El Marroc ha prohibit la distribució al país del penúltim número de la revista francesa Marianne per incloure una caricatura del profeta Mahoma, segons ha confirmat EFE aquest dissabte a través d'una font del Ministeri de Joventut, Cultura i Comunicació. Es tracta d'una imatge on es veu la polèmica portada del 2006 de la revista Charlie Hebdo, per la qual el 2015 va produir un atemptat contra el diari satíric que va deixar 12 morts i 11 ferits. La decisió de les autoritats marroquines s'ha fet en virtut de la llei de premsa del país, que estipula que "es podrà prohibir la distribució, venda i exposició al públic" de “publicacions periòdiques estrangeres que atemptin contra la religió islàmica”.
La prohibició, ratificada per un jutge, afecta el setmanari del 29 de febrer al 6 de març, el número 1.407. A la secció d'Esdeveniments, la revista publica un debat sobre el concepte de laïcitat a França i especialment la relació de les noves generacions sobre aquest principi. Sota el títol "Els joves s'han convertit en antiseculars?" l'activista Samuel Grzybowski, fundador del moviment juvenil interconfessional 'Convivència', i Martin Lom, president de Generació Charlie, una associació laica de joves que defensa els valors i el llegat de Charlie Hebdo expressen els seus punts de vista sobre aquesta qüestió. És a la pàgina 15, la segona d'aquest reportatge, on es pot veure un exemplar de la portada rosa de Charlie Hebdo que sota el títol Mahoma aclaparat pels extremistes presenta amb una caricatura del profeta que diu: "És dur ser estimat pels idiotes".
El número censurat al Marroc reflexiona sobre la laïcitat a propòsit de la llei francesa del 2004, més coneguda com a "llei del vel" que va introduir la prohibició de dur símbols religiosos a les escoles públiques franceses, incloent-hi el hijab musulmà, la quipà jueva, o grans creus cristianes. Malgrat que una part important del professorat i la societat va veure amb bons ulls la llei, la comunitat musulmana va denunciar que la llei era discriminatòria i atemptava contra la llibertat religiosa.