El Palau de Versalles ha tornat a ser evacuat aquest dimarts per una nova amenaça de bomba i romandrà tancat durant tot el dia, segons informa Le Figaro. A través de les xarxes socials, l'administració del palau ha informat: "Per motius de seguretat, el Palau de Versalles evacua els visitants i tanca avui les seves portes". Així doncs, es repeteix la situació del passat dissabte, quan també es va evacuar juntament amb la Torre Eiffel per més amenaces. Des de l'esclat del conflicte entre Hamàs i Israel, França ha augmentat l'altera terrorista per possibles atacs.
🇫🇷 Chers visiteurs,
— Château de Versailles (@CVersailles) October 17, 2023
Pour des raisons de sécurité, le château de Versailles évacue les visiteurs et ferme ses portes ce jour, mardi 17 octobre.
Nous vous remercions de votre compréhension. pic.twitter.com/4R9NlVhIos
Després de les evacuacions del passat dissabte, l'atac mortal a un professor i el tiroteig de Brussel·les, el govern francès ha reconegut que tem més accions terroristes els següents dies. Tot plegat ho atribueixen a les crides a la violència des de l'integrisme islàmic en el context de l'esclat del conflicte entre Israel i Hamàs. "Cal parar atenció en els propers dies", ha advertit el ministre d'Interior francès, Gérald Darmanin, qui també que no creu tant en la possibilitat d'un atemptat de l'Estat Islàmic o d'Al-Qaida, organitzacions que estan més desorganitzades que fa uns anys, com en l'acció de persones que es radicalitzen de forma aïllada, per exemple per internet.
Aquest seria el cas del tiroteig que va tenir lloc ahir a Brussel·les, on no s'ha indicat que cap gran organització estigues darrer. S'ha abatut el responsable, el qual va actuar sol, segons els indicis actuals. En canvi, la policia belga descarta que la motivació d'aquest cas estiguis relacionada amb el conflicte a Israel. Les dues persones assassinades a la capital belga eren sueques i la hipòtesi de la policia és que l'atac seria en resposta a les diverses cremes de l'Alcorà que han tingut lloc a Suècia darrerament.
Més mesures de seguretat a França
La nova alerta té lloca quan ja s'estan reforçant les mesures de seguretat al país. S'han desplegat 7.000 militars de la missió antiterrorista anomenada Sentinella, en suport de les forces de l'ordre. França ha anunciat aquest dilluns un enduriment de la seva acció contra els estrangers sospitosos de terrorisme, amb la intenció d'expulsar-los de manera més sistemàtica. Aquesta mesura ha estat rebuda amb crítiques de l'oposició, davant de les quals Darmanin ha refermat l'aposta del govern afirmant que s'intensificarà la tasca d'expulsió de tot estranger fitxat per radicalisme terrorista, alhora que va assenyalar que en una nova llei d'immigració que prepara permetrà treure'l territori nacional als quals hagin estat denunciats per delictes d'una altra índole, com ara la violència intrafamiliar.
El president francès, Emmanuel Macron, ha considerat que en aquest moment tots els Estats són vulnerables i no considera que hi hagi cap error en el funcionament de les forces de seguretat franceses. "No serà mai possible en un Estat de dret un sistema en què el risc terrorista s'erradica completament", ha lamentat. Macron ha posat èmfasi que des de fa una desena d'anys i les onades successives d'atemptats terroristes, França ha pres mesures de protecció. Així, es va referir que des dels atemptats de París el novembre del 2015 s'han restablert els controls -aleatoris- a les fronteres amb altres països de la zona Schengen. Des del 2012, els atemptats gihadistes a França han matat 272 persones i ferits 1.200, sobretot el 2015 i el 2016.