A punt de complir-se un mes del tiroteig que va commocionar tots els Estats Units a una escola de la ciutat d'Uvalde, a Texas, l'alcalde d'aquest municipi ha decidit que el centre ha de ser enderrocat, ja que mai cap nen pot tornar a trepitjar aquestes instal·lacions, després que hi morissin 19 criatures de menys de 10 anys i dues de les seves professores, a banda de Salvador Ramos, l'atacant, que va morir pels trets de la policia després de perpetrar la massacre, entrant a l'escola sense cap mena d'oposició. "Mai li podrem demanar a un nen o a una mestra que torni a aquesta escola. Mai", va reconèixer Don McLaughlin, abans de informar els mitjans locals de la seva intenció de desmantellar l'edifici, en un intent d'esborrar de la ciutat el rastre del tiroteig.
Alhora, l'alcalde ha lamentat amb frustració la informació que es publica sobre els fets, ja que aquesta és molt canviant i no té res a veure d'un dia per l'altre. Per això, es va fixar en el Departament de Seguretat Pública de l'Estat de Texas i el coronel Steven McCraw, l'encarregat de dirigir-lo. Concretament, l'agència encarregada de la investigació són els Texas Rangers, i McLaughlin es va mostrar molest pel fet que no els mantenen informats sobre el desenvolupament de les investigacions i se n'han d'assabentar pels mitjans. Alhora, en l'últim més han anat sorgint veus de cada cop més crítiques per l'actuació de la policia durant la massacre a l'escola, fet que ha provocat que l'administració de Biden hagi hagut d'intervenir, anunciant que farà una investigació sobre com es van desenvolupar els fets.
En aquest sentit, les autoritats locals s'han vist obligades a reconèixer que Ramos va entrar a l'edifici sense cap mena d'oposició, després de matar a la seva àvia d'un tret a la cara a casa seva. L'assassí va agafar el cotxe i va conduir fins als voltants de l'escola, on va estavellar el vehicle. Des d'allà, va anar caminant amb un rifle i munició durant 12 minuts, fins que va arribar al centre, on va matar 19 infants.
Votació clau al Senat
Mentrestant, una decisió del Senat nord-americà demostra fins a quin punt aquesta massacre ha commocionat els Estats Units, un país on l'ús de les armes no està gens regulat i que ha permès que es donin situacions com les d'Uvalde. Ahir dimarts, es va produir una votació clau en el projecte de llei bipartidista sobre la seguretat de les armes, una passa endavant molt important per promulgar la primera mesura important en dècades. Tot plegat té lloc en un clima polític molt tens i amb el país en xoc.
El projecte de llei contempla mesures com augmentar l'edat de compra de rifles semiautomàtics de 18 a 21 anys, prohibir la importació, venda, fabricació, transferència i possessió de dispositius d'alimentació de municions de gran capacitat, així com establir nous delictes per trànsit de armes i compravenda fraudulenta.