La polèmica pel braç alçat d’Elon Musk en la seva intervenció després del jurament de Donald Trump dilluns continua aquest dimarts amb més acusacions contra el multimilionari per qui molts ha fet conscientment una salutació nazi. El fet, però, és que ell mateix ha sortit al pas de la polèmica per acusar els mitjans de comunicació tradicionals de fer una operació de “pura propaganda” a través de la captura de la imatge del polèmic gest. Era Musk conscient de fer un gest feixista quan el va fer? Era conscient que la imatge, escrutada per milions d’espectadors arreu del món seria interpretada com el que efectivament sembla? D'acord amb la resposta que ha fet aquest dimarts a través de la seva plataforma, X, es podria dir que no, cosa que molts que han vist les imatges no es creuen.

“Els mitjans tradicionals són pura propaganda”, adverteix el multimilionari al seu compte de X, tot adjuntant el missatge d’un compte anònim (@libsoftiktok) en què es publica un collage d’imatges on es veuen polítics demòcrates, com els expresidents Hillary Clinton i Barack Obama; l’exvicepresidenta Kamala Harris, o la senadora Elizabeth Warren, captats en moments amb un gest semblant, també amb el braç alçat. El compte que publica la imatge comenta: “Algú em pot portar als articles on els mitjans de comunicació expressaven indignació per això? No en trobo cap…” Dilluns a última hora, Musk havia compartit un altre missatge que qualificava la polèmica “d’estratagema” demòcrata.

En un altre missatge, Musk critica també la Wikipedia, perquè en la seva entrada s'hi ha introduït també l'incident, mencionant la "salutació nazi". El magnat diu que l'enciclopèdia lliure és també part dels "mitjans tradicionals".

Divisió entre entitats jueves i de suport a víctimes de l'Holocaust

També participen en el debat la Lliga Antidifamació una organització jueva dels Estats Units que té a com principal objectiu evitar la difamació del poble jueu. En un comentari a X, aquesta entitat diu que Musk havia fet “un gest maldestre en un moment d’entusiasme” i que “no era una salutació nazi”. En canvi, Masha Pearl, directora executiva de la fundació Blue Card, que dona suport a supervivents de l’Holocaust, ha comentat que estava “profundament preocupada” pel gest de Musk, que ha qualificat, sense dubtar-ho, de “salutació nazi”, segons recull The New York Times. “Elon Musk ha estat implicat en incidents antisemites en el passat. Per això, el seu gest era un símbol inequívoc d’odi, violència, de genocidi”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!