Israel ha amenaçat un hospital de Beirut per "amagar" milions de dòlars de Hezbollah, segons ha informat el portaveu militar, Daniel Hagari. En un vídeo difós a les xarxes socials, Hagari ha acusat l'Hospital General Sahel de tenir sota els seus fonaments un búnquer de la milícia xiïta. Es tractaria d'una construcció subterrània que conté "ara mateix" centenars de milions de dòlars en or i paper moneda, quantitat que mitjans de comunicació hebreus com The Times of Israel han xifrat en 500 milions. A més, ha afirmat que era un dels amagatalls de Hassan Nasrallah, el líder de l'organització assassinat a finals de setembre.
El portaveu militar ha demanat a les autoritats libaneses i les organitzacions internacionals que "no permetin que Hezbollah faci servir els seus diners per al terrorisme i per atacar Israel", alhora que ha assegurat que l'exèrcit israelià monitora les instal·lacions mèdiques i que no atacaran "l'hospital en ell mateix" —sense oferir més detalls—. La realitat és que en altres ocasions en les quals Israel ha demanat que les autoritats libaneses prenguin mesures per controlar les activitats de la milícia xiïta, l'exèrcit ha acabat atacant les infraestructures en qüestió.
El director de l'Hospital Sahel, Fadi Alamé, ha rebutjat les acusacions israelianes i ha anunciat una evacuació "forçosa" del centre sanitari. "Les acusacions israelianes sobre l'hospital són falses, però ens veiem forçats a evacuar", ha lamentat, en declaracions a mitjans de comunicació locals. Després d'insistir en la idea que "l'Hospital Sahel no té cap relació amb les parts", el director ha demanat a les Forces Armades libaneses que registrin les instal·lacions per garantir que no hi ha cap túnel a sota.
Les acusacions s'han produït després que diumenge l'exèrcit israelià ataqués més d'una desena de sucursals del banc Al Qard al Hassan a diferents punts del Líban, inclosos els suburbis meridionals de Beirut i molt a prop de l'aeroport —cosa que va provocar el pànic entre la població—. El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, havia signat una ordre declarant l'entitat financera com una organització terrorista, pels seus estrets vincles amb Hezbollah. Tanmateix, l'ONU va recordar Israel que les entitats financeres no són objectius militars i va condemnar "l'intens bombardeig israelià" de diverses zones residencials de la capital libanesa.
Parlant d'hospitals, aquest dimarts un bombardeig israelià ha mort almenys 18 persones prop de l'hospital governamental Rafik Hariri, fora de Beirut. Entre els morts hi ha quatre nens, mentre que la xifra de ferits és de 60 persones, segons el Ministeri de Salut Pública libanès. El director del centre, Yihad Saadeh, ha assenyalat que el personal del centre treballa a "màxima capacitat" i que no evacuaran la instal·lació de cap manera perquè ja no queden —tot i els danys que han patit alguns edificis—. "Hem patit una agressió, no sabem si érem l'objectiu o no, però l'agressió israeliana no té línies vermelles. No podem oblidar el que passa a la Franja de Gaza, on s'ataca els hospitals i s'ha destruït el sector sanitari per complet", ha denunciat.
El director general de Ministeri de Salut Pública, Fadi Senan, ha recordat que els atacs israelians han destruït "50 centres sanitaris, més de 150 ambulàncies, han mort 150 paramèdics i han danyat 14 hospitals" —motiu pel qual un metge ha acusat l'estat hebreu de buscar desmantellar els sistemes sanitaris del Líban i Gaza—. Més de 2.400 persones han mort i més d'11.600 han resultat ferides pels atacs israelians contra el Líban durant últim mes, a les quals cal sumar els gairebé 43.000 palestins morts a la Franja.