A l'Iran la policia de la moral ha endurit la seva tasca durant els darrers mesos per controlar que totes les dones duguin el vel. Després de l'assassinat de Masha Amini ara fa un any, una revolució social va encendre els carrers de Teheran, la capital, i desenes de ciutats d'arreu del país, i semblava que un canvi social i polític podria tenir lloc. Tot i això, la policia de la moral, impulsada pel govern, ha endurit la seva tasca i les sancions. Ara, una altra jove ha hagut de ser ingressada després de, suposadament, rebre una pallissa el passat diumenge al metro de Teheran per part d'aquest cos parapolicial encarregat de fer complir les estrictes normes sobre l'ús del hijab, la policia de la moral. Es tracta d'Armita Garavand, una noia de 16 anys que, segons denuncia l'ONG Hengaw, va rebre una forta pallissa al metro de la capital iraniana per no dur el vel.
L'organització de drets humans Hengaw, amb seu a Oslo, ha estat l'ONG que ha destapat aquest cas. Segons l'organització, la jove va ser víctima el diumenge d'"un assalt físic" mentre viatjava en el metro de Teheran, simplement perquè no es cobria el cabell. Actualment, la jove es troba ingressada a l'hospital, en vigilància intensiva i inconscient. L'incident va tenir lloc el diumenge quan Garavand viatjava acompanyada de dues amigues, totes elles sense vel, com es pot observar en imatges de vídeo difoses per mitjans estatals. En les imatges de seguretat es veu a les tres joves esperant a l'estació de la plaça Shahada, a la capital, abans d'entrar en un vagó del metro. Després, es veu com les dues amigues arrosseguen el cos de la jove, inconscient, fora del vagó. No obstant això, el que va passar dins del vagó continua sent un misteri, ja que no s'han fet públiques imatges d'aquest moment crucial. Així i tot, l'ONG assegura que un grup d'homes, membres de la policial de la moral o operaris del metro, van apallissar la jove.
La versió oficial dels responsables del metro contradiu les acusacions de l'ONG. El director de Metro de Teheran, Masood Dorosti, va declarar a l'agència oficial IRNA que "els rumors d'una confrontació amb personal del metro no són certs i les imatges de vigilància refuten aquestes afirmacions". Dorosti ha negat rotundament que s'hagués produït algun "conflicte físic o verbal" entre la jove i el personal. No obstant això, la reportera Maryam Lotfi, del diari reformista Shargh, es va dirigir a l'Hospital Fajr on Armita Garavand està ingressada per informar sobre la situació. Sorprenentment, Lotfi va ser detinguda el dilluns per les autoritats, segons va informar el mateix diari. Afortunadament, va ser posada en llibertat hores després del seu arrest.
Aquest incident porta a la memòria el tràgic cas de Mahsa Amini, qui va morir fa poc més d'un any després de ser detinguda per l'anomenada "policia de la moral" per no portar correctament el vel islàmic. Les autoritats van atribuir la seva mort a causes naturals, però això va desencadenar fortes protestes en tot l'Iran. Aquestes manifestacions van exigir la fi de la República Islàmica i només es van extingir després d'una brutal repressió que va resultar en la mort d'almenys 500 persones, la detenció de més de 22.000 persones i l'execució pública de set manifestants. El primer aniversari de la mort de Mahsa Amini, el 16 de setembre, va ser commemorat enmig d'una forta repressió i un desplegament massiu de forces de seguretat. Malgrat això, només es van produir tímides protestes. En els últims mesos, el Govern iranià ha intensificat els seus esforços per reimposar l'ús del vel. Això s'ha reflectit en la presència de patrulles als carrers, la denegació de serveis i l'aprovació d'una llei que endureix els càstigs per no cobrir el cabell.