Irlanda vota en contra de modernitzar la constitució. Els resultats del referèndum celebrat aquest divendres a Irlanda sobre la modernització de la Constitució suposen un dur revés per als partits més progressistes i les seves propostes de canvi. Tant el govern en coalició com el principal partit de l'oposició, Sinn Féin, havien recolzat les propostes, que incloïen l'eliminació del llenguatge sexista i l'ampliació del concepte de família per incloure models no tradicionals. Malgrat els esforços del govern per promoure les esmenes constitucionals, l'electorat irlandès ha manifestat el seu rebuig a totes dues propostes en el referèndum celebrat aquests divendres. Tot i que els resultats definitius encara no s'han anunciat, el primer ministre Leo Varadkar ha reconegut la derrota de manera contundent, admetent que les propostes han estat "derrotades de manera integral".
Les propostes que s'han votat buscaven actualitzar la definició de família en la Constitució, reconeixent models no tradicionals, així com eliminar el llenguatge sexista que vincula el paper de la dona en la llar al benestar de l'Estat. Malgrat el suport polític inicial, la falta de suport entre l'electorat ha portat al fracàs d'aquestes reformes constitucionals.
El fracàs en el referèndum ha portat al primer ministre Varadkar a assumir la responsabilitat pel resultat i ha reconegut que el govern no ha estat capaç de convèncer a la població sobre la urgència dels canvis proposats i ha destacat que perdre un referèndum d'aquesta manera ha de portar a una reflexió sobre les estratègies de comunicació emprades. Encara que s'especulava sobre possibles dimissions dins del govern, Varadkar ha descartat aquesta idea i ha expressat la seva confiança que el ministre Roderic O'Gorman, responsable de les carteres d'Infància, Igualtat, Discapacitat, Integració i Joventut, no hauria de renunciar al seu càrrec malgrat el resultat negatiu en el referèndum. O'Gorman, per part seva, ha manifestat la seva decepció pel resultat, però ha confirmat la seva intenció de continuar ocupant el càrrec.
La líder de l'oposició, Mary Lou McDonald, del Sinn Féin, ha culpat el govern per la derrota en aquest referèndum i ha demanat la dimissió de l'executiu íntegrament. McDonald ha expressat el seu descontentament amb la forma en què el govern ha abordat el procés de reforma constitucional. Per altra banda, la senadora independent Sharon Keogan ha celebrat la derrota de les propostes com una "victòria en una batalla com la de David i Goliat". Keogan ha atribuït el resultat als debats televisius i ha afirmat que el referèndum celebrat en el Dia Internacional de la Dona va ser un insult per a les dones d'Irlanda, ja que el govern buscava "eliminar paraules importants per les dones i les mares de la Constitució".