El xef Romain Fornell, des del prestigiós restaurant Casa Leopoldo, ens dona la recepta d'una especialitat gastronòmica de la regió de la Gran Bretanya: el pastís de pastanaga, que a la seva zona d'origen se'l coneix com a carrot cake.
Si us agrada el pastís de pastanaga, aquí teniu la recepta perfecta perquè us quedi ben esponjós, consistent i aromàtic. Aquest pastís s’ha posat de moda aquests últims anys. La pastanaga s'ha utilitzat en dolços des de l'edat mitjana, època en la qual els ensucrats eren escassos i cars, mentre que aquest vegetal, que conté més sucre que qualsevol altra verdura, era molt més fàcil de trobar, motiu pel qual es feia servir per elaborar postres dolces.
Gràcies als pastissers Rocío Parejo i Eddi Arteaga descobrirem els secrets i passos necessaris per elaborar el pastís de pastanaga.
Ingredients per a un pastís de pastanaga:
- 160 ml oli de gira-sol
- 160 g farina
- 120 ml ou
- 210 g sucre morè
- 8 g llevat en pols
- 250 g pastanaga ratllada
- 30 g panses
- 30 g nous