Els serveis d'intel·ligència dels Estats Units (EUA) han denunciat els intents de Rússia d'interferir en les eleccions estatunidenques. En declaracions a The Washington Post, un oficial ha confirmat que un polèmic vídeo fals en què s'acusa Tim Walz, candidat demòcrata a la vicepresidència, d'abusar d'infants ha estat creat pel Kremlin. A més, juntament amb The New York Times, el diari alerta que les diverses agències d'intel·ligència estatunidenques temen que Rússia pugui encoratjar el caos i les protestes després que es coneguin els resultats per tal de soscavar el procés democràtic.
🟡 Enquestes Trump vs. Harris: així estan els sondejos per a les eleccions als Estats Units 2024
El vídeo fals, on s'acusava Walz d'abusar de nens mentre era professor va congregar milions de visualitzacions abans que fos retirat i es descobrís que s'havia generat i difós des de Rússia. Segons funcionaris d'intel·ligència, aquest és només un dels vídeos russos que formen part de "l'intent més actiu" d'un altre país per interferir en les eleccions presidencials d'aquest 2024. Els mateixos funcionaris apunten que la majoria de les agències i contractistes russos que estan intenta influir en les eleccions ho fa a favor de Donald Trump.
No només Rússia
El Kremlin, juntament amb altres països com l'Iran i la Xina, han intentat interferir en influir en les eleccions a través d'una infinitat d'esforços per difondre la desinformació, han recordat funcionaris de seguretat en una reunió amb la premsa per parlar de les amenaces externes en aquestes eleccions. Amb les eleccions a dues setmanes de distància, l'Oficina del Director d'Intel·ligència Nacional, juntament amb l'FBI i l'Agència de Ciberseguretat i Seguretat de la Infraestructura, han emès noves advertències sobre el període postelectoral, argumentant que Rússia i l'Iran estaven considerant alimentar i amplificar els disturbis interns.
Els esforços de seguretat dels Estats Units s'està centrant a lluitar contra la desinformació que pot conduir cap a expressions de violència extrema, com ja es va demostrar recentment al Regne Unit. "Hem intentat obtenir tanta informació sobre aquestes tàctiques, els seus mètodes i com s'estan manifestant al poble nord-americà, perquè puguin estar tan informats com sigui possible", ha detallat un dels funcionaris als periodistes i ha recordat: "La informació és poder".
La desinformació ve de dins
A les autoritats estatunidenques se'ls complica la lluita contra, ja que la desinformació ve de dins de casa. Trump i la seva campanya ha esquivat repetidament reconèixer els resultats dels comicis de 2020. Una postura de negació que ja va propiciar l'assalt al Capitoli de 6 de gener de 2021. Una explosió de violència que va acabar amb diverses persones mortes i un cop sense precedents a les institucions estatunidenques. Justament, un esclat de violència com aquest és el que tem la intel·ligència estatunidenca, però en aquella ocasió el mateix Trump va encoratjar els manifestants.