A la comunitat internacional, cada vegada li costa més donar suport a l'actuació d'Israel sobre la Gaza. Després d'una setmana complicada amb l'endarreriment sistemàtic de les votacions per a una resolució i alto el foc de l'ONU, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha volgut desitjar un bon Nadal als "amics cristians". "Als nostres amics cristians d'arreu del món, bon Nadal". "Se suposa que Nadal és un temps de bona voluntat per a tots els homes i de pau a la Terra. Bé, no tenim pau a la Terra, no per la nostra part de totes maneres, i certament no veiem bona voluntat per a tots els homes", ha volgut deixar clar.
En aquest sentit, Netanyahu ha apujat el to: "Ens enfrontem a monstres, monstres que van assassinar nens davant dels seus pares i pares davant dels seus fills, que van violar i decapitar dones, que van cremar nadons vius, que van prendre nadons com a ostatges". "Aquesta és una batalla, no només d'Israel contra aquests bàrbars, és una batalla de la civilització contra la barbàrie. I en això sé que tenim el vostre suport", ha insistit.
"Vull donar-vos les gràcies pel vostre suport. Vull donar-vos les gràcies per les vostres oracions. I us vull assegurar que, a mesura que estiguem junts, també ens imposarem. Guanyarem aquesta guerra i assegurarem els nostres valors comuns i el nostre futur comú. Gràcies", ha conclòs.
La guerra a Gaza no s'atura per Nadal
Tot i els missatges de pau, la guerra a Gaza no s'atura per Nadal. Els morts i ferits augmenten cada dia a la Franja palestina, la població de la qual no ja sap on fugir, mentre l'exèrcit d'Israel hauria sumat baixes en una de les jornades amb més víctimes des que es va iniciar la guerra. Almenys 166 palestins han mort a l'enclavament costaner en les últimes 24 hores i 384 han resultat ferits pels intensos bombardejos israelians, de manera que el saldo total s'eleva a 20.424 morts i 54.036 ferits des de l'inici del conflicte armat, segons el Ministeri de Sanitat de Gaza, controlat per Hamàs. Israel ha ordenat l'evacuació de vuit localitats del centre de la Franja perquè els residents que es traslladessin a la ciutat de Deir al-Balah, on s'haurien comès fins a massacres les últimes 48 hores, segons assenyala Efe.
Paral·lelament, des de Gaza constaten que no hi ha lloc segur en tota la Franja. "No hi ha lloc on anar a Gaza", lamenten molts dels desplaçats per l'ofensiva israeliana, ja que ni continuar fugint és segur per als que ho fan des de fa més de dos mesos i mig de guerra. "No hi ha una zona segura a la Franja de Gaza", va assegurar a Efe Sabri Abdelrahim al camp de refugiats de Bureikh, que Israel va ordenar que l'abandonin més de 150.000 persones. Molts no volen anar-se'n, però els bombardejos els fan pensar-s'ho i finalment la majoria decideixen fugir, repetint les imatges de cotxes i camions plens de gent, altres en carros tirats per rucs amb tot el que els queda.