Rússia ha atacat aquesta matinada per segon dia consecutiu diverses regions ucraïneses, provocant almenys dos morts a la ciutat de Krivi Rig d'Ucraïna central i un altre mort a Zaporíjia (sud-est), segons informen les autoritats ucraïneses. En aquesta nova jornada d'atacs russos sobre territori ucraïnès, la capital, Kíiv, ha estat un dels objectius. Mitjans locals informen de diverses explosions a Kíiv, concretament al centre de la ciutat. 

Segons la Força Aèria ucraïnesa, que informa de l'atac en temps real, Rússia ha perpetrat aquest nou atac amb drons kamikazes iranians Shahed i amb míssils de diferents tipus. Les forces russes ja van llançar durant la jornada de dilluns contra Ucraïna 127 míssils i 109 drons, la major part dels quals van ser interceptats per les defenses aèries ucraïneses.

Objectiu: sistema energètic

Si bé encara falten detalls sobre el darrer atac rus, el míssil que es van llançar dilluns tenien un clar objectiu: el sistema energètic d'Ucraïna. Alguns míssils i drons que no van poder ser enderrocats van assolir infraestructures elèctriques i gasístiques a diverses regions del país, obligant les autoritats ucraïneses a tornar a introduir apagades de llum d'emergència. Tot i perseguir les infraestructures, aquest atac va deixar almenys quatre civils morts arreu del país. 

Intercanvi de presoners

El moviment del govern ucraïnès d'ocupar la regió russa de Kursk ha tensat encara més la situació en la guerra a Ucraïna, però no ha impedit que els dos països intercanviïn presoners.  Rússia i Ucraïna van bescanviar dissabte 230 presoners de guerra, capturats en el cas dels russos durant la incursió fronterera ucraïnesa a la regió de Kursk. "A canvi, 115 soldats han estat lliurats a l'Exèrcit ucraïnès", assenyala el comunicat del Ministeri de Defensa de Rússia.

Els 115 presoners russos alliberats es trobarien ara mateix en territori de Bielorússia, on estan sent sotmesos a anàlisis mèdiques i psicològiques. La nota oficial precisa que l'intercanvi va ser possible gràcies a la mediació humanitària de la Unió dels Emirats Àrabs, que ja havia intervingut en ocasions anteriors. Segons van informar els canals de Telegram i bloguers militars, els presoners russos són reclutes que complien el servei militar quan les tropes ucraïneses van penetrar a Kursk el 6 d'agost passat. El fet que molts dels capturats siguin reclutes va provocar la indignació de les mares i de les organitzacions de drets humans.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!