El president de Bolívia, Evo Morales, ha demanat als bolivians a defensar la democràcia davant del que defineix com un intent de cop d'Estat contra l'ordre constitucional, després d'estendre's motins policials pel país.
"Germanes i germans, la nostra democràcia està en risc pel cop d'Estat que han posat en marxa grups violents que atempten contra l'ordre constitucional", ha escrit el mandatari a Twitter. Evo Morales ha denunciat davant de la comunitat internacional "aquest atemptat contra l'Estat de Dret".
"Convoco al nostre poble a cuidar pacíficament la democràcia i la CPE -Constitució Política de l'Estat- per preservar la pau i la vida com a béns suprems per sobre de qualsevol interès polític", ha afegit en el seu missatge a la xarxa social.
Morales ha conclòs que "la unitat del poble serà la garantia per al benestar de la Pàtria i la pau social".
Els motins de la Policia en contra del Govern es van estendre durant aquesta jornada per bona part de Bolívia, després de la qual cosa l'Executiu va assegurar que no té intenció de respondre mobilitzant les Forces Armades.
Grups de ciutadans es concentren davant comissaries i casernes militars en diverses parts de Bolívia, per demanar als uniformats que siguin al costat del poble.
El missatge del cap d'Estat bolivià va ser publicat després que la Cancelleria de Bolívia emetés un comunicat en termes similars, en el qual en nom del Govern culpa l'oposició i els comitès cívics de la situació al país.
L'Executiu d'Evo Morales denuncia aquest intent de cop d'Estat des que després de les eleccions del passat 20 d'octubre l'oposició va anunciar frau en el recompte que li va donar la victòria, exigint la seva renúncia i la convocatòria de nous comicis.
El text del comunicat de la Cancelleria culpa expressament Luis Fernando Camacho, líder del comitè cívic de la regió oriental de Santa Creu, i l'expresident Carlos Mesa (2003-2005), de l'aliança opositora Comunitat Ciutadana, de ser darrere dels successos al país.
Morales havia anomenat en els últims dies als seus seguidors a defensar el triomf que li va donar l'òrgan electoral, advertint de l'intent de cop d'Estat, una denúncia recurrent des que governa quan sorgeixen situacions crítiques a la seva gestió.
Almenys tres persones han mort en enfrontaments entre afins i contraris al president en disturbis des del dia després dels comicis, en els quals hi va haver 383 ferits segons la Defensoria del Poble de Bolívia.