Heinrich Koch, candidat del partit d'extrema dreta Alternativa per Alemanya (AfD) a les eleccions locals a Mannheim, ha estat atacat amb un ganivet el passat dimarts a la nit. El seu mateix partit ha informat que el polític ultradretà ha estat apunyalat. Segons recull l'agència AP, Koch hauria increpat unes persones que retiraven cartells electorals del carrer i una d'elles l'hauria atacat amb un ganivet. De moment no ha transcendit massa més informació, més enllà que no es pateix per la vida de Koch. Tanmateix, des de l'AfD apunten que l'atacant seria "d'extrema esquerra".
Aquest nou atac amb ganivet arriba només uns dies després que un home assaltés un acte d'un altre partit d'extrema dreta a Alemanya. En aquella ocasió l'atacant es va abraonar contra Michael Stürzenberger, conegut pel seu discurs autodenominat islamòfob i membre de Pax Europa (BPE). L'atac també va tenir lloc a la mateixa localitat: Mannheim. Aquell atac va deixar diversos ferits i un mort, un policia que va rebre una ganivetada al coll.
L'atacant de Stürzenberger ha estat relacionat amb el moviment islàmic. Tot i que no ha pogut prestar declaració encara perquè està hospitalitzat d'ençà que va ser abatut a trets per la policia, sí que se l'ha relacionat amb el radicalisme islàmic. En canvi, en aquest nou atac, tot i que la política no s'ha posicionat encara, des del partit d'extrema dreta AfD s'assenyala "l'extrema esquerra".
"Sigui islamisme o extremisme d'esquerres, el que no accepta la llibertat d'opinió ni té arguments raonables ara treu el ganivet. Això és alarmant i mostra quant ha avançat mentre hi ha profunda divisió a la nostra societat. Desitjo a Heinrich Koch una ràpida recuperació", ha comunicat el cap del grup parlamentari regional de l'AfD, Anton Baron.
Una campanya marcada per l'extrema dreta
L'AfD ha disparat els suports a la seva formació d'extrema dreta els darrers anys. Cada cop tenen més protagonisme en la vida política i institucional alemanya i en aquestes eleccions europees serà un actor clau, malgrat alguns dels escàndols en què s'han vist involucrats. El darrere ha estat que el seu candidat per les eleccions europees ha hagut de dimitir després d'afirmar que a l'organització nazi SS "no tots eren criminals". Unes declaracions que han provocat que Matteo Salvini i Marine Le Pen anunciessin la ruptura amb el partit ultra alemany.