Milers d'escocesos han pres els carrers a favor del referèndum, després del 'no' de la justícia britànica al segon referèndum. I ho han fet en tot un seguit de concentracions convocades aquest dimecres a la tarda arreu del país: Edimburg, Glasgow, Perth, Dundee, Selkirk, Orkney, Skye, Inverurie, Lochaber, Greenock, Stirling, Lochgilphead, Inverness, Aberdeen i Dumfries. A la ciutat més grossa d'Escòcia, Glasgow, els assistents a la mobilització han ocupat de gom a gom les escales de la Reial Sala de Concerts i han enviat un missatge clar: "Depèn de nosaltres decidir!". Alguns usuaris han compartit a Twitter imatges del moment, amb l'etiqueta #TimeForScotland (És l'hora d'Escòcia). Abans, l'independentisme escocès ja havia reaccionat en massa al bloqueig del Suprem.
La majoria de gent s'ha concentrat davant del parlament escocès (a Edimburg), on Nicola Sturgeon ha tornat a encapçalar una concentració independentista després de molt temps i s'ha adreçat als manifestants per reivindicar que "l'argument democràtic a favor d'un referèndum d'independència és ara més fort que mai". "El moviment independentista acaba de convertir-se en el moviment democràtic d'Escòcia", ha reblat, després d'haver acceptat el bloqueig del Suprem i plantejat les pròximes eleccions com a plebiscitàries. La televisió pública britànica, la BBC, ha difós imatges de la multitud concentrada a la capital del país.
També a Edimburg, les consignes i els discursos tant d'activistes com de polítics s'han combinat amb música tradicional escocesa. Centenars de banderes nacionals han onejat mentre sonaven les cornamuses, tot i que un petit reducte d'unionistes britànics s'ha concentrat a l'altra banda del carrer per portar a terme una contramanifestació. El reporter de The National Craig Meighan ha compartit vídeos de la concentració independentista davant del Parlament.
Si bé les concentracions eren a favor del referèndum, les mobilitzacions han servit per reaccionar al bloqueig del Suprem. L'alt tribunal britànic ha negat que Escòcia pugui celebrar un referèndum sense l'aval de Londres, cosa que dificulta el camí als independentistes. El govern britànic ha pres nota i ha exigit a l'executiu escocès que se centri en "els problemes importants", reiterant així la seva negativa a la consulta. Davant d'això, Sturgeon ha decidit acceptar el bloqueig del Suprem i s'ha limitat plantejar les pròximes generals com un referèndum. Si bé la majoria de gent s'ha pres bé el moviment de la primera ministra, és veritat que algunes persones han exigit la seva dimissió per no continuar amb la votació. Sigui referèndum o siguin unes eleccions plebiscitàries, els milers d'escocesos que han pres els carrers aquest dimecres a la tarda han deixat clar que el que volen és decidir el seu futur a les urnes.