Dies molt convulsos al Regne Unit, especialment a Downing Street. Després de dies sense pronunciar-se, quelcom que des de l'oposició s'ha entès com una manera de defugir de les seves responsabilitats com a governant i que des dels conservadors han negat assegurant que la primera ministra no estava amagada sota una taula, Liz Truss ha reaparegut a la televisió britànica per reconèixer els seus errors, de rècord en només mes i mig de mandat després de substituir Boris Johnson, però negant-se a dimitir. Així, la política conservadora s'ha agafat fort a la cadira mentres ja es comencen a sentir les primeres veus dels diputats conservadors que demanen que faci un pas al costat, com els seus tres últims predecessors, després d'un inici de mandat catastròfic que no només envia els tories a l'oposició sinó que segons les enquestes, se situen per darrera del SNP en unes possibles eleccions.
Anant més enllà, en una entrevista a la BBC marcada per l'expectació de sentir a parlar la primera ministra després que tot el Regne Unit doni per fet que qui mana és el nou responsable d'Economia, Jeremy Hunt, que ja ha desfet el camí marcat per Truss i la seva fatídica rebaixa d'impostos, la mateixa Truss ha assegurat que serà ella qui encapçalarà el partit en unes possibles eleccions britàniques tot i les nefastes perspectives electorals que ofereixen les enquestes i el rebuig de la majoria dels tories. Cal tenir en compte que les últimes eleccions, amb una derrota estrepitosa del partit Laborista que ara ressorgiria com mai de les seves cendres, van tenir lloc al desembre de 2019. Així, Truss ha assegurat que vol "acceptar la responsabilitat i demanar perdó pels errors que he comès".
Truss consideraria un error dimitir
Tot i l'evident fracàs, de fet la proposta ja ha estat eliminada i el ministre que la va proposar ha durat menys d'un mes al càrrec, Truss ha intentat defensar com ha pogut la massiva baixada d'impostos (també a les rendes més altes, al contrari del que s'ha fet al conjunt de Europa) es dirigia a ajudar a la població britànica, perque poguessin pagar les seves factures elèctriques, que s'han enfilat com a resultat de la guerra a Ucraïna. En aquest sentit, ha reconegut que va intentar anar "massa lluny i massa ràpid", motiu pel qual ara ha demanat a Hunt, nou ministre d'Economia i el preferit de molts conservadors per rellevar ja a Truss.
Primer va ser Crispin Blunt, un dels diputats conservadors amb més reputació per la seva llarga experiència a la cambra dels comuns, en nom de desenes de companys. Ara ja se li han sumat fins a quatre diputats més que reclamen a Truss que dimiteixi, però ella s'hi nega i no té cap intenció de mudar-se de Downing Street, tot i la pressió del propi partit: "El més important és que he estat escollida per aconseguir resultats per a aquest país. Ens enfrontem a moments molt durs. No ens podem permetre perdre el temps parlant del Partit Conservador. Aquest és el meu missatge als meus companys", ha sentenciat, amb la intenció de resoldre un conflicte que tot just acaba de començar. Per això, ha reiterat que estarà al capdavant del govern britànic fins al final de la legislatura i que serà ella mateixa qui liderarà el partit en les pròximes eleccions.