En els últims dies, i fins dilluns, Elisabet II està sent acomiadada pels seus súbdits com una monarca respectada i estimada. Després de morir a Escòcia, un país que va proposar que la Reina d'Anglaterra seguís sent la seva cap d'Estat fins i tot si s'aconseguia la independència, i de travessar tot el territori en cotxe fins a Edimburg, ara ja és a Londres, on romandrà fins al seu ja polèmic funeral. Mentrestant, Carles III i la reina consort Camil·la, han començat un tour pel Regne Unit, visitant totes les nacions que el conformen. I tot i que se sabia que l'etern hereu no és tan estimat com la seva mare, però ja s'ha pogut constatar. A Edimburg es van sentir alguns crits contra el nou Rei quan va ser proclamat, tot i que el centre de les crítiques va ser el duc de York, Andreu. En les últimes hores, Carles i Camil·la han visitat Irlanda del Nord, on el Rei ha demostrat de nou el seu mal caràcter i ha rebut un avís molt important.
"Aquí no servim a cap Rei, només a Irlanda", es pot llegir en lletres enormes posades sobre un camp de Irlanda del Nord, a prop de la capital, Belfast. Aquesta és una de les qüestions que ara el rei Carles III haurà de gestionar, a banda del referèndum a Escòcia el 2023, tot i que, evidentment, mai no pot donar la seva opinió sobre cap de les qüestions polítiques que afecten el dia a dia dels seus conciutadans, de la mateixa manera que va fer la seva mare durant 70 anys de regnat. Ara, a Irlanda del Nord hi governa el Sinn Féin, que ha guanyat per primer cop a la història unes eleccions i partit partidari a la reunificació de les dues Irlandes, mentre els protestants reclamen seguir formant part del Regne Unit, tot i el canvi d'habitant de Buckingham Palace.
Crits contra Carles III i el príncep Andreu
En general, l'adeu de la reina Elisabet II a Escòcia va ser solemne i tranquil, per acomiadar-se d'un dels seus llocs preferits al món i on tot indica que ella mateixa va triar morir. Tot i que molta gent, també independentistes escocesos, van sortir al carrer, a Edimburg també hi va haver protestes contra el nou rei, que han estat del tot silenciades, posant en dubte la llibertat d'expressió del país. Per exemple, una dona que exhibia un cartell on es podia llegir "a la merda l'imperialisme, aboliu la monarquia", va ser detinguda, i a Oxford, la policia va arrestar un altre home per cridar "qui l'ha triat?", quan es va proclamar rei a Carles III. Després de ser deixat en llibertat, aquest noi lamentava al diari The Guardian que li sembla "alarmant que et puguin arrestar per expressar una opinió en públic, i que la gent li demanava que callés.
El nou monarca no ha estat l'objecte de totes les crítiques, sinó que moltes s'han dirigit cap a Andreu, el fill preferit i més polèmic de la reina, per la seva involucració en el cas de Jeffrey Epstein, un magnat que abusava de menors. Un jove li va cridar "ets un vell verd" mentre passava la solemne comitiva del fèretre d'Elisabet II cap a la catedral de Sant Gil. Per aquest motiu, va ser detingut i acusat de "trencament de la pau".