El total de palestins morts a Gaza des de l'inici de l'ofensiva israeliana el 7 d'octubre arriba a més de 25.000, després de nous atacs de l'Exèrcit d'Israel, ha informat el Ministeri de Sanitat de la Franja, controlat pel grup islamista Hamàs. Es tracta de l'últim recompte de morts i ferits que arriba en el dia 107 de conflicte. En el comunicat recollit per EFE, on es detalla que han mort 25.105 persones i 62.681 han quedat ferides. 

D'altra banda, a l'àrea nord de Gaza, segons les Nacions Unides i la Mitja Lluna Roja segueix havent-hi unes 800.000 persones que pateixen una dura crisi humanitària per les dificultats d'accés a menjar, aigua, ajuda humanitària o subministraments bàsics com a medicines.

Protestes a Israel contra Netanyahu 

La guerra passa factura al govern de Benjamin Netanyahu, especialment pel que fa al rescat dels ostatges que va segrestar Hamàs el passat 7 d'octubre. El passat dissabte, milers de persones van protestar a Tel-Aviv i altres punts d'Israel per exigir al Govern israelià que arribi a un acord per a l'alliberament dels ostatges a Gaza, mentre també es va demanar la renúncia de Netanyahu en un moment de crítiques cada cop més obertes a la seva gestió de la guerra.

Segons el Fòrum de Famílies d'Ohens i Desapareguts, desenes de milers de mobilitzats van sortir a recolzar com ja és habitual cada dissabte als parents dels captius en un acte al centre de Tel-Aviv, on van assegurar que "s'ha acabat el temps és hora d'un acord", després de 106 dies capturats per Hamàs a la Franja des que va esclatar la guerra el 7 d'octubre passat.

Alhora, hi va haver manifestacions en llocs com Jerusalem o la localitat de Cesarea, on Netanyahu té una residència privada davant la qual familiars dels ostatges van acampar i van protestar des d'ahir demanant al primer ministre un canvi de política a Gaza que impliqui un pacte per a la llibertat dels seus éssers estimats.

Tensió al govern israelià 

Mentre els familiars dels ostatges clamen per un acord que tregui de Gaza als segrestats, les faccions més radicals dins de l'executiu de Netanyahu no volen sentir a parlar de cap treva o acord. Per exemple, només encetar aquest 2024, el govern israelià va decidir retirar una divisió del seu exèrcit del nord de Gaza. Tanmateix, dins del mateix Executiu aquesta decisió ha aixecat polseguera, especialment entre les faccions més bel·ligerants. La divisió actual del gabinet respecte a la guerra a Gaza és un dels grans obstacles per a Netanyahu de cara a continuar al poder, ja que el seu partit depèn de les forces d'extrema dreta i els ultraortodoxos per seguir governant. 

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!