L'allargament de la guerra a Ucraïna comença a impacientar el Kremlin. Un suposat informador anònim del Servei Federal de Seguretat rus (FSB), que estaria enviant cartes a l'activista per als drets humans exiliat, Vladímir Osechkin, ha informat de l'arrest domiciliari de dos alts càrrecs de la intel·ligència: Sergei Beseda i el seu ajudant Anatoli Bolyukh. Segons els missatges de l'informador secret, i tal com ha publicat avui el diari The Times, un grup d'oficials del departament d'intel·ligència militar i el mateix servei de seguretat del president Vladímir Putin, haurien dut a terme diverses ràtzies ahir divendres en diferents punts, que haurien acabat amb l'arrest d'aquests dos espies russos, encarregats d'extraure informació a l'estranger. Tal com ha anat relatant el testimoni anònim, Moscou estaria patint per l'estancament de les forces armades russes a Ucraïna i la falta d'informació sobre la realitat al front, derivat de la corrupció i la por a les altes esferes.
Purga al FSB
Diversos mitjans, periodistes i activistes exiliats ja han confirmat l'arrest domiciliari dels dos espies russos, informa The Times. Segons el que ha anat relatant el suposat informador en quatre cartes anònimes, aquests arrestos s'haurien produït en el marc del pànic i la paranoia generalitzats per les dificultats que els russos estan vivint en la invasió d'Ucraïna. A això se suma les dificultats per obtenir informació fiable sobre què passa realment als fronts de la guerra, a causa de la profunda corrupció que plaga el funcionariat de Rússia. Tal com ha explicat l'informador, ningú al FSB sabia que la invasió tindria lloc, i és per això que la guerra s'ha dut a terme sense l'organització i preparacions necessàries. En aquest context, i tenint en compte la possible existència d'informadors col·laboradors amb occident, la purga d'alts càrrecs de la intel·ligència russa no sembla quelcom sorprenent. El mateix testimoni anònim ha assegurat que els funcionaris del FSB manipulen els informes sobre el desenvolupament de la guerra per tal d'alinear-se amb la narrativa de Moscou.
Pànic i corrupció
Alguns experts i aficionats en armes també han especulat sobre la possible corrupció a l'exèrcit a l'hora de comprar armament. Un reguitzell d'imatges dels vehicles militars aturats en el fang i amb els pneumàtics podrits o completament desfets indica que els funcionaris els haurien comprat a la Xina per quedar-se amb la diferència del pressupost original, fet que estaria impedint greument l'avenç de les forces russes en el terreny fangós d'Ucraïna. D'altra banda, sembla que Moscou comença a perdre els nervis pels errors en la guerra. Aquesta setmana, el Kremlin va haver d'admetre, contra tot pronòstic i malgrat la promesa feta el dia anterior pel mateix Putin, que Rússia ha enviat joves reclutes a la guerra, sense informar-los a ells ni a les seves famílies. Segons la versió oficial del Kremlin, Putin no ho sabia, i va ordenar immediatament que s'investigués (i castigués) els responsables d'aquesta decisió.