La muntanya més alta de Corea del Sud podria estar en perill. I el problema és sorprenent. Es tracta dels fideus instantanis. L'Oficina del Parc Nacional del Mont Halla ha iniciat una campanya perquè els excursionistes no evoquin el caldo dels fideus a la muntanya per poder preservar un "ambient net", segons un comunicat de premsa. 

➕ Illa de Jeju: Corea amaga un tresor natural
 

La muntanya Halla, de 1.947 metres d'altitud, és la muntanya més alta del país i es troba a la popular illa de Jeju, una destinació de vacances. A Corea del Sud, està de moda que els excursionistes portin ramyun (un tipus de fideus instantanis que se serveixen en un got d'un sol ús) per menjar durant el dia. Als cartells col·locats al voltant de la muntanya es pot llegir: “Conservem la Muntanya. Transmetem-ho als nostres descendents tal com està”, amb cartells que insten els excursionistes a utilitzar només la meitat de la sopa instantània i aigua, segons detalla la CNN.

Per què és un problema el caldo?

Està prohibit fumar, deixar menjar i escombraries, entrar sense autorització i beure a la muntanya, i els que violin les regles poden enfrontar multes de fins a 2.000.000 de wons (1.48,40 euros). "El brou de ramen conté molta sal, i per això llençar-lo al llarg del curs d'aigua de la vall fa impossible que els insectes aquàtics visquin en aigua contaminada", ha escrit l'Oficina del Parc Nacional en una publicació de Facebook, que recull també la mateixa cadena nord-americana.

La bogeria dels fideus instantanis

I la tendència dels fideus calents en cims alts ara s'està expandint més enllà de Corea del Sud. La mateixa CNN destaca que s'ofereixen a Cervino, a Suïssa. I és que amb dades del desembre de l'any passat i segons l'Associació Mundial de Fideus Instantanis (AMFI), va augmentar un 2,6% el consum global de fideus instantanis, impulsat per la pandèmia i la inflació econòmica, destaca Revista IAlimentos. El mercat de fideus instantanis ha experimentat un creixement significatiu i ha registrat un augment del 2,6% en el seu consum en l'àmbit mundial.

I això també ho han notat, és clar, les exportacions sud-coreanes d'aquest tipus de fideus. Per primera vegada, segons l'agència de notícies de Corea del Sud Yonhap, han superat els 100 milions de dòlars (93,5 milions d'euros), segons dades del maig, gràcies a la creixent popularitat de la cultura i el menjar sud-coreans. Les dades duaneres van mostrar que les exportacions de fideus instantanis, anomenats ramyun, han assolit els 108,6 milions de dòlars a l'abril (101,73 milions d'euros), augmentant un 46,8% interanual, fet que suposa el ritme més ràpid de creixement des del maig de 2022. Aquesta suposa la primera vegada que la xifra mensual ha excedit els 100 milions de dòlars, és a dir, gairebé 94 milions d'euros.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!