Poques coses agraden més als britànics que una cua ben feta, ordenada i llarga. I així ho han demostrat de manera exemplar milers de persones que des de dimecres han esperat pacientment que arribés el seu moment d'entrar a Westminster Hall, on el fèretre de la reina Isabel II espera fins al funeral que tindrà lloc dilluns 19 a pocs metres d'aquest edifici, a l'abadia de Westminster. En alguns moments, els britànics han esperat fins a 14 hores en una cua que creua bona part de la capital britànica i passa per davant del ja mític London Bridge, unit per sempre a la mort de la monarca. En les últimes hores aquesta cua ha arribat al seu límit, travessant Southwark Park i arribant a les 5 milles, que són uns 8 quilòmetres, a la vora del riu Tàmesi. 

Pare i filla esperen a la cua per acomiadar-se de la Reina / Efe

Petició del govern britànic a la població 

Ha estat a les 10 del matí, hora de Londres, quan ja s'arribaven a les 14 hores de cua pels últims a afegir-s'hi, quan el ministeri de Cultura ha advertit que s'havia paralitzat l'entrada a la cua durant, com a mínim, 6 hores. Així, ha demanat a la població que no s'hi acostin fins a nova ordre. En un dels vídeos que analitza en directe l'evolució de la cua més seguida del món, es replica la mateixa crida que es fa des del govern britànic. 

Fins ara, desenes de milers de persones han visitat la capella ardent de la difunta sobirana, que va morir el passat 8 de setembre a la seva residència d'estiu a Escòcia, el Castell de Balmoral. Els britànics, mentre la llarga cua ho permeti, podran dir-li adeu per últim cop a qui ha estat la seva cap d'estat durant 70 anys, tal com van celebrar durant el jubileu de platí, fins dilluns matí a les 6:30, poques hores abans que comenci el multitudinari funeral a l'Abadia de Westminster, amb la presència de 2.000 convidats. Probablement, un dels esdeveniments de la dècada. 

El príncep Enric tornarà a vestir-se de militar 

La tarda d'aquest divendres, Carles III i els seus germans, Anna, Andreu i Eduard, protagonitzen una vetlla a la capella ardent, de la mateixa manera que van fer a Escòcia, quan la princesa reial va fer història en convertir-se en la primera dona en participar d'un esdeveniment com aquest. Durant els últims dies, són molts els monàrquics del Regne Unit que han lloat la tasca d'Anna, filla preferida del seu pare, el Duc d'Edimburg, per la seva tasca com a representant de la Casa Reial. 

Dissabte, serà el torn dels nets d'Elisabet II els que formaran part d'una vetlla a Westminster Hall per la seva àvia. Segurament, el príncep Enric robarà el protagonisme del seu germà, el flamant príncep de Gal·les, i la resta de cosins, ja que per primer cop d'ençà que va decidir abandonar la família per marxar al Regne Unit, tornarà a vestir de militar.