El nostre xef, Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Caelis, ens porta avui la recepta d'una especialitat gastronòmica de la regió francesa de la Bretanya: el far bretó. El nom original és farz fourn, està fet originalment amb llet, ou, farina, sucre, prunes i rom, i el que té de particular és que és mig flam i mig pa de pessic: són unes postres molt contundents.
Antigament aquest preparat solia prendre's en substitució del pa acompanyat de plats de caça i sense el component ensucrat, així com amb diferents salses amb reduccions de licors i vins. Però amb els anys se li va incorporar el component dolç i va passar a ser servit com a postres.
Ingredients:
Per al farcit:
- 50 g pruna pansa
- 300 g pera
- 40 g sucre
- 25 g mantega
Per al caramel:
- 50 g sucre
- 30 g mantega
- 60 g d'almívar de les prunes
Per al pa de pessic:
- 350 ml llet
- 2 ous
- 100 g sucre morè
- 120 g farina
- 2 g sal