Milers de manifestants han mostrat aquest dissabte a París i la resta de França, el seu suport a Gisèle Pelicot, la dona que va ser víctima dels abusos per part del seu marit, que durant anys, la drogava perquè fos violada per desenes d'homes desconeguts. Amb càntics com "Violador et veiem, víctima et creiem", els participants en les marxes han volgut deixar clar que "els francesos lluitaran contra la impunitat i la cultura de la violació", posant com a exemple la lluita contra la violència masclista d'Espanya amb casos com el de 'La Manada'. Tot just deu dies després del inici del mediàtic judici a Avinyó contra el marit de Gisèle, Dominique Pélicot i altres 51 homes acusats de participar en les violacions, milers de persones repartides per les principals capitals franceses han denunciat la moral "tova" de la Justícia i la ineficàcia de la Policia a l'hora de condemnar i investigar els casos d'agressions sexuals contra les dones.
A la manifestació de París, Anne-Cécile Mailfert de l'associació feminista Fondation Femmes, ha declarat que "farem que aquest procés sigui històric, perquè no passa un dia sense que una dona m'escrigui dient-me: jo soc Gisèle Pélicot". Asseguren que lluitaran contra la impunitat i la cultura de la violació a França "perquè més del 90% de les denúncies per violació no s'admeten a tràmit i la majoria ni tan sols s'investiguen". En les diverses concentracions hi ha hagut consignes en contra de la "cultura patriarcal" ,que denuncien, "impregna el sistema policial i judicial".
S'emmirallen en les protestes del judici de 'La Manada'
Altres figures de la societat civil han intervingut durant la manifestació, entre elles la periodista franco-italiana Giulia Fois, que ha fet al·lusió al cas de 'La Manada', en què cinc homes van violar a una jove durant les festes de Sant Fermín a Pamplona l'any 2016, hi ha recordat les mobilitzacions de les dones espanyoles, que després que dos tribunals espanyols condemnessin als cinc joves per abús sexual i no per violació, van fer pressió social i el Tribunal Suprem va esmenar l'error i va elevar els abusos a violació.
"A Espanya han posat la primera pedra", ha proclamat l'activista que juntament amb les entitats convocants de les manifestacions, també ha criticat les paraules del president del Tribunal Criminal de Vaucluse, que durant el judici contra el marit de Pélicot i els altres 50 homes, va preferir parlar d'"escenes de sexe" i no de "violació" a l'hora de referir-se als presumptes abusos. Un error segons les manifestants quan durant la investigació van trobar vídeos de Gisèle gravats pel seu propi marit en els quals es veia a la dona sofrir les agressions sexuals per part de desconeguts, mentre es trobava inconscient per culpa dels potents medicaments que ingeria sense saber-ho.