Menys de la meitat d'assistents previstos han assistit a la marxa "Contra el terror, tots junts" a Brussel·les, segons la policia. Els organitzadors esperaven una assistència de 15.000 persones, i n'han comptat 10.000 i fonts oficials 7.000.
A l'arrière du cortège sous la pluie #marche #Bruxelles #tousensemble pic.twitter.com/gInFc09Oj6
— Alain Dandoy (@Lours65) 17 d’abril de 2016
Es tracta d'una manifestació que s'havia ajornat des del 27 de març, diumenge posterior als atemptats de Maalbeek, a causa de la recomanació de les autoritats de no secundar-la per raons de seguretat. Algunes persones hi van assistir igualment, i es van trobar amb la irrupció de grups d'ultradreta que van provocar l'acció dels antiavalots.
#Bruxelles Les hooligans repoussés de la place de la Bourse en direction de Rogier. pic.twitter.com/WgKd51PXLh
— Arnaud Bédat (@ArnaudBedat) 27 de març de 2016
La manifestació ha tingut lloc enmig d'un ambient escalfat per les polèmiques declaracions del ministre belga de l'Interior, el flamenc Jan Jambon, que ha afirmat aquesta setmana que "molts musulmans van ballar després dels atemptats".
A la capçalera de la manifestació l'organització hi ha situat persones de diferents cultes religiosos, com ara musulmans, catòlics i ortodoxos, i al llarg de la marxa s'hi han pogut veure famílies senceres, molts d'ells amb flors a la mà. Diversos musulmans assistents han insistit als periodistes que els atemptats no tenen res a veure amb l'islam i que es manifesten per la pau.
#sameneen #Tousensemble #TousUnisContrelaHaine #LaBourse #Bruxelles #brusselsattack pic.twitter.com/fqqLiISjr2
— salim Hellalet (@salimhellalet) 17 d’abril de 2016
#tousensemble #sameneen pic.twitter.com/Z55d1hgBct
— Sally Tipper (@sallybtipper) 17 d’abril de 2016
[livestream] Mars tegen terreur/haat door #Brussel centrum #sameneen / #tousensemble https://t.co/sdbpdrInZ6
— roeland roovers (@r0eland) 17 d’abril de 2016