Almenys dos tripulants del vaixell tonyinaire Albacora Cuatro han mort aquest dimecres víctimes d'una explosió a bord. L'esclat s'ha produït mentre la nau estava amarrada a l'arxipèlag de Seychelles (oceà Índic), segons han confirmat a l'agència Efe fonts del sector pesquer. Les mateixes fonts informen que l'esclafit s'ha produït mentre aquest estava sent reparat. Es creu que hauria patit una fuita d'amoníac. Concretament, les víctimes de l'explosió són el cap de màquines i el primer oficial de màquines (d'origen gallec i asturià), informa el diari El Faro de Vigo, que cita fonts pesqueres.

El tonyinaire havia estat propietat de la companyia basca Albacora, però avui pertany a l'empresa de Vigo Companyia Europea de Túnidos. Té 88 metres d'eslora i 16 de màniga i va ser construït el 1974. Aquesta és una nova tragèdia que se suma a l'enfonsament del vaixell Piedras al Gran Sol, en què no es van haver de lamentar morts, i la tragèdia del Villa de Pitanxo, que es va cobrar 21 vides. 

Aquest no és el primer incident que l'Albacora Cuatro viu. I és que aquest pesquer va ser segrestat l'any 2000 davant de les costes de Somàlia, quan era propietat de la companyia basca Albacora. L'Albacora Cuatro és un tonyinaire congelador que opera als oceans Atlàntic, Índic i Pacífic.

El naufragi del Villa de Pitanxo

El passat 15 de febrer es va produir un dels pitjors accidents de la història del sector pesquer gallec. El naufragi del vaixell Villa de Pitanxo, a 450 quilòmetres de les costes de Terranova (Canadà), va deixar 21 morts de 24 tripulants. El vaixell, després d'un cop de mar, es va començar a escorar a babord. Aleshores, la tripulació hauria sol·licitat al patró que deixés anar la xarxa perquè l'embarcació recuperés l'estabilitat, però no ho va fer. Consegüentment, l'aigua va negar diversos compartiments, el motor es va aturar i el pesquer va acabar enfonsant-se per la popa.

El Vila de Pitanxo formava part del grup Nores i pescava halibut negre. El material del d'aquest vaixell era d'acer. Aquest arrossegador congelador de l'Atlàntic Nord compta amb una eslora de 50 metres. En el moment de la tragedia, diversos polítics com l'actual president de Partit Popular i expresident de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, i la subdelegada del govern espanyol a Pontevedra, Maica Larriba, van posar èmfasi en el fet que les condicions climatològiques eren "molt dolentes". L'accident es va produir en una zona afectada tradicionalment per borrasques.