Si hi ha hagut un protagonista en aquesta campanya electoral per a les eleccions presidencials als Estats Units que s'han celebrat aquest dimarts, a banda de Kamala Harris i Donald Trump, aquest ha estat Elon Musk. L'home més ric del món, propietari de Tesla i Space X i també de Twitter, ara X, s'ha bolcat a fer campanya pel republicà, participant de molts dels seus actes i  sovint traspassant tots els límits. També en la jornada electoral, en què, a través de la xarxa social de la qual és propietari ha atiat, com de costum, teories de frau electoral seguint l'estil trumpista el 2020, fins i tot abans de començar el recompte. Així, ha posat en dubte que Google jugui net en aquesta nit electoral, tot criticant el cercador per mostrar un mapa que mostra on es pot votar per Kamala Harris, però no per Donald Trump. Musk ha citat una publicació d'un altre tuitaire on es mostrava com buscant "on puc votar a Harris" sortia el mapa però no passava el mateix buscant "on puc votar Trump". "Google és la companyia més gran que dona als Demòcrates", apuntava aquest usuari, mentre Musk es preguntava: "La resta també ho veu això?".

🔴 Resultats eleccions Estats Units 2024 | DIRECTE
 

Davant la polèmica generada, que ha empitjorat amb el ressò que n'ha fet Musk, Google ha reaccionat ràpidament abans que la bolla es fes més gran. "El tauler "on votar" està activant algunes cerques específiques perquè Harris també és el nom d'un comtat de Texas. Passa el mateix amb "Vance" perquè també és el nom d'un comtat", han explicat, sent Vance el cognom del candidat a la vicepresidència de la candidatura de Trump. El compte News from Google ha explicat que ja estan treballant a solucionar-ho, però ha demanat tenir en compte que "molt poca gent" busca els llocs de votació d'aquesta manera. 

Musk, Trump i el fantasma del frau electoral

Després d'aquestes explicacions de Google, Elon Musk s'ha donat per satisfet i en una nova piulada ha agraït que la companyia hagi explicat els motius pels quals es donava a aquesta situació. "Gràcies per l'aclariment", ha escrit un Musk molt actiu que no ha parat de fer campanya pels republicans i Trump.  Amb tot, aquesta no és el primer cop que Musk agita el fantasma del frau electoral en els últims dies. Primer Trump va publicar a Truth, la seva xarxa social, que un comtat de Pensilvània, un dels estats que seran clau en aquestes eleccions, s'havien rebut milers de formularis d'enregistrament de vot i vots per correu possiblement fraudulents: "Això s'afegeix que al comtat de Lancaster han enxampat 2.600 paperetes i formularis falsos escrits per la mateixa persona. Coses molt dolentes. Què està passant a Pensilvània?!", es preguntava llavors. Musk no només va compartir el missatge del candidat republicà sinó que va considerar que aquests fets s'havien d'investigar. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!