Alemanya mira estupefacta com el govern espanyol ha aconseguit aprovar la reforma laboral exigida per Brussel·les pels fons europeus. Sota el títol 'Un polític de l'oposició vota malament i aprova accidentalment la reforma del mercat laboral', la principal revista del país, Der Spiegel informa avui de la controvèrsia generada arran de l'error del diputat del PP que va resultar en l'aprovació d'una mesura que "quasi va fracassar", assenyala el mitjà. En l'article, expliquen que aquest error "va salvar" la llei de Pedro Sánchez, la qual no comptava amb el suport dels "seus aliats habituals", com ara els grups independentistes. També relaten l'escàndol generat per part de l'oposició a la Cambra i a les xarxes, a més de la versió alternativa dels fets del Partit Popular.

 

der spiegel captura reforma laboral

Títol: Un polític de l'oposició vota malament i aprova accidentalment la reforma del mercat laboral. Subtítol: La reforma del mercat laboral espanyol es va aprovar amb una majoria escassa --el vot decisiu va ser de l'oposició. Aquesta es queixa d'un suposat error tècnic.

La reforma "quasi ha fracassat" 

El Spiegel detalla als seus lectors com aquesta reforma laboral, un dels principals requisits de la UE per fer efectius els fons Next Generation, "quasi ha fracassat". "L'aprovació de la reforma del mercat laboral va ser una de les condicions que Brussel·les va establir per al desemborsament dels fons del paquet d'estímul de la UE, del qual Espanya serà un dels principals beneficiaris, amb 140.000 milions d'euros", afirmen. En aquest sentit, assenyalen la "pressió" patida per Sánchez a l'hora de derogar l'anterior llei del 2012, aprovada pel PP de Rajoy, i recorden que "aquesta va ser una de les raons per les quals la taxa d'atur es va reduir a la meitat, passant de gairebé el 27% el 2013 al 13,3% actual". "Espanya ostenta el rècord europeu de contractes temporals", rematen. 

Premsa internacional

A banda de la revista, el mitjà alemany RND i l'austríac ORF també informen de la controvèrsia i assenyalen l'escassa majoria aconseguida per l'Executiu. En aquest cas, els alemanys recorden que "la taxa d'atur dels menors de 25 anys era del 29,2 %. En el seu conjunt, la taxa va ser del 14,1 %, molt per sobre de la mitjana dels 19 països de la zona euro, que tenien una taxa d'atur del 7,2 %". Pel que fa als austríacs, el títol ho diu tot: 'L'oposició "regala" la victòria al govern'. "El fràgil govern de centreesquerra espanyol del president Pedro Sánchez ha assolit un dels seus èxits clau gràcies a un "regal" de l'oposició", relaten. I afegeixen que "el canvi va ser implementat per la ministra comunista de Treball i vicepresidenta Yolanda Díaz. La popular política postula com a futura candidata del partit d'esquerres Podemos".