Es diu que les imatges valen més que mil paraules, però tan important és una imatge com el context que l'emmarca. Un exemple de plena actualitat és el cas de la imatge que compara dos fotogrames dels reportatges de la corresponsal en cap de la CNN a l'Afganistan, Clarissa Ward, on surt amb vel i sense. El text que ha acompanyat les fotografies deia que es tracta de la diferència entre la feina de la periodista en un espai lliure de talibans i un altre controlat per aquests. Una diferència que alguns internautes asseguraven que s'havia evidenciat en un interval de 24 hores. Ara Ward ha matisat el rerefons de les dues imatges, que difereixen del significat viral que han tingut. 

Com a professional de la informació Ward no ha trigat a posar el punt sobre les is al voltant de la imatge que l'ha fet tan viral. En el seu compte de Twitter personal ha exposat: "Aquest mem és imprecís. La foto superior és dins d’un recinte privat. La foto inferior és als carrers de Kabul controlats pels talibans. Anteriorment, sempre portava un mocador al carrer a Kabul, tot i que no tenia els cabells completament coberts i l'abaia (peça de vestir semblant a una túnica ampla). Hi ha, doncs, una diferència, però no tan clara."

Amb el seu matís, Ward no treu importància en absolut a la situació de les dones sota el règim talibà, però ressalta la importància de comptar amb la informació clara i completa per entendre una realitat concreta. El jou talibà sobre les dones es pot il·lustrar amb moltes més imatges que sí que contenen el subtext que tant anhelava el cibernauta que va inventar el rerefons dels dos fotogrames i que, sovint, estan protagonitzades per dones afganeses, les més afectades per l'agenda política talibana. 

Perdut en la immensitat de l'hiperespai, l'usuari que va tirar la primera pedra descontextualitzant la unió de les dues imatges, ha fet que la seva narrativa al voltant de la fotografia sigui la dominant i no pas la que explica la seva protagonista. Hi ha pocs exemples tan clars dels efectes de la viralitat. 

20 anys després, l'hora de marxar

El que ens fa estar comparant imatges de periodistes vestides amb un vel o un altre, compartir fotografies de la retirada de cartells on les dones no surten cobertes fins als ulls a Kabul i posar el crit al cel pels drets de les dones és l'avenç talibà, motivat per la retirada americana. Després de 20 anys ocupant l'Afganistan, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha dit prou. 

El demòcrata ha ratificat i argumentat la seva decisió, després que el país hagi caigut en mans dels talibans, Biden ha sostingut que "després de 20 anys, he après de la manera més dura que mai hi hauria un bon moment per retirar les tropes nord-americanes", però que "no té sentit" que els seus militars lliurin una guerra "que les mateixes forces afganeses no estaven disposades a lluitar".