Petra Laszlo, la periodista hongaresa que el setembre del 2015 va ser filmada agredint refugiats que entraven al seu país des de la frontera sèrbia, ha estat condemnada a tres anys de llibertat condicional, informen avui els mitjans locals.
El jutge que va dirigir el procés i va dictar dijous a la tarda la sentència, va indicar que el comportament de Laszlo va ser contra les normes de la societat i va rebutjar l'argument del seu advocat que la condemnada va actuar en defensa pròpia en veure centenars de persones corrent cap a ella.
Acusada de vandalisme
Laszlo, que recorrerà la condemna, havia estat acusada de vandalisme per trepitjar i posar la traveta a refugiats, entre ells nens, que tractaven d'esquivar la Policia. La periodista va seguir la sessió del judici via teleconferència i en alguns moments va esclafir a plorar i va assegurar que contra ella s'havia llançat una campanya d'odi.
En la seva acusació, la Fiscalia havia indicat que el comportament violent de l'acusada, que no va causar ferides, va provocar consternació en les persones que eren presents". Tanmateix, també va assenyalar que no era demostrable que "l'origen de les víctimes o el fet que es tractés d'immigrants" fos el que va motivar l'actitud agressiva de la periodista. La defensa, per la seva part, va assegurar que les puntades de peu van ser una reacció típica de pànic. Petra László, que treballava per a la televisió N1, propera al partit d'extrema dreta Jobbik, va ser acomiadada i després va demanar perdó pels seus actes.
Premiada a l'octubre
Malgrat el seu acomiadament i la imputació per agredir refugiats, Laszlo va ser premiada per un documental sobre la revolució hongaresa de 1956 contra la república i les polítiques. La paradoxa de tot és que aquest reportatge relata com més de 200.000 hongaresos van haver de fugir del país per evitar trobar-se immersos en aquests enfrontaments i van acabar convertint-se, doncs, en refugiats. El portaveu del govern hongarès, Zoltan Kovács, va justificar el lliurament del premi divendres passat baix l'argument que "els refugiats hongaresos de 1956 no són el mateix que els d'avui".