Els pastissers de Casa Leopoldo, Rocío Parejo i Eddi Artega, ens han preparat avui unes postres molt desitjades: els macarons. Són uns dolços tradicionals francesos, una espècie de galetes amb farcit de crema, elaborades amb clara d'ou, ametlles i sucre molt. Aquestes postres -típiques de la gastronomia francesa- destaquen pels seus colors originals; poden ser de color marró (que és el clàssic) però també se'n fan de verds, vermells o grocs. Com podem aconseguir aquest color? Ben fàcil, amb colorant alimentari.
A França és habitual veure aquestes postres a vidrieres de forns de pa i botigues especialitzades. El terme macaron o macarró deriva de la paraula maccarone de l'italià que es parla a Sicília, que al segle XV designava una pasta seca en forma de boletes, semblant al moghrabieh de l'Orient Mitjà. En anglès, macaroon és un ametllat (bescuit de pastisseria) de pasta de coco.
La recepta ens la presenta el xef Romain Fornell. Veuràs que és més fàcil del que la gent pensa!
Ingredients per als macarons:
- 45 ml clara d'ou natural
- 125 g sucre
- 60 ml aigua
- 45 ml clara pasteuritzada
- 10 g cacau en pols (tamisat)
- 250 g ametlla en pols (tamisada)
- 250 g sucre glacé (tamisat)