Corea del Nord ha negat avui que es produís cap mort al seu centre de probes durant l’últim assaig atòmic realitzat, tal com recull la cadena de televisió japonesa Asahi.
Fa un parell de dies, la televisió nipona va assegurar, cintant fonts nord-coreanes que unes 200 persones van perdre la vida quan es va enfonsar un túnel dies després de la darrera prova nuclear que el règim de Kim-Jon un va dur a terme el passat 3 de setembre.
Per aquest motiu, Corea del Nord ha condemnat, a través de la seva agència estatal de notícies KCNA el “fals informe” i ha aprofitat l’avinentesa per arremetre contra el govern japonès acusant-lo de “permetre” a la televisió Asahi emetre aquestes informacions.
Pyongyang també ha acusat als “reaccionaris japonesos” de voler crear una cortina de fum amb aquesta publicació, i en general estenent la idea “fictícia” que existeix “una amenaça nordcoreana”, la qual cosa considera una excusa per facilitar una futura invasió del seu territori.
Corea del Nord acusa el Japó de llançar míssils interceptors
El règim nord-coreà ha retret a Tokio haver desplegat míssils interceptors i mobilitzat a la població per realitzar assajos d’evacuació sota el pretext “dels llançaments de míssils balístics de la República Popular Democràtica de Corea”. El text, a més, recorda l’accident d’un helicòpter militar estatunidenc a Okinawa (sud del Japó) el passat 11 d’octubre, l’últim d’una sèrie d’incidents relacionats amb la presència militar dels Estats Units a l’arxipèlag, que considera que ha posat a les autoritats nipones “en una situació compromesa”.
Els assajos nuclears de Pyongyang podrien haver provocat danys estructurals
Tot i que és impossible verificar la informació emesa per Asahi donat l’hermetisme extrem del règim, diversos experts creuen que els repetits assajos nuclears duts a terme per Corea del Nord (sis) han pogut provocar danys estructurals importants a les galeries del centre de proves nuclears de Punggye-ri.
El director de l’Agència Meteorològica sud-coreana, Nam Jae-cheol, va explicar fa uns dies que un anàlisi d’imatges via satèl·lit mostra la possibilitat real que es produeixi un gran col·lapse a Punggye-ri – el centre està situat sota una petita serralada al nord-est del país – si es detona un altre artefacte en els seus túnels.