L'atac rus ja ha provocat la mort de 2.000 civils a Ucraïna des del 24 de febrer, segons han informat els serveis d'emergència ucraïnesos. "Durant els set dies de guerra, Rússia ha destruït centenars d'infraestructures de transport, habitatges, hospitals i escoles bressol. En aquest temps han mort més de 2.000 ucraïnesos, sense comptar els nostres defensors", ha assenyalat el DSNS a la seva pàgina de Facebook. Ha destacat també que els seus socorristes han aconseguit salvar la vida de més de 150 persones, n'han evacuat 500 més i han apagat més de 400 incendis provocats pels bombardejos russos. Segons el DSNS, els seus artificiers han desactivat fins ara un total de 416 artefactes explosius. En el compliment de totes aquestes missions han mort 10 socorristes i 13 més han resultat ferits. Mentrestant, el Ministeri de l'Interior d'Ucraïna ha informat que avui continuen els combats per Mariupol, ciutat de gairebé mig milió d'habitants al sud-est del país, banyada pel mar d'Azov i controlada pel Govern de Kíev. "Les unitats de la Guàrdia Nacional d'Ucraïna juntament amb les Forces Armades d'Ucraïna mantenen la defensa de la ciutat", ha indicat en un comunicat publicat al compte de Facebook.

D'altra banda, l'ONU calcula que 836.000 persones han fugit fins ara d'Ucraïna als països occidentals, a conseqüència de la guerra. Només en les últimes hores, han estat 156.000 persones les que han sortit del país. La majoria dels refugiats han abandonat Ucraïna per Polònia, més del 50% del total, i a distància li segueix Hongria (el 13,3%). Mentrestant, la població civil fa cas de les recomanacions del govern ucraïnès i empra tàctiques de guerrilla per frenar l'avenç de l'exèrcit rus. Entre altres directrius, com ara canviar els noms als senyals de trànsit per confondre l'invasor, els ciutadans haurien aconseguit bloquejar carreteres i ponts per evitar que els militars russos tinguin accés a una planta d'energia nuclear a la ciutat d'Energodar. Es tracta d'una zona d'uns 50.000 habitants a les portes de la important ciutat industrial de Zaporiyia banyada pel Dnièper. Així ho han informat diversos mitjans, que també han difós imatges dels talls. Segons aquests vídeos, els ciutadans han bloquejat el pas amb pneumàtics, tancs abandonats i camions. Alguns testimonis asseguren que l'exèrcit invasor ha obert foc contra la població en aquest punt. 

 

Les autoritats ucraïneses estarien treballant per intentar eliminar els senyals de trànsit per confondre a les forces militars russes a les carreteres. Altres senyals públics van directament dirigits als soldats russos. Ukravtodor, l'agència governamental de carreteres d'Ucraïna, ha publicat un missatge a través de Facebook dient que els russos no podien navegar pel terreny. "Ajudem-los a anar directament a l'infern", deia l'agència aquest dissabte. Així, la mateixa agència demanava als governs locals i comunitats que ajudessin a confondre'ls.