Una categoria especial per als millors restaurants de l'Estat

Dilluns, 17 de febrer de 2025 - 21:30

Ja és oficial: aquests són els 15 millors restaurants de Catalunya, segons la guia Macarfi

Ja és oficial: aquests són els 15 millors restaurants de Catalunya, segons la guia Macarfi

Macarfi ha anunciat els premiats en la gala celebrada a la Sala La Paloma

Dilluns, 17 de febrer de 2025 - 21:30

Quanta ametlla porten les begudes vegetals del supermercat? L'OCU en desvela la resposta

Quanta ametlla porten les begudes vegetals del supermercat? L'OCU en desvela la resposta

Tenen un percentatge molt petit d'ametlla en comparació amb la resta d'ingredients

Diumenge, 16 de febrer de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos fets amb productes d'aquí

Menú setmanal per a la feina: 5 plats deliciosos fets amb productes d'aquí

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 16 de febrer de 2025 - 05:30

10 restaurants on fer un bon menú de migdia a Barcelona

10 restaurants on fer un bon menú de migdia a Barcelona

Locals on gaudir de la millor oferta de gastronomia popular

Dissabte, 15 de febrer de 2025 - 05:30

Com escollir les millors carxofes del mercat: els trucs que has de saber per encertar-la

Com escollir les millors carxofes del mercat: els trucs que has de saber per encertar-la

Comprar bona verdura és el primer pas per a un bon àpat

Divendres, 14 de febrer de 2025 - 05:30

El bar clàssic amb més de 100 anys d'història que continua servint tapes al barri de Sant Antoni

El bar clàssic amb més de 100 anys d'història que continua servint tapes al barri de Sant Antoni

El xamfrà més alegre de l'Eixample

Divendres, 14 de febrer de 2025 - 05:30

Aquests són els productors catalans que conreen aliments de proximitat a la serra de Collserola

Aquests són els productors catalans que conreen aliments de proximitat a la serra de Collserola

Aliments de KM0 que creixen al costat de casa teva

Dijous, 13 de febrer de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: receptes suculentes per gaudir el dinar

Menú setmanal per a la feina: receptes suculentes per gaudir el dinar

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 9 de febrer de 2025 - 05:30

El famós concurs de cuina de la televisió que podrà donar estrelles Michelin a qui guanyi

El famós concurs de cuina de la televisió que podrà donar estrelles Michelin a qui guanyi

La guia s'alia amb el canal francès M6

Diumenge, 9 de febrer de 2025 - 05:30

On menjar la millor pizza de Catalunya? Aquestes són les 3 pizzeries amb premi

On menjar la millor pizza de Catalunya? Aquestes són les 3 pizzeries amb premi

2 locals de Barcelona i 1 de la Garrotxa completen el podi

Diumenge, 9 de febrer de 2025 - 05:30

Com gaudir els plats preparats de manera saludable i sense sentir-te culpable

Com gaudir els plats preparats de manera saludable i sense sentir-te culpable

Consells per escollir els millors plats precuinats

Dissabte, 8 de febrer de 2025 - 05:30

Trufes i 'mandongo': la recepta gastronòmica ideal per aquest cap de setmana

Trufes i 'mandongo': la recepta gastronòmica ideal per aquest cap de setmana

Gaudeix de les fires gastronòmiques de Catalunya

Divendres, 7 de febrer de 2025 - 05:30

Els experts confirmen els beneficis per a la salut d'aquest aliment que tens al rebost de casa

Els experts confirmen els beneficis per a la salut d'aquest aliment que tens al rebost de casa

Una substància que ajuda a la recuperació muscular

Dijous, 6 de febrer de 2025 - 05:30

Beure aigua amb llimona al matí és tan beneficiós com es diu? Veritats i mites d'aquesta popular beguda

Beure aigua amb llimona al matí és tan beneficiós com es diu? Veritats i mites d'aquesta popular beguda

Dimecres, 5 de febrer de 2025 - 13:38

Ni raïm, ni bota: la característica secreta del vi que no coneixes i que el canvia totalment

Ni raïm, ni bota: la característica secreta del vi que no coneixes i que el canvia totalment

Un tret especial del Cava

Dimarts, 4 de febrer de 2025 - 05:30

La salsa catalana que serà tendència mundial segons el 'New York Times'

La salsa catalana que serà tendència mundial segons el 'New York Times'

Les previsions d'un prestigiós periodista inclouen l'èxit d'aquesta salsa

Dimarts, 4 de febrer de 2025 - 05:30

Aquests són els vins de la família catalana que té la marca de vi més aclamada del món

Aquests són els vins de la família catalana que té la marca de vi més aclamada del món

Un tast de la Família Torres a la BWW

Dilluns, 3 de febrer de 2025 - 16:34

Barcelona és la tercera ciutat amb més estrelles Michelin d'Europa i entra al top 15 del món

Barcelona és la tercera ciutat amb més estrelles Michelin d'Europa i entra al top 15 del món

Catalunya es reafirma com a destinació gastronòmica de primer nivell

Dilluns, 3 de febrer de 2025 - 09:50

El nou restaurant del Born amb uns plats únics que semblen obres d'art

El nou restaurant del Born amb uns plats únics que semblen obres d'art

Cuina sofisticada i elaborada plena de sabors

Diumenge, 2 de febrer de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes saludables i delicioses

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes saludables i delicioses

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 2 de febrer de 2025 - 05:30

'Cocido' madrileny o escudella catalana? La sopa tradicional que ja no es troba als restaurants

'Cocido' madrileny o escudella catalana? La sopa tradicional que ja no es troba als restaurants

Dissabte, 1 de febrer de 2025 - 05:30

Els menús de cap de setmana: els millors guisats catalans que pots fer a casa

Els menús de cap de setmana: els millors guisats catalans que pots fer a casa

Et portem 4 receptes perquè puguis preparar uns menús increïbles a casa

Divendres, 31 de gener de 2025 - 05:30

Aquestes són les fires més suculentes de la temporada a Catalunya

Aquestes són les fires més suculentes de la temporada a Catalunya

Les fires gastronòmiques del cap de setmana

Divendres, 31 de gener de 2025 - 05:30

No, això no és una mandarina: un expert explica quina és la fruita que anomenem malament

No, això no és una mandarina: un expert explica quina és la fruita que anomenem malament

Una fruita tan semblant a la mandarina que sovint la confons

Dijous, 30 de gener de 2025 - 05:30

On comprar el millor croissant de l'Estat? Aquestes són les 3 pastisseries catalanes amb el premi

On comprar el millor croissant de l'Estat? Aquestes són les 3 pastisseries catalanes amb el premi

Dijous, 30 de gener de 2025 - 05:30

Cap català premiat als guardons Revelació de la fira Madrid Fusión

Cap català premiat als guardons Revelació de la fira Madrid Fusión

Dimecres, 29 de gener de 2025 - 16:21

El restaurant de Lleida amb el millor producte de proximitat que fa autèntica cuina tradicional

El restaurant de Lleida amb el millor producte de proximitat que fa autèntica cuina tradicional

Un temple de la cuina de Ponent

Dimecres, 29 de gener de 2025 - 05:30

pastilla video
Àngel Esteve, xef del Sisè: "M’encantaria ubicar Lleida al panorama gastronòmic català"

Àngel Esteve, xef del Sisè: "M’encantaria ubicar Lleida al panorama gastronòmic català"

Dimecres, 29 de gener de 2025 - 05:30

El nou restaurant de l'Eixample on no et creuràs el que menges fins que no t'ho expliquin

El nou restaurant de l'Eixample on no et creuràs el que menges fins que no t'ho expliquin

Una hamburgueseria única al centre de Barcelona

Diumenge, 26 de gener de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes delicioses que pots fer en 10 minuts

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes delicioses que pots fer en 10 minuts

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 26 de gener de 2025 - 05:30

pastilla video
Marta Minoves, millor xef jove d'Europa: "Quan sabien que era catalana em veien com una rival potent"

Marta Minoves, millor xef jove d'Europa: "Quan sabien que era catalana em veien com una rival potent"

Diumenge, 26 de gener de 2025 - 05:30

Arriba la Gran Festa de la Calçotada de Valls aquest cap de setmana

Arriba la Gran Festa de la Calçotada de Valls aquest cap de setmana

Les fires gastronòmiques del cap de setmana

Divendres, 24 de gener de 2025 - 05:30

3 restaurants de Barcelona on menjar diferent amb una proposta única que et farà salivar

3 restaurants de Barcelona on menjar diferent amb una proposta única que et farà salivar

Propostes gastronòmiques més enllà del dinar i el sopar

Dijous, 23 de gener de 2025 - 05:30

Aquests són els defectes més habituals de les pomes: per què es produeixen i com evitar-los

Aquests són els defectes més habituals de les pomes: per què es produeixen i com evitar-los

Impureses en l'aspecte que afecten poc el sabor

Dimarts, 21 de gener de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes d'hivern exquisides

Menú setmanal per a la feina: 5 receptes d'hivern exquisides

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 19 de gener de 2025 - 05:30