Oriol Foix

Oriol Foix

Oriol Foix Duaigües (Lleida, 2001). Graduat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona l'any 2023. Vaig iniciar-me al món de la gastronomia a la revista Cuina, on vaig cursar les pràctiques universitàries. Allí vaig descobrir la meva passió pel periodisme gastronòmic, un món que sempre m'ha interessat molt. Soc redactor a La Gourmeteria d'ElNacional.cat, on cada dia descobreixo als lectors el plaer més gran de la vida, el bon menjar.

Més
El restaurant del centre de Barcelona on t'atenen en català amb una cuina clàssica ben feta

El restaurant del centre de Barcelona on t'atenen en català amb una cuina clàssica ben feta

Un local d'inspiració francesa al bell mig de la capital

Dilluns, 14 d'abril de 2025 - 05:30

L'única granja d'insectes de Catalunya elabora farina feta de grills

L'única granja d'insectes de Catalunya elabora farina feta de grills

Una fàbrica ubicada a Osona

Diumenge, 13 d'abril de 2025 - 05:30

Les últimes novetats de Barcelona que has de conèixer si t'agraden els restaurants amb bon menjar

Les últimes novetats de Barcelona que has de conèixer si t'agraden els restaurants amb bon menjar

Diferents propostes molt suculentes

Diumenge, 13 d'abril de 2025 - 05:30

Baldana, caluix o xulla: les 10 paraules de la cuina catalana que no sabies què volen dir

Baldana, caluix o xulla: les 10 paraules de la cuina catalana que no sabies què volen dir

En català tenim un vocabulari culinari que cal conèixer i fer servir

Dissabte, 12 d'abril de 2025 - 05:30

Cervesa, oli i vi: el millor producte català brilla en aquestes fires gastronòmiques

Cervesa, oli i vi: el millor producte català brilla en aquestes fires gastronòmiques

Bon menjar arreu de Catalunya

Divendres, 11 d'abril de 2025 - 05:30

Barcelona acull una nova edició del festival cerveser més important del sud d'Europa

Barcelona acull una nova edició del festival cerveser més important del sud d'Europa

Ni Estrella Galícia ni Mahou; un festival de cervesa artesana

Dimecres, 9 d'abril de 2025 - 10:26

Què volen dir els números que porten impresos els ous? Aquesta és la informació que et donen

Què volen dir els números que porten impresos els ous? Aquesta és la informació que et donen

Un codi alfanumèric amb informació molt concreta

Dimecres, 9 d'abril de 2025 - 05:30

Un científic explica per què no hauries de guardar l'arròs i la pasta més d'un dia després de cuinar-los

Un científic explica per què no hauries de guardar l'arròs i la pasta més d'un dia després de cuinar-los

Un consell alimentari important

Dimarts, 8 d'abril de 2025 - 13:01

L'únic plat de la cuina catalana que es fa amb la carn d'un animal que encara és viu

L'únic plat de la cuina catalana que es fa amb la carn d'un animal que encara és viu

La carn de bèstia viva és cua de xai guisada

Dimarts, 8 d'abril de 2025 - 05:30

El restaurant amagat al centre de Barcelona amb una àmplia oferta de vins i plats del dia

El restaurant amagat al centre de Barcelona amb una àmplia oferta de vins i plats del dia

Un local amb carn, peix i vins a copes

Dilluns, 7 d'abril de 2025 - 05:30

Com fer un bon arròs Parellada: la paella del senyoret més còmoda i deliciosa de totes

Com fer un bon arròs Parellada: la paella del senyoret més còmoda i deliciosa de totes

Tots els ingredients i la recepta pas a pas

Dissabte, 5 d'abril de 2025 - 05:30

Aprofita el bon temps de la primavera i tasta el menjar d'aquestes fabuloses fires

Aprofita el bon temps de la primavera i tasta el menjar d'aquestes fabuloses fires

Bon menjar arreu de Catalunya

Divendres, 4 d'abril de 2025 - 05:30

10 receptes de temporada que no et pots perdre durant la primavera

10 receptes de temporada que no et pots perdre durant la primavera

Plats deliciosos fets amb productes primaverals

Dimecres, 2 d'abril de 2025 - 05:30

El petit local de tapes que té les millors croquetes i uns plats de pernil de primera divisió

El petit local de tapes que té les millors croquetes i uns plats de pernil de primera divisió

Un local gurmet amb productes de qualitat

Dimecres, 2 d'abril de 2025 - 05:30

Barcelona tanca amb un gran èxit la segona edició del saló DO Bizkaiko Txakolina

Barcelona tanca amb un gran èxit la segona edició del saló DO Bizkaiko Txakolina

Una cita imprescindible per als amants del bon vi

Dimarts, 1 d'abril de 2025 - 14:59

pastilla video
Aquestes són les 3 pitjors marques de llet del supermercat segons un estudi de l'OCU

Aquestes són les 3 pitjors marques de llet del supermercat segons un estudi de l'OCU

L'estudi compara 37 marques de tot l'Estat

Dimarts, 1 d'abril de 2025 - 12:35

Saps com fer gelatina casolana? Aquesta és la manera correcta de cuinar-la

Saps com fer gelatina casolana? Aquesta és la manera correcta de cuinar-la

Un producte curiós ideal per a les postres

Dimarts, 1 d'abril de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 plats fàcils que pots fer al vapor

Menú setmanal per a la feina: 5 plats fàcils que pots fer al vapor

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
D'on ve la carn que trobem als restaurants? Així és la vida d'un ramader del Pallars

D'on ve la carn que trobem als restaurants? Així és la vida d'un ramader del Pallars

El Gerard Cardona és un dels pocs ramaders joves que queda a Catalunya

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

Bunyols de bacallà: el pas a pas més divertit i deliciós en menys de 10 minuts

Bunyols de bacallà: el pas a pas més divertit i deliciós en menys de 10 minuts

Un deliciós plat de Quaresma ideal per a aquests dies

Diumenge, 30 de març de 2025 - 05:30

Gaudeix del millor producte català de temporada en aquestes fires gastronòmiques

Gaudeix del millor producte català de temporada en aquestes fires gastronòmiques

Bon menjar arreu de Catalunya

Divendres, 28 de març de 2025 - 05:30

Un famós xef català amb estrella Michelin obre un restaurant a l'edifici del MNAC

Un famós xef català amb estrella Michelin obre un restaurant a l'edifici del MNAC

El MNAC estrena restaurant de la mà d'Albert Raurich

Dijous, 27 de març de 2025 - 10:32

Aquest és l'origen de la maionesa segons els científics: la primera recepta és en català

Aquest és l'origen de la maionesa segons els científics: la primera recepta és en català

Una de les salses més consumides del món té origen als Països Catalans

Dijous, 27 de març de 2025 - 09:58

El restaurant de Tremp regentat per joves que serveix producte local i vins del territori

El restaurant de Tremp regentat per joves que serveix producte local i vins del territori

Un projecte pioner amb una oferta cuidada

Dijous, 27 de març de 2025 - 05:30

Quins són els criteris de la Michelin? Aquesta és la part més fosca de la guia

Quins són els criteris de la Michelin? Aquesta és la part més fosca de la guia

'Michelin Stars - Tales From the Kitchen' explica la guia des de dins

Dimecres, 26 de març de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: els millors plats d'arròs per donar sabor als teus migdies

Menú setmanal per a la feina: els millors plats d'arròs per donar sabor als teus migdies

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Josep Lladonosa i Giró: "La cuina catalana s'ha de recuperar, dignificar i divulgar"

Josep Lladonosa i Giró: "La cuina catalana s'ha de recuperar, dignificar i divulgar"

Parlem amb el cuiner, escriptor i divulgador gastronòmic més prolífic de Catalunya

Diumenge, 23 de març de 2025 - 05:30

Els germans Roca obriran un nou restaurant dedicat a la seva mare

Els germans Roca obriran un nou restaurant dedicat a la seva mare

El local s'ubicarà a Esperit Roca, l'espai gastronòmic de Sant Julià de Ramis

Dimarts, 18 de març de 2025 - 16:39

Aquest és el celler català que ha guanyat onze premis en un prestigiós concurs internacional

Aquest és el celler català que ha guanyat onze premis en un prestigiós concurs internacional

Mundus Vini premia els millors vins del món

Dimarts, 18 de març de 2025 - 05:30

Tots els restaurants premiats a la Guia Repsol 2025: llista completa

Tots els restaurants premiats a la Guia Repsol 2025: llista completa

Aquests són els restaurants que formen part de la guia Repsol 2025

Dilluns, 17 de març de 2025 - 20:00

Un restaurant d’inspiració japonesa amb l’ànima de Disfrutar

Un restaurant d’inspiració japonesa amb l’ànima de Disfrutar

Un duet humil i talentós que fa una cuina excel·lent

Dilluns, 17 de març de 2025 - 05:30

Menú setmanal per a la feina: 5 bones receptes fetes amb peix

Menú setmanal per a la feina: 5 bones receptes fetes amb peix

5 receptes perquè les puguis cuinar en un sol dia i tinguis tots els dinars de la setmana

Diumenge, 16 de març de 2025 - 05:30

T'has quedat sense idees per cuinar? Fes aquestes delicioses receptes amb patates

T'has quedat sense idees per cuinar? Fes aquestes delicioses receptes amb patates

Plats deliciosos que pots fer a casa

Dissabte, 15 de març de 2025 - 05:30

Una parella de catalans competirà al campionat mundial de carnisseria

Una parella de catalans competirà al campionat mundial de carnisseria

Els dos únics catalans de la selecció espanyola al World Butchers' Challenge

Divendres, 14 de març de 2025 - 09:56

Hamburgueses, formatge i producte català: no et perdis aquestes fires gastronòmiques

Hamburgueses, formatge i producte català: no et perdis aquestes fires gastronòmiques

Bon menjar arreu de Catalunya

Divendres, 14 de març de 2025 - 05:30

La xef Ada Parellada celebra la 14a Festa del Davantal al Semproniana

La xef Ada Parellada celebra la 14a Festa del Davantal al Semproniana

Una festa emotiva i especial per reivindicar la dona als fogons

Dimecres, 12 de març de 2025 - 12:10

El concurs gastronòmic amb plats deliciosos que pots tastar a Barcelona aquests dies

El concurs gastronòmic amb plats deliciosos que pots tastar a Barcelona aquests dies

Plats únics fets amb formatge

Dimecres, 12 de març de 2025 - 09:21

Els nous locals de Barcelona que no et pots perdre amb els millors dolços de la ciutat

Els nous locals de Barcelona que no et pots perdre amb els millors dolços de la ciutat

Carrió i Jon Cake presenten nous locals

Dimecres, 12 de març de 2025 - 08:34

La cuina de poble que ha triomfat al món mantenint el producte casolà del seu hort

La cuina de poble que ha triomfat al món mantenint el producte casolà del seu hort

Dimecres, 12 de març de 2025 - 05:30

pastilla video
Lleida es consolida com a capital gastronòmica i reivindica el paper dels joves al sector

Lleida es consolida com a capital gastronòmica i reivindica el paper dels joves al sector

La Festa de la Gastronomia posa Lleida al mapa

Dimarts, 11 de març de 2025 - 12:32