L'exèrcit israelià ha assegurat aquest dijous que dins de l'escola d'UNRWA atacada aquesta matinada a Nuseirat s'amagaven "entre 20 i 30 terroristes de Hamàs i de la Jihad Islàmica", mentre que els serveis mèdics de la Franja situen la xifra de morts almenys 35, incloent-hi civils.

"Reunint intel·ligència vam arribar a la conclusió que hi havia una quantitat important de terroristes que utilitzaven el complex com a base d'operacions avançades per llançar atacs contra les forces israelianes", ha volgut aclarir als mitjans el portaveu de l'exèrcit, Peter Lerner.

Lerner ha indicat que es tracta del cinquè cas en l'últim mes –el segon només aquesta setmana– en què l'exèrcit identifica "operatius terroristes de Hamàs i la Jihad Islàmica" a escoles amb banderes de l'Agència de l'ONU per als Refugiats Palestins (UNRWA), entitat que està al punt de mira d'Israel acusada de tenir vincles amb Hamàs.

S'hi amagaven des de feia dies, segons Israel

El portaveu va assegurar que les tropes feia dos dies que seguien els milicians que s'amagaven en aquesta escola com a lloc segur, i que van cancel·lar l'atac contra ells fins a dues vegades "per limitar les víctimes civils i distingir-les dels terroristes". L'exèrcit ha indicat que l'atac s'ha dirigit “específicament” contra tres aules de la planta superior de l'edifici on tenien constància que s'amagaven els agents.

Tot i això, el govern de Gaza, controlat per Hamàs, sosté que l'atac és una "horrible massacre" i que entre les víctimes hi ha civils, inclòs dones i nens que buscaven refugi en aquesta escola; encara que Lerner ha insistit que tots o la gran majoria són "terroristes" i ha promès publicar els seus noms quan verifiquin tota la informació.

Israel no s'aturarà perquè siguin escoles

"Que s'amaguin a escoles de la UNRWA no ens dissuadirà d'operar contra Hamàs, la Jihad Islàmica, i tots aquells que van portar a terme les atrocitats del 7 d'octubre. No tindran un refugi segur on amagar-se", ha subratllat el portaveu. Al gener, Israel va acusar una desena de treballadors de la UNRWA de participar en els atacs del 7 d'octubre i després va asseverar que més de 200 dels seus empleats tenen vincles amb els islamistes; i fins i tot està pendent d'aprovació a la Knéset (Parlament israelià) una llei per declarar a l'organització humanitària, que opera als territoris palestins des del 1948, com a organització terrorista.

Això va provocar que gairebé una vintena de països donants tallessin el finançament a la UNRWA, però molts els han reprès davant la falta de proves concloents d'Israel per provar aquestes acusacions. Una investigació independent tampoc no va aconseguir evidències clares.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!