Una ONG contra la pobresa, l'Auckland City Mission és a tots els mitjans neozelandesos, però no per la seva tasca, sinó perquè s'han vist immersos en un cas que ha deixat estupefactes els ciutadans de Nova Zelanda. L'organització benefica ha repartit sense saber-ho caramels amb una "dosi potencialment letal" de metamfetamines. La policia ja investiga el cas per descobrir qui hi ha darrere de tot plegat. "Les nostres primeres investigacions indiquen que els aliments en qüestió (caramels amb gust de pinya de la marca Rinda) poden haver estat distribuïts en paquets d'aliments durant les últimes setmanes", apunta un comunicat de la policia, que tracta l'afer com a prioritat "atès el risc públic".

L'ONG assegura que els caramels, que contenen una "dosi potencialment letal" de droga, van ser donats per una persona sense identificar, que els va lliurar en un paquet de mida comercial. "Si has rebut algun d'aquests caramels, si us plau no te'ls mengis", remarca al seu perfil de Facebook l'Auckland City Mission, que reparteix menjar entre les persones més desafavorides. Un dels destinataris dels caramels va contactar amb l'organització caritativa en detectar un gust "rar" als caramels, analitzats a posteriori per la Fundació Antidroga de Nova Zelanda.

Sarah Helm, directora de la Fundació Antidroga de Nova Zelanda, ha afirmat que cada caramel contenia uns 3 grams de metamfetamina. "Una dosi comuna és d'entre 10 i 25 mil·ligrams, o sigui que cada caramel contaminat conté més de 300 dosis. Empassar tanta metamfetamina és extremadament perillós i podria provocar la mort", ha remarcat en un comunicat Helm. Ben Birks Ang, portaveu de la Fundació, va dir que disfressar les drogues com a mercaderies innòcues es una tècnica comuna de contraban transfronterer i que es podrien haver distribuït més llaminadures per tota Nova Zelanda.

Desolació a l'ONG

Des de l'Auckland City Mission han transmès la seva preocupació i desolació per haver repartit aquests caramels, tot i que no els van adquirir. Helen Robinson, membre de l'entitat, ha comunicat que vuit famílies, inclent-hi almenys un nen, havien informat que consumien els dolços contaminats des de dimarts. Tanmateix, ningú no ha estat hospitalitzat, ha declarat Robinson: "Dir que estem desolats és un eufemisme". 

Per part de l'empresa, han volgut deixar que clar no en sabien res i s'han posat a disposició de les autoritats. "Volem deixar clar que Rinda Food Industries no fa servir ni aprova l'ús de cap droga il·legal als nostres productes", va dir el director general, Steven Teh.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!