El Níger es troba immers en una revolta militar que ja ha tombat la constitució i ha instaurat una junta militar que ha agafat les regnes del país africà. Aquest diumenge, en una jornada marcada per la tensió i els enfrontaments, centenars de manifestants partidaris del recent cop d'estat s'han concentrat avui davant de l'Ambaixada de França a Niamey, la capital. El grup, format per simpatitzants del nou règim militar, ha expressat el seu rebuig a la presència de forces militars gal·les al país africà, i han intentat assaltar l'edifici, sense èxit.

Les accions contra l'ambaixada francesa s'han desencadenat durant una manifestació a favor del cop d'estat que ha tingut lloc a prop de l'Assemblea Nacional. Els manifestants han onejat banderes russes i han proclamat eslògans contra França i la missió militar francesa "Barkhane", desplegada a Níger. Hores després, una multitud s'ha dirigit cap a l'Ambaixada de França, situada al barri antic de Niamey i adjunta a l'Ambaixada dels Estats Units. Tot i que alguns han intentat accedir a la seu diplomàtica, un cordó policial ben organitzat ho ha impedit sobre manera.

Malgrat els esforços de contenció, un petit grup de manifestants ha aconseguit trencar el cordó de seguretat i van arrabassar la placa que identifica l'ambaixada a la seva porta principal. Com a resposta, les forces policials han dispersat els manifestants utilitzant gasos lacrimògens. Fins al moment, les tensions no han generat víctimes, i l'Ambaixada dels Estats Units, contigua a la francesa, no ha patit danys durant els incidents. Enmig d'aquesta situació, el Govern francès ha emès una advertència ferma i clara, declarant que qualsevol atac contra ciutadans, militars, diplomàtics o empreses franceses a Níger rebrà una resposta immediata i contundent per part de París.

La incertesa política a Níger segueix sent elevada des que el passat dia 26 de juliol es va produir el cop d'estat que va enderrocar el president Mohamed Bazoum, ara empresonat. El país es troba actualment sota el control d'una junta liderada pel general Abdourrahmane Tiani, comandant de la Guàrdia Presidencial, que manté el president destituït retingut a la seva residència. La junta colpista ha pres decisions contundents, incloent-hi la suspensió de la Constitució, la dissolució dels òrgans governamentals i el tancament de les fronteres, establint un toc de queda nocturn fins a nou avís. La situació política al país africà segueix sent incerta i tensa, la qual cosa augmenta la preocupació a la comunitat internacional.