L’Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional de Barcelona acull aquest dimarts 28 de novembre a les 19 h la Gala de la Guia Michelin Espanya 2024, l’esdeveniment gastronòmic més important de l’any. Els millors xefs de Catalunya i d’Espanya, representants d’alguns dels millors restaurants del món, assisteixen a la Gala que atorgarà les noves estrelles Michelin d’enguany. Avui sabrem els nous restaurants de 3 estrelles, 2 estrelles i els nous restaurants que aconsegueixin 1 estrella. També descobrirem qui s’endú el primer premi especial de sommelier, i si algú obté una estrella Michelin verda. És la primera edició en què no participen els restaurants de Portugal, i en la qual la Guia no ha avançat cap informació; ni a la premsa, ni als cuiners. Caldrà estar ben atent per saber, minut a minut, tota l’actualitat del que es visqui a la Gala de la Guia Michelin a Barcelona.
- Disfrutar, el restaurant de Barcelona, guanya la tercera estrella Michelin 2024
- Noves estrelles Michelin 2024: 31 restaurants entren a la Guia
- Guia Michelin 2024: llista de totes les estrelles i restaurants premiats
- Els 15 restaurants amb 3 estrelles Michelin 2024 d'Espanya
Fins aquí la cobertura d'ElNacional.cat i La Gourmeteria de la Gala de la Guia Michelin 2024, que s'ha saldat amb tres noves estrelles per a Barcelona. El restaurant Disfrutar s'ha unit al club de les tres estrelles, mentre que Quirat i Suto han aconseguit la seva primera estrella.
A la Gala de la Guia Michelin 2024, Barcelona ha aconseguit fins a tres noves estrelles: Quirat (de Víctor Torres) i Suto (de Yoshikazu Suto) han aconseguit la seva primera estrella, mentre que Disfrutar (d'Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro) ha aconseguit la tercera. Fora de la capital catalana, els restaurants Empòrium (Castelló d'Empúries) i l'Algaldir del Delta (Amposta) han aconseguit l'estrella verda.
El club de les tres estrelles Michelin s'amplia, de 13 a 15 restaurants. Dels dos nous establiments que han aconseguit la tercera estrella, un és català: el barceloní Disfrutar, d'Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro. L'establiment de la capital catalana era un dels preferits a les travesses per aconseguir aquest màxim reconeixement de la gastronomia.
🔴 Hi haurà un altre restaurant més amb tres estrelles Michelin! És el Disfrutar, de Barcelona. Eduard Xatruch, Mateu Casañas i Oriol Castro pugen a l'escenari per rebre la tercera estrella. El públic els aplaudeix amb més eufòria que a cap altre dels restaurants guardonats aquest vespre.
Hi haurà un nou restaurant amb tres estrelles Michelin: Noor, de Paco Morales (Còrdova). Si això s'acaba aquí, Catalunya tampoc tindrà cap nou establiment amb tres estrelles (com tampoc n'ha tingut cap amb dues).
Els 13 establiments amb estrelles Michelin les mantenen un any més: ABaC, de Jordi Cruz (Barcelona); Akelarre, de Pedro Subijana (Sant Sebastià); Aponiente, d'Ángel León (Puerto de Santa María); Arzak, d'Elena Arzak (Sant Sebastià); Atrio, de Toño Pérez (Cáceres); Azurmendi, d'Eneko Atxa (Larrabetzu); Cocina Hermanos Torres, dels germans Jorge i Sergio Torres (Barcelona); Cenador de Amós, de Jesús Sánchez (Villaverde de Pontones); DiverXO, de Dabiz Muñoz (Madrid); el Celler de Can Roca, dels germans Roca; Lasarte, de Martín Berasategui i Paolo Casagrande (Barcelona); Martín Berasategui, de Martín Berasategui (Lasarte); i Quique Dacosta, de Quie Dacosta (Dènia).
🔴 Arriba el torn de les tres estrelles, el reconeixement més gran de la Guia Michelin.
Cap restaurant català aconsegueix la segona estrella a la Gala de la Guia Michelin 2024, que se celebra a Barcelona. A les travesses hi apareixia l'Enigma (Barcelona), que finalment no aconsegueix el prestigiós reconeixement i s'haurà d'esperar a l'any vinent per aconseguir-lo.
🔴 Comença l'entrega de les dues estrelles Michelin. De fet, només un restaurant guanya la segona estrella Michelin. Es tracta Venta Moncalvillo, d'Ignacio Echapresto (Daroca de Rioja).
Ara una nova actuació musical abans de continuar amb l'entrega de premis, a l'Auditori Fòrum del Centre de Convencions Internacional.
Hi ha hagut un total de 12 estrelles verdes, dues de les quals per a establiments catalans: Emporium, de Màrius i Joan Jordà (Castelló d'Empúries); i l'Algadir del Delta, de Joan Capilla (Amposta).
És el torn de les estrelles verdes, que són per Andreu Genestra, d'Andreu Genestra (Llucmajor); Carlos Casilla, de Barro (Ávila); Benet Vicens, de Béns d'Avall (Sóller); Maria Solivellas, de Ca na Toneta (Caimari); Nacho Manzano, de Casa Marcial (Arriondas); Samuel Moreno, d'El Molino de Alcuneza (Sigüenza); David Yárnoz, d'El Molino de Urdániz (Urdaitz); Màrius i Joan Jordà, Emporium (Castelló d'Empúries); Alvaro Sanz, d'Es Tragón (Sant Antoni de Portmany); Jorge Ramajo i Diego Carrero, d'Hábitat Cigüeña Negra (Valverde del Fresno); Joan Capilla, de l'Algadir del Delta (Amposta); i Xune Andrade, de Monte (San Feliz).
Més imatges de l'entrega de les primeres estrelles Michelin.
En total, 31 noves primeres estrelles Michelin arreu de l'estat espanyol. D'aquestes, dues estrelles són per a restaurants catalans, els dos de Barcelona: Quirat, de Víctor Torres; i Suto, de Yoshikazu Suto.
Quatre primeres estrelles per a restaurants de les illes Balears: Andreu Genestra, d'Andreu Genestra (Llucmajor); Omakase by Walt, de Walter Sigoravicius (Eivissa); Sa Clastra, de Jordi Cantó (Es Capdeià); i Unic, de David Grussaute.
Ja es reparteixen les primeres estrelles del sud i les illes Balears: Back, de David Olivas (Marbella); Malak, de Javier Jurado (Jaén); Radis, de Juanjo Mesa (Jaén); Tohqa, d'Eduardo Pérez (Puerto de Santa María); Vandel Viera, de Juan Carlos García (Baeza); Andreu Genestra, d'Andreu Genestra (Llucmajor); Bevir, de José Luis Espino (Las Palmas de Gran Canaria); Haydée, de Víctor Suárez (La Orotava); Omakase by Walt, de Walter Sigdoravicius (Eivissa); Sa Clastra, de Jordi Cantó (Es Capdeià); Taste 1973, Diego Schattenhofer (Playa de las Américas); i Unic, de David Grussaute (Sant Josep de sa Talaia).
Mentre que Barcelona ha aconseguit dues noves estrelles Michelin, Madrid n'ha aconseguit sis: Desde 1911, de Diego Murciego; El Club Allard, de Martín Berasategui i José Maria Goñi; Osa, de Sara Peral i Jorge Muñoz; Santerra, de Miguel Carretero; i Toki, de Tadayoshi Motoa.
En el centre d'Espanya, la primera estrella Michelin és per Barro, de Carlos Casillas i Jaime Mondéjar (Ávila); Cebo, de Javier Sánchez i Javier Sahuquillo (Madrid); Desde 1911, Diego Murciego (Madrid); El Club Allard, de Martín Berasategui i José María Goñi (Madrid); Erre de Roca, d'Alberto Molinero (Miranda d'Ebre); Osa, de Sara Peral i Jorge Muñoz (Madrid); Santerra, de Miguel Carretero (Madrid); i Toki, Tadayoshi Modoa (Madrid).
🔴 Barcelona compta així amb dues noves estrelles Michelin, per als restaurants Quirat, de Víctor Torres; i Suto, de Yoshikazu Suto.
Ja s'entreguen les estrelles de Navarra, l'Aragó, Catalunya, el País Valencià...: Canfranc Express, d'Eduardo Salanova (Canfranc-Estació); Casa Bernardi, de Ferdinando Bernardi (Benissa); Fraula, de Roseta Félix i Daniel Malavía (València); Kabo, d'Aaron Ortiz (Pamplona); Orobianco, d'Andrea Drago (Calp); Quirat, de Víctor Torres (Barcelona); i Suto, de Yoshikazu Suto (Barcelona).