Fronteres rares, fronteres curioses, fronteres canviants, però en definitiva, fronteres. En un món idíl·lic no hi hauria fronteres i la cooperació seria més forta entre regions. Però no és així. No és el cas. De fronteres n'hi ha moltes, algunes de físiques i d'altres de polítiques. Altres, però, són curioses o estranyes. O potser la paraula és peculiar.

Des del Nepal i la Xina, fins a Corea passant per Rússia i els EUA, el Sudan i Egipte o Països Baixos i Bèlgica. El diari Clarin es fa ressò d'unes quantes. 

La Xina i el Nepal

Aparentment no sembla una frontera complicada si no fos perquè la frontera política entre la Xina i el Nepal passa just per l'Everest. És el punt més alt de la terra, però també és la frontera més alta. 

Les dues Corees

A simple vista, podria entendre's fàcilment l'interès o la curiositat entre aquests dos punts fronterers. Però és que la frontera entre el Nord i Sud és de les més vigilades del món.

Illes Diomedes 

Igual que la frontera amb les dues Corees, les illes són un punt calent. Es tracta de dues petites illes al mig de l'estret de Bering, just per on passa la frontera entre Rússia i els Estats Units. La seva casualitat és que entre una illa i l'altra hi ha una diferència horària de gairebé un dia. No és possible, com passa entre les dues Corees anar d'un lloc a l'altre.

El Canadà i els EUA

La frontera entre el Canadà i els Estats Units és la més llarga del món 8.893 quilòmetres. La segona és entre Rússia i el Kazakhstan amb 6.846 quilòmetres i la tercera, amb 5.150 quilòmetres, Argentina i Xile. 

Països Baixos i Bèlgica

La frontera entre aquests dos països té lloc en un poble. És a dir, tècnicament es pot fer el vermut a Bèlgica i continuar amb el dinar als Països Baixos. O fins i tot, tenir un tros de la casa a un país i l'altre a l'altre. El poble en qüestió és Baarle i la frontera no perdona ni bars, ni restaurants, ni cases, ni carrers. 

El triangle de Bir Tawil

Quantes vegades s'ha sentit a parlar d'un territori que està administrat per un país, però que el reclama un altre? Doncs bé, és difícil trobar amb territoris que no reclami ningú. Ara bé, el triangle de Bir Tawil trenca tots els esquemes perquè no l'ha reclamat ningú des del 1902, quan el Regne Unit va traçar una frontera diferent de la que hi havia l'any 1899 donant lloc a dos triangles, el de Bir Tawil i el de Hala'ib. Aquest últim, però, el reclamen tant Egipte com el Sudan. 

 

 

Imatge principal: una ratlla blanca delimita la carretera i l'herba / Unsplash