El jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona ha donat la raó a Abogados Cristianos i ha ratificat la suspensió cautelar de l'eutanàsia d'una jove de 23 anys a Barcelona. A la seva interlocutòria, la jutge subratlla que no considera "que concorri un patiment greu, crònic i impossibilitant que, com ens descriu la llei, és la situació que fa referència a limitacions que incideixen directament sobre l'autonomia física i activitats de la vida diària". A més, el jutge es refereix a un vídeo en què la noia es veu caminant amb crosses, el qual li fa qüestionar que la seva condició física i psicològica no puguin ser reversibles. 

Amb aquests elements, el jutge s'ha decantat per mantenir la suspensió de l'eutanàsia, com demanaven tant el pare com l'organització Abogados Cristianos. La presidenta d'aquesta entitat, Polonia Castellanos, celebra la decisió de la justícia i ha aprofitat per carregar contra la llei: "La llei d'eutanàsia no ajuda ningú, al contrari. Abogados Cristianos defensarà als tribunals les famílies que necessitin ajuda perquè aquesta llei no acabi amb els seus éssers estimats".

 

L'estat de la jove 

La dona pateix trastorn límit de la personalitat i trastorn obsessivocompulsiu, pels quals ha tingut diversos intents de suïcidi. En un d'aquests intents autolítics l'any 2022 va patir una lesió medul·lar que li provoca problemes de mobilitat a les cames. Té reconeguda una discapacitat del 74%. I s'informa que la noia s'hauria desdit en diferents cops de voler morir.

94 prestacions a Catalunya el 2023

Un total de 219 persones van sol·licitar la prestació d’ajuda per morir a Catalunya durant el 2023 i es van realitzar 94 prestacions, segons el Departament de Salut. Les malalties neurològiques (40%) i oncològiques (40%) van ser les patologies de base que presentaven la majoria de persones que van rebre la prestació. De les 94 persones que la van rebre, 43 (46%) eren dones amb una edat mitjana de 75,51 anys i 51 (54%) homes amb una edat mitjana de 72,69 anys.

Per regions sanitàries, una prestació es va fer a l’Alt Pirineu i Aran; 33 a Barcelona Ciutat; 21 a Barcelona Metropolitana Nord, 9 a Barcelona Metropolitana Sud, 3 al Camp de Tarragona, 3 a la Catalunya Central, 15 a Girona, cap a Lleida, 7 al Penedès i 2 a les Terres de l’Ebre. El 60% de les sol·licituds que va rebre la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya procedien de l’atenció primària, un 32% dels hospitals, un 6% de l’atenció intermèdia i un 2% de les residències. En els casos favorables, les sol·licituds es van resoldre en una mitjana de 59 dies, quan l’any anterior era de 45.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!