Tot i que es desconeix qui presidirà el govern talibà de l'Afganistan, es va coneixent com és la cúpula del grup integrista.
Aquests són els principals dirigents.
Hibatullah Akhundzada
Hibatullah Akhundzada és el comandant suprem dels talibans des de maig del 2016. Als anys vuitanta, va participar en la resistència islamista contra la campanya militar soviètica a l'Afganistan, però la seva reputació és més d'un líder religiós que d'un comandant militar.
Va treballar com a cap dels tribunals de la Sharia (llei islàmica) als anys noranta. Els talibans van introduir els càstigs segons la seva estricta interpretació de la llei islàmica: van executar públicament assassins i adúlters, i van amputar mans dels lladres.
Akhundzada té uns 60 anys, ha viscut la major part de la seva vida a l’Afganistan, i com a comandant suprem s'encarrega dels assumptes polítics, militars i religiosos.
Abdul Ghani Baradar
Abdul Ghani Baradar és un dels quatre homes que va fundar els talibans a l'Afganistan el 1994. Es va convertir en clau de la insurrecció quan els talibans van ser derrocats per la invasió dirigida pels Estats Units el 2001.
Va ser capturat a Karachi, al sud del Pakistan, el febrer de 2010, i va estar a la presó vuit anys, fins que va ser alliberat com a part d'un pla per facilitar el procés de pau. Des del gener del 2019 era el cap de l'oficina política dels talibans a Qatar. Des d'allà va mantenir una conversa pública amb el president dels EUA Donald Trump i va ser un dels signants de l'acord de Doha, sobre la retirada dels nord-americans.
Mohammad Yaqoob
Mohammad Yaqoob és fill del fundador dels talibans, el mul·là Mohammed Omar. Es creu que té poc més de 30 anys i actualment és el líder de les operacions militars del grup. Segons la premsa local, Yaqoob vivia ja a l'Afganistan.
Sirajuddin Haqqani
Sirajuddin Haqqani és un altre dels dirigents, important en l'operatiu militar. Després de la mort del seu pare, Jalaluddin Haqqani, es va convertir en el nou líder de la xarxa Haqqani, a la qual se li han atribuït alguns dels atacs més violents que s'han produït a l'Afganistan contra les forces afganeses i els seus aliats occidentals. Aquest grup és considerat terrorista pels EUA.
Abdul Hakeem
Abdul Hakeem va ser cap de l’equip negociador dels talibans a Doha. Dirigia una madrassa (una escola religiosa islàmica) a Quetta, Pakistan, des d'on també supervisava el poder judicial dels talibans. També dirigeix el consell d’erudits religiosos dels talibans i se'l considera una de les persones més properes al comandant suprem, Akhundzada.
El periodista David Ben Tasgal, col·laborador de France 24 i altres mitjans i un gran expert en radicalisme islàmic, ha manifestat en una entrevista a la televisió argentina, que els talibans estan aplicant la taqiyya, simulació permesa davant dels occidentals, i per això ara es mostren més dialogants, però que tot canviarà quan ja no estiguin davant el focus mediàtic internacional. "Les primeres que ho notaran seran les dones", ha advertit.
"Els talibans apliquen la taqiyya, com es diu en àrab. Intenten mostrar a Occident que són millors, que són més conciliadors. Per això estan difonent imatges fent gimnàstica. Però això són simplement fake news. El radicalisme islàmic wahhabita, en la seva versió més retrògrada que és la del grup talibà, no canviarà, no s'adaptarà. Mirem de pensar una mica com ells: Si ara comencen a assassinar gent de forma indiscriminada o persegueixen les dones, tot el món els veu. I no volen que els tornin a envair i els enderroquin", ha indicat.