Tot el que podem obtenir a partir de la llet: relíquies gastronòmiques
La llet és vida i ho és tot per als éssers humans i la supervivència
Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 05:30
Xevi Miró (1971, Girona). Vaig estudiar periodisme i fa més de vint anys que treballo en el sector. M'agrada molt la música, menjar i beure bé, però això dels formatges m'ha portat de corcoll des de fa molts anys. M'encanten. Els meus favorits solen ser els formatges blaus i els curats, i els formatges potents i estranys, com el casín. Visc a Sants des de fa més de 20 anys. Precisament, al costat del mercat de Sants hi ha la formatgeria Llet Crua des de 2015, de la qual en soc copropietari, conjuntament amb la Maria, la meva dona. Ara, col·laboro amb La Gourmeteria d’El Nacional per acostar-vos els formatges a casa vostra.
MésLa llet és vida i ho és tot per als éssers humans i la supervivència
Dimecres, 19 de febrer de 2025 - 05:30
La selecció d'animals a partir dels quals és recomanable fer llet
Dimecres, 12 de febrer de 2025 - 05:30
El formatge és més que un simple aliment
Dimecres, 5 de febrer de 2025 - 05:30
Pots escollir entre molts formatges i canviar-lo segons el que més t'agradi
Dimecres, 29 de gener de 2025 - 05:30
Aquesta data té diferències segons el formatge del qual parlem
Dimecres, 22 de gener de 2025 - 05:30
Atenció a la mescla de proteïnes present a la llet i al formatge, molt nutritiva
Dimecres, 15 de gener de 2025 - 05:30
Es coneix com el Gruyère rebel i és pioner a Suïssa
Dimecres, 8 de gener de 2025 - 05:30
Detallem els passos a seguir per elaborar una fantàstica fondue de formatges
Dimecres, 1 de gener de 2025 - 05:30
La millor manera de triomfar amb els convidats
Dimecres, 25 de desembre de 2024 - 05:30
Unes recomanacions de formatges i més elements per regalar aquest Nadal
Dimecres, 18 de desembre de 2024 - 05:30
L'expert desxifra la raó per la qual alguns formatges tenen formes a l'escorça
Dimecres, 11 de desembre de 2024 - 05:30
Consells per gaudir al màxim del producte
Dimecres, 4 de desembre de 2024 - 05:30
Segons el tipus de formatge, s'ha de tallar d'una manera o d'una altra
Dimecres, 27 de novembre de 2024 - 05:30
Mites molt famosos sobre els formatges que no són totalment certs
Dimecres, 20 de novembre de 2024 - 05:30
Dimecres, 13 de novembre de 2024 - 05:30
Les cicatrius dels formatges, les conseqüències d'aquest truc fonamental
Dimecres, 6 de novembre de 2024 - 05:30
Així és aquest formatge que ja s'elaborava a l'edat mitjana
Dimecres, 30 d'octubre de 2024 - 05:30
El motiu no és a l'atzar, sinó que correspon a la solució d'un problema mil·lenari
Dimecres, 23 d'octubre de 2024 - 05:30
Descobrim els formatges ideals per a cada estació de l'any
Dimecres, 16 d'octubre de 2024 - 05:30
Fugir de les llets de supermercat és una obligació per al bon gust
Dimecres, 9 d'octubre de 2024 - 05:30
Aquests són els grams de formatge que ha de menjar cada persona
Dimecres, 2 d'octubre de 2024 - 05:30
Desgranem els tipus de formatge curats i semicurats
Dimecres, 25 de setembre de 2024 - 05:30
Com esquivar les males aromes dels formatges? Els perquès d'aquest fenomen
Dimecres, 18 de setembre de 2024 - 05:30
Un factor que sovint no es té en compte
Dimecres, 11 de setembre de 2024 - 05:30
Una diferència de concepte que no afecta el sabor
Dimecres, 4 de setembre de 2024 - 05:30
Tres mites que cal desmentir sobre el món dels formatges
Dimecres, 26 de juny de 2024 - 05:30
Durant segles i segles han estat les dones les encarregades de l'elaboració dels formatges
Dimecres, 19 de juny de 2024 - 05:30
Més enllà de Catalunya o Galícia, hi ha quatre països europeus molt potents pel que fa a formatges
Dimarts, 11 de juny de 2024 - 05:30
Qualsevol tipus de llet es converteix en formatge perquè el formatge és el futur inevitable de la llet
Dimarts, 4 de juny de 2024 - 05:30
Amb tota aquesta subjectivitat i varietat, sorgeix una veritat ineludible
Dimarts, 28 de maig de 2024 - 05:30
Quin és el formatge que té menys greix i quin en té més?
Dimarts, 21 de maig de 2024 - 05:30
Quants dies o setmanes poden aguantar els formatges i el concepte clau de l'evolució
Dimarts, 14 de maig de 2024 - 05:30
Catalunya no és un país formatger, però compta amb grans formatges tradicionals
Dimarts, 7 de maig de 2024 - 05:30
Un cop elaborat el formatge, entra en joc aquesta figura que resulta clau
Dimarts, 30 d'abril de 2024 - 05:30
L'estil dels primers formatges mundials i la data mil·lenària dels seus inicis
Dimarts, 23 d'abril de 2024 - 05:30
Els intolerants a la lactosa curiosament són els qui no tenen cap mutació genètica
Dimarts, 16 d'abril de 2024 - 05:30
Què significa l'escorça per al formatge? N'expliquem tots els detalls
Dimarts, 9 d'abril de 2024 - 05:30
Si són de vaca, de cabra o d'ovella s'acostuma a saber a partir de la forma
Dimarts, 2 d'abril de 2024 - 05:30
Les característiques més importants del formatge així com la rocambolesca història del seu nom
Dimarts, 26 de març de 2024 - 05:30